Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem tak trochu v šoku. Teď jsem zjistila, že jsem těhotná. V tomto věku. Přirozeně. Doma máme šestiletou dcerku. Umím si představit malé dítě, s tím problém nemám, nakonec dceři je teprv šest, ale hledisko věku, zdraví. Obavy…Ach jo, co byste holky dělaly? Na druhou stranu jsem o druhém dítěti vždy snila, jen jsem si říkala, už prostě nejsi nejmladší. Manžel bude rád, to vím už teď…
@Nely2 píše:
Ahoj holky, jsem tak trochu v šoku. Teď jsem zjistila, že jsem těhotná. V tomto věku. Přirozeně. Doma máme šestiletou dcerku. Umím si představit malé dítě, s tím problém nemám, nakonec dceři je teprv šest, ale hledisko věku, zdraví. Obavy…Ach jo, co byste holky dělaly? Na druhou stranu jsem o druhém dítěti vždy snila, jen jsem si říkala, už prostě nejsi nejmladší. Manžel bude rád, to vím už teď…
Já bych do toho šla, Ty jsi nadšená, manžel bude taky, nic vám nebrání v cestě, no a budeš více hlídaná, to je taky dobře. Nebála bych se toho. Čekám, kdy se v této diskusi bude řešit maturák toho dítěte. ![]()
Příspěvek upraven 24.06.22 v 20:41
Drive ženy těhotněly a rodily dokud to proste fyziologie umožňovala. Ano, má to svá rizika, ale už se stalo a evidentne oba dítě chcete. Moc blahoreji. Zainvestuj do prevence, třeba i nadstandardní vyšetření typu Prenascan nebo jsou i lepší a hlavně se přestaň stresovat a uzij si ten dar. Je to požehnání ![]()
Nedávno porodila známá ve 43 letech. Držím pěsti, ať vše dobře dopadne ![]()
Chápu tvoje obavy, ale pokud jste s manželem oba pro, tak asi není o čem přemýšlet. Nebudeš první, ani poslední.
Jejda…
je vidět, že máš radost
tak se raduj, no…
kdyby plod nebyl OK, tak stejně odejde, takže pár týdnů to hlavně nikde neventiluj ani se neraduj moc, abys nebyla zklamaná,
ono ve 44 ta kvalita vajíček, víš jak..
Jinak já si to představit neumím ani nechci, ale každá jsme jiná a pokud máš jen jedno dítě a jste oba zdraví a zajištění, tak proč ne.. gratuluji ![]()
Příspěvek upraven 24.06.22 v 20:41
Jestli je všechno dobrý kromě nějakých neurčitých obav, tak vůbec nevím, co řešíš ![]()
Jako co si budem, je to pozdě. Ale pokud jste oba rádi, jděte do toho. Svůj zdravotní stav, okolnosti atd., to už musíš zhodnotit sama s manželem. Hodně štěstí ![]()
@MrsNorris píše:
Jestli je všechno dobrý kromě nějakých neurčitých obav, tak vůbec nevím, co řešíš
tak když dítě bude končit střední školu, bude z ní skoro důchodce.
@vokishka píše:
tak když dítě bude končit střední školu, bude z ní skoro důchodce.
Tak to jsi ohledně důchodovýho věku fakt optimista urvaný ze řetězu ![]()
Tělo si zjevne řeklo ze to zvládne, tak ty to taky zvládneš
hlavně v klidu, užívejte si s manželem hezkou zprávu, buď opatrná, ale neřeš co neovlivnis ![]()
Tehotna ve 44 letech neni uz takova rarita jako drive. Urcite dobre zvazte zdravotni stav a miru sve energie, zazemi, geneticke vysetreni (odber choriovych klku/plodove vody)