Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tož to jsem netušila, že učňáku se dneska říká střední škola
, pořád jhe to učiliště ne…
jinak zakladatelko krom RP nemáš nárok na nic krom alimentů od otce…a pak teda různé příspěvky od našeho štědrého státu, ale na to jsou tu jiné odbornice ![]()
@catherine100 naše škola (a nejen naše) změnila název ze Střední odborné učiliště Odry na Střední škola Odry… není to, že se „jim říká“…
@Halibar fakt
to koukam, asi uz jsem nejak stara ![]()
můj manžel má teda taky „jen“ učňák, ale nikdy by ho nenapadlo říct, že má středoškolské vzdělání ![]()
Ja sice nevím, jak to teď s tou mateřskou chodí ale chci popřát hodně štěstí, v rodině sme měli tuto situaci- zvládli jsme to společně. Doufám, že máš kolem sebe hromadu dobrých lidí ![]()
Uplne stejna situace jako jsem mela ja i stejny vek
. Na materskou narok mit nebudes… Nemas odpracovano tusim 280dni… Budes mit porodne, rodicak atd..
@catherine100 Tak středoškolské vzdělání má… pod středoškolské vzdělávání patří i učňáky, jen bych tomu osobně neříkala střední škola.
@j.a.n.i1 já vím, je to slovíčkaření, ale beru to tak, že někdo za nás studoval střední, jiný šel na učňák…teď tedy jako jdou všichni na střední
(teda většina
)
asi jako dneska prodavač je sale manager ![]()
@Pettullla používáš nepřesný název - proto ta dlouhá diskuze
Mateřská (přesně peněžitá podpora v mateřství) - je závislá na příjmu v zaměstnání (počítá se z výše mzdy) a době práce v předchozí době. Na tu mít nárok nebudeš
Rodičovská - je příspěvek až do 4 let věku dítěte, bez nutnosti předchozího zaměstnání.
To jen pro vysvětlení, aby jsi zbytečně nepoužívala špatné názvy a nepletla sebe i okolí:-)
@Trenýrka SOŠ je vždy čtyřletá a zakončena maturitní zkouškou a vystavením maturitního vysvědčení. SOU je střední odborné učiliště, ale to je pořád učňák a ne střední, je zakončeno závěrečnou zkouškou a vystavením výučního listu, pro nastoupení na tento druh školy musí mít žák ukončen základní vzdělání. Pak jsou odborná učiliště a ty bývají většinou spojeny s praktickou školou a žák nemusí mít ukončené základní vzdělání.
Ja jsem na tom podobne v dubnu mi padlo 18let a uz od listopadu nechodim na skolu a taky mi vsichni rikali ze jsrm krava ze jsem si to dite nechala a ze jsem si radsi nedodelala skolu…mam tedy jen zakladni vzdelani…vim ze mozna budu mit v budoucnosti problem najit praci ze zakladkou ale nejsem holka ktera by dokazala zat dite pryc…radsi at jsou na me keci ale ja vim svy a to je to hlavni…taky vubec netusim kolik ceho a na co mam narok brat ale tak doufam zemi to vysvetli tam.
![]()
@Denisa2104 Tak on není problém střední dodělat na individuál, ono se jen musí chtít, ale lepší je kolem sebe kopat.
To je asi jako kamarádka když říká ze srandy- chodila jsem na vysokou školu…fakt byla dost vysoká:-) Jinak je kamarádka vyučená kuchařka.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat