Těhotná s obezitou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3724
3.7.23 16:04
@Anonymní píše:
Joj ty radši nic nekomentuj 🙄 dilina hadr. Proč by se měla za mamku stydět? Moje mamka je taky silnější a nikdy by mě nenapadlo se za ní stydět!!!

No ano, mohlo to byt citliveji napsane od dane uzivatelky… Ale ruku na srdce, je rozdil, kdyz je nekdo „silnejsi“, obezni pripadne morbidne obezni. Obezita ma radu rizik. Ja mam pochopeni, ze ztloustnout muze fakt skoro kazdy, a to i 15-20kg dost snadno, staci nemoc, psychicke potize… Problem ale vidim v tom, kdy se s tim nesnazi nic moc delat a konejsi se, ze tahle mela taky tolik kg a dozila se xx let, byla zdrava, mela zdrave deti. Nerikam, ze to je pripad zakladatelky, ale obezni lide se proste obecne hur leci, hur se resi jejich neduhy. Ona i ta drobnost, jako ze v jinak bezproblemovem tehotenstvi je slozitejsi udelat co nejpresnejsi ultrazvuk. Na UZ zavisi screeningy, nejdulezitejsi vysetreni vyvojovych vad. Vadu, kterou u bezne stihle nebo lehce silnejsi zeny UZ ukaze, tak u obezni treba neodhali. Pak se bavime o celem zivote s postizenym ditetem, jelikoz se neco nezobrazilo (UZ je davno zaklad, i kdyz se dela i krev, VVV zavisi hlavne na UZ). Tyto detaily rozhoduji zasadni veci. A totez je v jinych oborech mediciny. Clovek muze byt v urcite dobe tlusty, ale vzdy by se s tim mel snazit neco delat. Deti se treba za mamu nestydi, ale dost let ji nutne potrebuji k zivotu, a pokud mozno zdravou. Takze nesoudim, ale myslim, ze takove to tiche naslapavani, abychom se neurazili, neni vzdy ku prospechu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.23 17:02
@Mutlice píše:
No ano, mohlo to byt citliveji napsane od dane uzivatelky… Ale ruku na srdce, je rozdil, kdyz je nekdo „silnejsi“, obezni pripadne morbidne obezni. Obezita ma radu rizik. Ja mam pochopeni, ze ztloustnout muze fakt skoro kazdy, a to i 15-20kg dost snadno, staci nemoc, psychicke potize… Problem ale vidim v tom, kdy se s tim nesnazi nic moc delat a konejsi se, ze tahle mela taky tolik kg a dozila se xx let, byla zdrava, mela zdrave deti. Nerikam, ze to je pripad zakladatelky, ale obezni lide se proste obecne hur leci, hur se resi jejich neduhy. Ona i ta drobnost, jako ze v jinak bezproblemovem tehotenstvi je slozitejsi udelat co nejpresnejsi ultrazvuk. Na UZ zavisi screeningy, nejdulezitejsi vysetreni vyvojovych vad. Vadu, kterou u bezne stihle nebo lehce silnejsi zeny UZ ukaze, tak u obezni treba neodhali. Pak se bavime o celem zivote s postizenym ditetem, jelikoz se neco nezobrazilo (UZ je davno zaklad, i kdyz se dela i krev, VVV zavisi hlavne na UZ). Tyto detaily rozhoduji zasadni veci. A totez je v jinych oborech mediciny. Clovek muze byt v urcite dobe tlusty, ale vzdy by se s tim mel snazit neco delat. Deti se treba za mamu nestydi, ale dost let ji nutne potrebuji k zivotu, a pokud mozno zdravou. Takze nesoudim, ale myslim, ze takove to tiche naslapavani, abychom se neurazili, neni vzdy ku prospechu ;)

Máš ve všem pravdu, mně šlo o to jak to dotyčná osoba napsala. A že má kamarádku s 90 kg a je jak sud?? Tak takovou kámošku by asi každý chtěl..

