Těhu - embryotransfer

2990
16.6.13 15:23

Těhu - embryotransfer

Ahoj holky, nevím zda tady tahle diskuze někde je nebo není, ale nenašla jsem jí.

chci se zeptat :)

17.5 jsme byli na odběru
22.5 na ET
5.6. nám potvrdili těhu z krve

chci se zeptat jaké máte kdo zkušenosti s příznaky…

Že mě bolí prsa a jsou nateklá to chápu :) že běhám na záchod dost často, jsem unavená tak také…

ale jde mi o břicho
bolí mě jako před MS - a k tomu je takové nateklé a na omak když ho zmáčknu tak lehce pobolívá (příjdu si jako když mám zaražené prdy - tak to bolí)v břiše mi furt škvrndá, pobolívají mě vaječníky a v podbříšku…
je to normální?

A stalo se Vám někomu, že by Vám začalo být špatně takhle brzy?
Mě se dělá špatně v autě, ale úplně hrozně… začne se mi motat hlava, je mi na zvracení…pak mi pomůže kyselá okurka… ta mi žaludek lehce srovná…

A co pohlavní styk?
Mě ho Dr. nezakázala, můžeme jen s kondomem, ale nemám na to vůbec nějak chuť…

Jak jste na tom tedy vy? :)
Za odpovědi Vám předem děkuji :)

UZ mám až 26.6. tak se člověk bojí jestli je tohle všechno v pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7369
16.6.13 15:41

@Mischellka88 - tak jedine ceho bych se bala je hyperstimulacni syndrom. Ja ho nemela a ty priznaky oresne nevim, je nafoukle bricho to myslim je. Jinak bricho jako na MS boliva. Ja jsem tedy po KET, ale musim rict, ze tehotenske nevolnosti mam od 5.tydne a mela jsem je silene. Ve 13.se to zlepsilo, ale dobre mi neni porad. A mezi 7.a 12.tydnem jsem permanentne lezela a vubec nefungovala. A jestli je vsechno v poradku to ti nikdo nezaruci, jenom ten utz a jeste jenom na par dni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
16.6.13 15:52

Já jsem sice otěhotněla normálně, ale můžu ti říct, že to co tady popisuješ, jsou prostě normální těhotenské příznaky. Mně začalo být zle někdy od 7. týdne a přestalo to až někdy kolem 15. týdne. A ano, vaječníky bolí, prdy totiž možná zaražené máš, takže tě bolí břicho i od toho. Břicho se ti ze začátku nebude zvětšovat, jen prostě bude nafouklý. A menstruační bolesti? Ono totiž těhotenství je jedna dlouhá menstruační bolest :lol: Chuť na sex - nulová.
Gratuluji k těhotenství a těš se na druhý trimestr, ten je lepší :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2990
16.6.13 15:57

@RadkaCh děkuji moc, snad máš pravdu :) jsem strašpytel, o jedno mimčo jsem přišla ve 12tt (přiírozená cesta)tak se bojím, navíc jsem žádné takové příznaky nezažila… já když to počítám tak to mám teď 3+1 tt a špatně je mi 3 den… :lol: což mě překvapuje… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
16.6.13 16:02

Hodně hodně pij - tím předejdeš hyperstimulačnímu syndromu (velký příznak je to nafouklé bolavé břicho ;) ), jinak menstruační bolesti jsem měla od transferu celou první půlku těhotenství a pak i před porodem.. To nic neznamená :) Špatně mi nebylo tak to neporadím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
16.6.13 16:59

@Almira-Alm tak já si hlavně myslím, že měsíc po OPU už je krapet pozdě na hyperstimulační syndrom, ne??? Já byla na OPU 3× a nezažila jsem, resp. jsem si hlavně asi ani moc nepřipouštěla :roll: Byl to pro mě vždycky jen první krok, nervy byly až pak… :(

@Mischellka88 gratuluju a držím palce, ať je vše v pořádku :hug: Za mě osobně…klidně budu trpět jak zvíře, hlavně ať se dočkáme zdravého mimíska :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
16.6.13 17:09

@dendulina
děkuji ti :) tak s tím souhlasím :-D taky vydržím cokoliv, jen abych toho prďolu měla v náručí :) ať to stojí co to stojí :)

Já vůbec netuším jak je to s tím hyperstimulačním syndromem, ale co jsem o tom četla, tak je to spíš z hormonů při vytváření vajíček ne? :)
Já jich měla jen 8 navíc… :) z toho máme 2 mrazáčky a jedno se drží u mě:) tak doufám, že se mu u mě bude líbit teď pěkně dlouho :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1616
16.6.13 17:09

Ahoj, no já mám po KET 7.6.a pátý den po mi začalo být trochu špatně, šestý den jsem už zvracela a tak to pokračuje dál. Podbříšek mě pobolívá taky, tak asi je to normální. Taky mám děsný strach, 2× už jsem měla pozitivní test a pak se z toho vyklubalo biochemické těhotenství. Tak si držme palce navzájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
16.6.13 17:12

@Mablanka
to držím palce :)

mě to 5.6 potvrdili z krve, tak doufejme že na UZ bude teď 26.6 vše ok :) je to strašně dlouhá doba a neutíká to…
mě začalo být špatně právě ve čtvrtek v autě a od té doby kamkoli popojedu… to je děs… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1616
16.6.13 17:13

@RadkaCh Bezva vyhlídky! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
16.6.13 18:40

@dendulina No já měla náběh na hyperstimulační syndrom, když se mi začlo v krvi zvyšovat HCG.. Tak 3 týdny po OPU.. A tak týden to trvalo a pak pomalu mizelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
16.6.13 18:43

@Mischellka88 toje fakt úžasný…je mi jasný, že to budou ještě nervy, ale je skvělý, že se ti takhle zadařilo :* Ono, po třech neúspěších už člověk skoro nevěří, že to taky může fungovat, o to víc to všem přeju :hug: S hyperstimulákem si hlavu nelámej, to se jen tělo hlásí, že je něco nového :-) Držím moc palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
16.6.13 18:52

@Almira-Alm hyperstimulační syndrom pokud vím souvisí hlavně se stimulací :think: nevěděla jsem, že by mohl souviset se zvyšováním HCG…na druhou stranu by to vysvětlovalo, proč spousta doktorů dává přednostu KETu před ETem :nevim:
Je fakt, že ještě v cyklu po IVF doktorka v CARu prskala, že mám vaječníky přestimulované, ale na druhou stranu to bylo hlavně tím, že ta paní je celkově proti mému vztahu, protože jsem si dovolila vzít si chlapa s né právě ideální diagnozou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
16.6.13 19:52
@dendulina píše:
@Almira-Alm hyperstimulační syndrom pokud vím souvisí hlavně se stimulací :think: nevěděla jsem, že by mohl souviset se zvyšováním HCG…na druhou stranu by to vysvětlovalo, proč spousta doktorů dává přednostu KETu před ETem :nevim:
Je fakt, že ještě v cyklu po IVF doktorka v CARu prskala, že mám vaječníky přestimulované, ale na druhou stranu to bylo hlavně tím, že ta paní je celkově proti mému vztahu, protože jsem si dovolila vzít si chlapa s né právě ideální diagnozou :roll:

Neberes si to moc osobne? Jako lekari nemame vetsinou cas resit vztahy svych pacientu, zato pacienti si leccos na sebe vztahnou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
17.6.13 06:18

@dendulina No hypertimulák se objevuje PO stimulaci (po odběru vajíček) a zesiluje ho právě zvyšování HCG.. Zvětšené vaječníky svolnou tekutinou jsem měla ještě ve 12tt..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí