Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, nevím zda tady tahle diskuze někde je nebo není, ale nenašla jsem jí.
chci se zeptat ![]()
17.5 jsme byli na odběru
22.5 na ET
5.6. nám potvrdili těhu z krve
chci se zeptat jaké máte kdo zkušenosti s příznaky…
Že mě bolí prsa a jsou nateklá to chápu
že běhám na záchod dost často, jsem unavená tak také…
ale jde mi o břicho
bolí mě jako před MS - a k tomu je takové nateklé a na omak když ho zmáčknu tak lehce pobolívá (příjdu si jako když mám zaražené prdy - tak to bolí)v břiše mi furt škvrndá, pobolívají mě vaječníky a v podbříšku…
je to normální?
A stalo se Vám někomu, že by Vám začalo být špatně takhle brzy?
Mě se dělá špatně v autě, ale úplně hrozně… začne se mi motat hlava, je mi na zvracení…pak mi pomůže kyselá okurka… ta mi žaludek lehce srovná…
A co pohlavní styk?
Mě ho Dr. nezakázala, můžeme jen s kondomem, ale nemám na to vůbec nějak chuť…
Jak jste na tom tedy vy? ![]()
Za odpovědi Vám předem děkuji ![]()
UZ mám až 26.6. tak se člověk bojí jestli je tohle všechno v pořádku…
@Mischellka88 - tak jedine ceho bych se bala je hyperstimulacni syndrom. Ja ho nemela a ty priznaky oresne nevim, je nafoukle bricho to myslim je. Jinak bricho jako na MS boliva. Ja jsem tedy po KET, ale musim rict, ze tehotenske nevolnosti mam od 5.tydne a mela jsem je silene. Ve 13.se to zlepsilo, ale dobre mi neni porad. A mezi 7.a 12.tydnem jsem permanentne lezela a vubec nefungovala. A jestli je vsechno v poradku to ti nikdo nezaruci, jenom ten utz a jeste jenom na par dni ![]()
Já jsem sice otěhotněla normálně, ale můžu ti říct, že to co tady popisuješ, jsou prostě normální těhotenské příznaky. Mně začalo být zle někdy od 7. týdne a přestalo to až někdy kolem 15. týdne. A ano, vaječníky bolí, prdy totiž možná zaražené máš, takže tě bolí břicho i od toho. Břicho se ti ze začátku nebude zvětšovat, jen prostě bude nafouklý. A menstruační bolesti? Ono totiž těhotenství je jedna dlouhá menstruační bolest
Chuť na sex - nulová.
Gratuluji k těhotenství a těš se na druhý trimestr, ten je lepší ![]()
@RadkaCh děkuji moc, snad máš pravdu
jsem strašpytel, o jedno mimčo jsem přišla ve 12tt (přiírozená cesta)tak se bojím, navíc jsem žádné takové příznaky nezažila… já když to počítám tak to mám teď 3+1 tt a špatně je mi 3 den…
což mě překvapuje… ![]()
Hodně hodně pij - tím předejdeš hyperstimulačnímu syndromu (velký příznak je to nafouklé bolavé břicho
), jinak menstruační bolesti jsem měla od transferu celou první půlku těhotenství a pak i před porodem.. To nic neznamená
Špatně mi nebylo tak to neporadím..
@Almira-Alm tak já si hlavně myslím, že měsíc po OPU už je krapet pozdě na hyperstimulační syndrom, ne??? Já byla na OPU 3× a nezažila jsem, resp. jsem si hlavně asi ani moc nepřipouštěla
Byl to pro mě vždycky jen první krok, nervy byly až pak… ![]()
@Mischellka88 gratuluju a držím palce, ať je vše v pořádku
Za mě osobně…klidně budu trpět jak zvíře, hlavně ať se dočkáme zdravého mimíska ![]()
@dendulina
děkuji ti
tak s tím souhlasím
taky vydržím cokoliv, jen abych toho prďolu měla v náručí
ať to stojí co to stojí ![]()
Já vůbec netuším jak je to s tím hyperstimulačním syndromem, ale co jsem o tom četla, tak je to spíš z hormonů při vytváření vajíček ne? ![]()
Já jich měla jen 8 navíc…
z toho máme 2 mrazáčky a jedno se drží u mě:) tak doufám, že se mu u mě bude líbit teď pěkně dlouho ![]()
Ahoj, no já mám po KET 7.6.a pátý den po mi začalo být trochu špatně, šestý den jsem už zvracela a tak to pokračuje dál. Podbříšek mě pobolívá taky, tak asi je to normální. Taky mám děsný strach, 2× už jsem měla pozitivní test a pak se z toho vyklubalo biochemické těhotenství. Tak si držme palce navzájem.
@Mablanka
to držím palce ![]()
mě to 5.6 potvrdili z krve, tak doufejme že na UZ bude teď 26.6 vše ok
je to strašně dlouhá doba a neutíká to…
mě začalo být špatně právě ve čtvrtek v autě a od té doby kamkoli popojedu… to je děs…
![]()
@dendulina No já měla náběh na hyperstimulační syndrom, když se mi začlo v krvi zvyšovat HCG.. Tak 3 týdny po OPU.. A tak týden to trvalo a pak pomalu mizelo…
@Mischellka88 toje fakt úžasný…je mi jasný, že to budou ještě nervy, ale je skvělý, že se ti takhle zadařilo
Ono, po třech neúspěších už člověk skoro nevěří, že to taky může fungovat, o to víc to všem přeju
S hyperstimulákem si hlavu nelámej, to se jen tělo hlásí, že je něco nového
Držím moc palce ![]()
@Almira-Alm hyperstimulační syndrom pokud vím souvisí hlavně se stimulací
nevěděla jsem, že by mohl souviset se zvyšováním HCG…na druhou stranu by to vysvětlovalo, proč spousta doktorů dává přednostu KETu před ETem ![]()
Je fakt, že ještě v cyklu po IVF doktorka v CARu prskala, že mám vaječníky přestimulované, ale na druhou stranu to bylo hlavně tím, že ta paní je celkově proti mému vztahu, protože jsem si dovolila vzít si chlapa s né právě ideální diagnozou ![]()
@dendulina píše:
@Almira-Alm hyperstimulační syndrom pokud vím souvisí hlavně se stimulacínevěděla jsem, že by mohl souviset se zvyšováním HCG…na druhou stranu by to vysvětlovalo, proč spousta doktorů dává přednostu KETu před ETem
Je fakt, že ještě v cyklu po IVF doktorka v CARu prskala, že mám vaječníky přestimulované, ale na druhou stranu to bylo hlavně tím, že ta paní je celkově proti mému vztahu, protože jsem si dovolila vzít si chlapa s né právě ideální diagnozou
Neberes si to moc osobne? Jako lekari nemame vetsinou cas resit vztahy svych pacientu, zato pacienti si leccos na sebe vztahnou..
@dendulina No hypertimulák se objevuje PO stimulaci (po odběru vajíček) a zesiluje ho právě zvyšování HCG.. Zvětšené vaječníky svolnou tekutinou jsem měla ještě ve 12tt..