Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Měla jsem a vtipné to bylo u porodu, kdy ta jejich zobrazovací technika nepoznala, že rodím a já jim to říkala celý den a oni že né… Nakonec jsem porodila málem na chodbě, protože mě nestíhali odvézt na sál.
@Anonymní píše:
Měla jsem a vtipné to bylo u porodu, kdy ta jejich zobrazovací technika nepoznala, že rodím a já jim to říkala celý den a oni že né… Nakonec jsem porodila málem na chodbě, protože mě nestíhali odvézt na sál.
A vše ok? Mimčo v pořádku po zdravotní stránce?
@Anonymní píše:
Ahoj mám dotaz. Mám 128 kg, nabrala jsem za poslední 3 roky díky práci a nepravidelnému stravování. Snažím se jíst zdravě, ale u mě to je hodně o spánku (5hod. denně) a málo času na všechnono a říkala jsem si, že než začnem zadělávat, tak prostě se zaměřím na tělo, ať shodím. No a dneska mám 8 den zpožděnou menstruaci, testy negativní, ale menstruace chodila vždy včas max. 6 dnů zpoždění, tak jsem se dcl vystresovala, protože klasika internet, že u obézních žen hrozí potrat, nebo postižení dítěte nebo tak něco…..Ráda bych měla zdravé dítě, tak se chci zeptat jestli tu někdo měl těhotenství a obezitu?
Však máš test negativní ![]()
@Anonymní píše:
A vše ok? Mimčo v pořádku po zdravotní stránce?
V těhotenství u mě preeklampsie, dítě nedonošené s nízkou porodní váhou a dnes ADHD, a lehkou vadou zraku, nízkou hmotností.. Dřív se tomu říkalo: Takový ten klasický LMĎáček. (lehká mozková dysfunkce) Obojí se mohlo stát i bez obezity (nejsem nejmladší) a není to žádná hrůza. Takže prakticky v pořádku, jen trochu náročnější na výchovu.
@korn123 píše:
Však máš test negativní
Ale jak jsem psala. Menstruace mi chodí pravidelně, jednou to bylo max 6.dní zpoždění, ale jinak pokaždé dorazí na čas. Tak mi ten 8. den je podezřelí, a na netu psali, že to ještě nemusí na testu být pozitivní.
@Anonymní píše:
Ale jak jsem psala. Menstruace mi chodí pravidelně, jednou to bylo max 6.dní zpoždění, ale jinak pokaždé dorazí na čas. Tak mi ten 8. den je podezřelí, a na netu psali, že to ještě nemusí na testu být pozitivní.
Při více jak týdenním zpoždění ti to test ukáže.. a tělo není stroj, to že došla nejpozději 6.den zpoždění, neznamená, že tomu jindy nemůže být jinak.. ono ani 6.den zpoždění není zrovna nejlepší, pokud se to objevuje častěji.
@Anonymní píše:
Myslím, že po osmi dnech opoždění bys měla pozitivní test skoro jistě (zvlášť, když máš pravidelný cyklus). Tipla bych, že těhotná nejsi. Můžeš meškat z mnoha důvodů včetně psychiky.
Příspěvek upraven 01.07.23 v 18:36
Mám vysokou nadváhu, na váze trojmístné číslo, a mám tři zdravé děti.
A kromě prvního vyvolávaného porodu jsem rodila fakt rychle. Poslední dítě 6 minut po přijetí do porodnice.
@Anonymní-mohla být později ovulace? Já nikdy nebyla hubená, u prvního těhu sem měla 69 u 173 cm, při druhém kolem 80 a po porodu sem měla ještě méně, tak to bylo fajn, po dvou letech sem hodně zhubla cca 15 kg, ale už je to zpět a teď ne a ne vydržet, nemám problém nejíst pečivo, přílohy, po nocích ale mám problém jíst čokolády, takže se snažím nekupovat, já se musím do jídla nutit, poněvadž mě to nebaví jíst, musím se nutit i do více pití pohyb občas když je čas cvičím na steperu chodím pěšky, když můžu..také se snažím o miminko a ms mám od porodu vždy jinak občas mám biochemické těhu. Jak se budeš snažit snížit váhu Hodně štěstí?
To může být klidně že stresu… Zvlášť pokud je test negativní.
@Laducha-ty jo to byl fofr
já rodila vždy sekcí takže toto neposoudím a co mám kamarádky s více kg tak mají zdravé dítě a i jsou ve vyšším věku tj 40+ myslím, že sice tam může být vyšší riziko, ale ne jisté..
Ale prd
znam par holek, ktere jsou obeznejsi a maj naprosto zdrave deti
pokud ti menstruace do tydne nedorazi, zajdi na gyndu. Nestresuj se, tim se stejne nic nevyresi ![]()
Čím mě straší gyndařka, že jako s nadváhou se hůř těhotní, může to být pravda, ale opět jak u koho, někomu to problém nedělá..
@lucypaja To rychlé dítě se narodilo v únoru, v červnu mi pak bylo 40 ![]()
Ahoj mám dotaz. Mám 128 kg, nabrala jsem za poslední 3 roky díky práci a nepravidelnému stravování. Snažím se jíst zdravě, ale u mě to je hodně o spánku (5hod. denně) a málo času na všechno
no a říkala jsem si, že než začnem zadělávat, tak prostě se zaměřím na tělo, ať shodím. No a dneska mám 8 den zpožděnou menstruaci, testy negativní, ale menstruace chodila vždy včas max. 6 dnů zpoždění, tak jsem se dcl vystresovala, protože klasika internet, že u obézních žen hrozí potrat, nebo postižení dítěte nebo tak něco…..Ráda bych měla zdravé dítě, tak se chci zeptat jestli tu někdo měl těhotenství a obezitu?