Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, snažíme se o druhé dítko, takže v podstatě každý měsíc věřím že by to mohlo vyjít. Momentálně jsem v období ovulace, takže se snaříme ostošest a co čert nechtěl dnes mi upadlo kus zubu. Tak ted přemýšlím jak to řešit, když půjdu k dr, tak mi ho vyrve. Nevíte jestli jsou umrtvovací injekce nějak nebepečné pro případné třebas několikadenní těhotenství? Předpokládám že rentgen je uplně tabu?
Lenko - já jsem v těhu chodila k zubařce a ta mi zuby umrtvovala. Říkala mi, že to žádný vliv nemá. Byla jsem ale ve 3.trimestru. Toť moje zkušenost.
Ahoj Leni,
ségra je taky těhu, bohužel jí začal zlobit moudrák, musel ven, svého dr. na to upozornila a on jí dal prý něco šetrnějšího, co můžou i těhulky, trhání prý nebolelo jen jí upozornil, ať to pak zkusí vydržet bez prášků na bolest.
S tím rtg fakt nevím, mně se teda pokaždý zubařka ptá jestli náhodou nejsem těhu, ta dávka se prý sice minimální, ale proč to pokoušet, že?
Madla
Ahoj Leni
ja byla na zacatku obou tehu trhat osmicky a vsechno v pohode
JEdnorázově se umrtvení na trhání může, spíš pak veeelmi opatrně s léky na bolest. Dle genetika jednorázově RTG zubu nevadí (ale oni ti ho stejně „pro jistotu“ dělat nebudou).