Těhotná v devatenácti

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
413
11.5.16 11:41

Ahoj, také jsem byla v takové situaci. Bylo mi 19, zbýval rok pro dokončení matury… Ve škole mi vyšli vstříc, chodila jsem co to šlo a poslední půlrok byla doma a dojížděla dělat zkoušky. Nakonec jsem odmaturovala dost obstojně, takže v tomto jsem měla štěstí. Vše bylo ok, vzali jsme se a máme celkem tři děti. I když Teda musím říct, že další už nee, jsem vystavena :mrgreen: :mrgreen:. No a popravdě… Doteď si všímam pohledu a poznámek na můj věk a děti. Dnes je to hold jinak, dřív bylo naopak divné, pokud nebylas ve 22 vdaná a neměla deti. Co vím, tak známá byla také na pracaku a myslím první půlrok dostávala asi 6000 a pak ji to strouhli na 2000 po dobu 4 let. Celková částka pro vybraní peněz z rodičovské dovolené činí 220 000. A to výběrem za 2,3,4 roky. Vybírat délku rodicaku si ale můžou jen ty, co byly před tím zaměstnané. Hodně štěstí a orckovi zdraví :mrgreen:

• načítám...
413
11.5.16 11:46

@Melpel tak to pěkně napsané. Vůbec jsem nevěděla, že nějaké takové organizace po Cr jsou. Mrknu na to, přijde mi to zajímavé. Mohla bych se aktivně připojit :)

• načítám...
2898
11.5.16 11:47

Ještě k rodičáku: pokud člověk nemá odpracován určitý počet dní, tak mateřskou nedostane, ale hned po porodu mu náleží rodičovský příspěvek. Délku si oficiálně zvolit nemůže, ale vždy se to nějak dalo obejít, přepsat na vydělávajícího partnera, doložit nějaké potvrzení, nevím přesně. Ale mám několik kamarádek, které otěhotněly při studiu, neměly nárok na mateřskou, ale rodičovský příspěvek si nakonec zvolily na 3 roky a ne na 4, protože to prostě šlo. Jen se o tom moc neví - na ÚP bývají i neochotné úřednice, které buď neví, nebo nechtějí poradit, aby s tím neměly víc práce. Takže to chce trochu zapátrat, ptát se, hledat, ale jde to.

• načítám...
184
11.5.16 11:54

Nárok na mateřskou nemáš. K tomu vzdělání! U nás na škole byly jak maturitní třídy tak pouze 3 leté učňáky a jmenovalj jsme se SOŠ a předtím SŠS (střední škola služeb)
Navíc nechápu, proč by si měla dodělávat maturitu? Já ji nemám a dělám v kanclu. Mám pod sebou lidi s maturitou. Vzdělání dnes už nehraje tolik roli. Nehledě na to, že několik jedinců u nás s maturitou má IQ tykve a není ani možné jak uvažují a jsou hloupý. Maturitu nemám a živím se hlavou ;) Tak se tady nepovyšujte maturitou, která nic neznamená :lol: ;)

• načítám...
2898
11.5.16 11:56

@Artuše Rádo se stalo. :) Už jsem v minulosti řešila nečekaně těhotné kamarádky, a přijde mi praktičtější dát jim konkrétní pomoc (pokud sama nemohu pomoci - třeba kvůli tomu, že se kamarádka odstěhovala do jiného města), než jen moralizovat, co by bylo správné.
A to s tím věkem - znám, také jsem měla dítě dříve, než je teď běžné (kamarádky začaly s dětmi až kolem třicítky, kdy já už měla odrodíno), navíc vypadám mladší, takže jsem si taky užila a vyposlechla i dost hnusné urážky. Myslím si ale, že jsme s mužem udělali dobře, protože naši kamarádi, kteří dítě odkládali, teď řeší, že přirozeně už dítě počít nemohou. :( A nejedna kamarádka má problémy v těhotenství, protože tělo už není nejmladší. Biologické nastavení a nastavení společnosti jsou holt dvě odlišné a neskoubitelné věci.

Těch organizací bude určitě i víc, třeba vím, že Armáda spásy má různé nabídky a v každém městě se liší, takže v jednom středisku se třeba zaměřují na podporu mladých rodin, v jiném na romskou mládež. Takže stačí zapátrat, není jich málo.

Je milé číst, kolik dívek na prahu dospělosti si dítě nechalo. :srdce:

• načítám...
4421
11.5.16 11:58

@Bonnie7 nápodobně, maturitu nemám ale dělám v kanceláři. Maturitu k tomu opravdu nepotřebuji :mrgreen:

• načítám...
72725
11.5.16 12:03
@Pettullla píše:
Ahoj holky ;) mám dotaz, protože sama se v takových věcech vůbec nevyznám a nic o tom nevim. Je mi 19 let, právě jsem ukončila 3. ročník střední školy. Hned jsem se tedy zašla zaregistrovat na Úřad práce. Miminko si totiž chci nechat i když nejsem v nejlepší situaci a přítel se na mě vykašlal. Zajímá mě ale zda mám nárok na mateřskou když jsem chodila 9 měsíců na brigádu a byla to dohoda o provedení práce? Před měsícem jsem podepsala ukončení o dohodě, protože firma neměla peníze na placení brigádníků. Mám díky tomu nárok na něco nebo je to úplně bezpředmětné? :)

na mateřskou bys měla nárok, pokud bych po úspěšném ukončení studia nastoupila do práce. Pak se Ti škola počítá do těch 270 dní nem. pojištění. Pokud jsi na úp, dostaneš rodičák po porodu, automaticky na 4 roky. tz. 7600 po 9 m, zbytek 3800 kč.

• načítám...
184
11.5.16 12:05

@juliettee :palec: Jojo. Tady dělají póvly z těch co maturitu nemají a jak učňák nemůže být střední škola, ale hodně lidí s maturitou končí na pořádných místech. Vzdělání a logické myšlení jsou 2 rozdílné věci. :)

• načítám...
4421
11.5.16 12:08

@Bonnie7 taky miluju lidi co mají maturitu nebo dokonce! vysokou a koukají na mě z vrchu když já mám „jen“ výučňák :D ale to že oni dělají ve fabrice za pásem protože jsou tupí jako svině to už jim nedochází :mrgreen:

• načítám...
184
11.5.16 12:10

@juliettee souhlasím :palec:

• načítám...
8864
11.5.16 12:10

@juliettee by mě zajímalo z jakých vysokých škol jsou ti tupí za pásem…já žádného vysokoškoláka za pásem neznám :nevim:

• načítám...
4421
11.5.16 12:12

@truelly a já znám rovnou tři :palec:

• načítám...
8864
11.5.16 12:14

@juliettee a z jakých jsou škol???

• načítám...
4421
11.5.16 12:16

@truelly dva z ekonomky a ten třetí si teď nejsem úplně jistá, sorry :nevim:

• načítám...
30556
11.5.16 12:17

@truelly taky neznám, asi se jako vysokoškolák pohybuji mezi jinými vysokoškoláky, než ti z učňáku :mrgreen:

mimochodem tu nikdo na učňák nenasazoval, jen řešíme, že by se vše mělo nazývat pravými jmény ;)
můj manžel jako učňák taky vydělává víc, jak nekteří VŠ, ale zas kdyby měl alespoň maturitu, měl by to v životě o trochu jednodušší ;)

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100