• Citovat
  • Upravit
10894
3.7.23 17:08
@Anonymní píše:
Máš ve všem pravdu, mně šlo o to jak to dotyčná osoba napsala. A že má kamarádku s 90 kg a je jak sud?? Tak takovou kámošku by asi každý chtěl..

No a jak bys vyjadrila tu obrovitost lepe?
Nekdo je jako sud, pak jsou ty ramenate, takove spise jako almary se rika. On ten popis jako sedi.

A ano, deti ty rozdily vidi, ze ma nekdo maminku jako. princeznu a nekdo tlustou, co na detskem dni ani nepopobehne. Nemusi to by stud, spise litost, ze tamhle Pepickova maminka s nim jde soutezit a ta tlusta maminka ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6040
3.7.23 17:14
@Anonymní píše:
Ale jak jsem psala. Menstruace mi chodí pravidelně, jednou to bylo max 6.dní zpoždění, ale jinak pokaždé dorazí na čas. Tak mi ten 8. den je podezřelí, a na netu psali, že to ještě nemusí na testu být pozitivní.

Hele bez rýpání - velké množství tuku má vliv na složení hormonů, stejně tak, jako extrémně malé množství tuku (anorektičky dost často nemenstruují). Tvoje vysoká váha ti klidně mohla hormonální rovnováhu vychýlit. Jsou ženy, které mohou otěhotnět bez problémů při vyšší váze, jsou jiné, které mají problém při nižší váze.

Pokud máš test negativní, tak těhotná nejsi. Neprodukuješ hormon potřebný pro udržení plodu. Zkus kontaktovat svého gynekologa. Možná to třeba bude jen cysta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
3.7.23 17:48
@Tarena píše:
No a jak bys vyjadrila tu obrovitost lepe?
Nekdo je jako sud, pak jsou ty ramenate, takove spise jako almary se rika. On ten popis jako sedi.A ano, deti ty rozdily vidi, ze ma nekdo maminku jako. princeznu a nekdo tlustou, co na detskem dni ani nepopobehne. Nemusi to by stud, spise litost, ze tamhle Pepickova maminka s nim jde soutezit a ta tlusta maminka ne.

Hlavne deti ve sve uprimnosti umi byt dost krute. Ty, co maji maminky princezny, muzou slovne dost ublizovat tem, co se jejich mama sotva vali. Lehkou nadvahu, trochu faldy, to neresim. To ma kde kdo a neni to nejak nezdrave. Ale u prumerne vysoke zeny cifra nad 100 je proste dost. I prave to, ze detem treba nestaci. Jsou vyjimky, ale vetsinou jim nemuze doprat poradnou aktivitu a tim poznavani. At se bavime o vikendech nebo dovolenych. Je to jako s kourenim a cimkoliv jinym. Zdrava a fajn neni ani vychrtlost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1772
5.7.23 12:28

Promiňte, ale my tlusté samozřejmě víme, že jsme tlusté, že to není OK, uvědomujeme si rizika, to že jsme tlusté neznamená, že jsme blbé. Ale prostě pro někoho není lehké zhubnout (psychika, zápřah, stres, nedostatek spánku…), mě se teď trochu daří mám dole zatím 9 kilo a doufám, že budu pokračovat.
Ovšem já ze své pozice taky nepochopím kuřáky, kteří nedokážou přestat, lidi, co si každý večer potřebují dát skleničku. Nebo třeba lidi, co se bojí vody a neplavou s hlavou pod vodou :D. Nejsem totiž v jejich kůži. Asi každý z nás má nějaké svoje problémy a často je to těžké se s nimi prát, akorát u nás tlustých je to vidět na první pohled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20441
5.7.23 12:53

@Betula-moc pěkněnapsané, gratuluju ke kg dolů, mě třeba před cca pěti lety šlo zhubnout líp než nyní a já mám i tu smůlu, že snad přiberu i z vody Tak držím pěstičky, aby to i nadále šlo dolů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí