Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Je tu nějaká těhotná, co byla nebo bude letos na dovolené v Chorvatsku? Kde jste byly, jak jste jely, měly jste nějaké komplikace, hlásily jste to, že jedete svému doktorovi-gynekologovi?
Káťa.21-rozbíhám 23tt. Chceme jet až v polovině srpna. S rok a půl starým synem a nejspíš pod stan. Cítím se úúúplně fajn, cestování mi nevadí a razím názor, že těhotenství je jen jiný stav, ne nějaká nemoc, kvůli které nemůžu pomalu nic.
@Barbarosa aha tak to už si o hodně víc, já teprv začínám jsem ve 2 měsíci a konec srpna nebo začátek září chceme jet autem do chorvatska do karavanu je to hned u pláže (to budu tak ve 13-14tt)…ještě nevim jistě jestli budeme brát našeho 2 letého klučíka..je to pěknej živel..
Ahoj holky, tak já už jsem 2 týdny zpět a nemusíte se ničeho bát, pokud nejste na rizikáči. Já to dr řekla, den před odjezdem mě důkladně prohlídl a pustil. Jen jsem měla zakázáno vystavovat břicho sluníčku a zdržovat se více ve stínu. Nijak jsem se neomezovala, co se týče jídla a dala jsem si vše, na co byla chuť. Jeli jsme autem a v poho. Byla jsem v 17 týdnu těhotenství. Jen doporučuji pro strýčka příhodu pojistku - kdyby náhodou, do 23 tt je většina nastávajících maminek pojištěna - ale raději se na to zeptejte. My měli s sebou i našeho 2,5 letého klučinu a náramně jsem si dovču užila se vším všudy! Takže se nebojte, těhotenství není nemoc!!! ![]()
My se chystáme buď do chorvatska jako každý rok a nebo pokud budou finance tak letecky do řecka. Chceme na dovču začátkem září- to budu 19-21tt, klidně bych jela i dřív, jen manžel teď nedostane dovolenou. vůbec bych se toho nebála, pokud nemáš nějaké velké nevolnosti. My jezdíme autem na noc a paráda. Gyndařovi to řeknu, už kvůli kontrole aby mi jí nedal v termínu dovolené. Jinak jezdíme několik let na sever chorvatska Opatija - asi 12 km od Rijeky je to tam super ![]()
Já jsem se ted v sobotu vrátila z chorvatska, byli jsme týden na ostrově Murter. Jsem ted 19 týden, takže sem tam byla v 18. týdnu
. Jeli jsme autem, cesta uplně v pohodě, jen časté čurani z toho sezení a drncání, ale jinak bez problému
. A tam sme bydleli v apartmanu hned u vody, takže super, většinou sem byla ve stinu, ale taky sem tam sem vykoukla abych nebyla uplně bělice bledá, ale bříško mám pořád bílé jak sem ho schovávala
. A nebyt toho že mám bříško, tak bych to vůbec nepostřehla, bylo mi tam uplně skvěle, žádne potíže, bolení v křiži nebo tak něco
. Ted sem druhý den v práci a už se vše vrací
, tak bych se měla asi přestěhovat do chorvatska
. Doktorce sem to neříkala, měla dovolenou, ale byla sem za sestřičkou brát krev, na kterou sem měla jit v době dovolené a ta říkala, že jsem zdravá tak at jedu
. A dítě ještě nemám, takže sme byli jen s přitelem.
Já byla také teď v Chorvatsku ve 25.tt, jeli jsme autem, cesta asi 11 hodin na noc, apartmán, také kousek od Rijeky. Vše v pohodě, dr. to věděl a říkal, pokud nejsou komplikace, ať klidně jedu. Časté zastávku na čůrání, opalovačka s mokrým ručníkem na bříšku, odpočinek, plavání, dlouhé spaní a dobré jídlo, co víc si přát…Čekám první, tak to byla pohoda a nemusela nikoho hlídat..Doporučuji připojištění, to obyčejné pro cestu do zahraničí..
Jeď a užij si to, než to přijde… ![]()
@snazilkaduben Jaké to připojištění máš na mysli? My v sobotu odlítáme s Eximem do Tunisu, od dr. mám povoleno, jsem v 6tt.. V rámci zakoupení dovo od Eximu tam máme i cestovní pojíštění od Český pojišťovny.. Ale nevyčetla jsem tam nic o těhu.. Nicméně léčebný výlohy hrazený jsou.. Tak nevím, jestli ještě něco pořešit nebo tohle stačí? ![]()
Já se právě vůbec nebojím. Jeli jsme loni s devitiměsíčním synem, spali pod stanem, původně jsme měli v plánu jet někam severně, ale protože už bylo září a na severu hnusné počasí, skončili jsme na Makarské, kde bylo nádherně. Letos pojedem zas. Nejspíš opět pod stan. Synátorovi je přes rok a půl, já budu v nějakém 26 tt, ale fakt se na to cítím po psychické i fyzické stránce. Cestování mi nevadí, jen potřebuju často čůrat.
Akorát zbírám nápady a zkušenosti Vás ostatních, jestli se přeci jen nezačít trochu bát cesty kvůli těhotenství. I když asi bych jela i přes nějaký ten strach. ![]()