Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, chtěla jsem se zeptat kdy je nejlepší si udělat test, jsem 4 dny po MS, která nepřišla, ovšem testy jsou negativní, občas mě pobolívá podbříšek. Poradte prosím kdy je nejlepší udělat si testík. Zlatka
Ahoj Zlatko,
zalezi taky na citlivosti testu.Ja si test delala snad od prvniho dne vynechani a slaboulinka carecka vysla az 5-6den a to jeste jen na nekterem testu.Byla ale tak slaboulinka,ze mi manzilek tvrdil,ze ji vidim jen ja
Ale 6-7 den se objevily dve tlustosky .Podbrisek me bolel tak,ze jsem cekala kazdou minutu,ze MS prijde.Testu jsem vystridala spoustu,ale nejvic se mi osvedcil BABY TEST.stoji kolem 30kc.
Preju ti co nejsrive poradne .
MYSKA
To, že máš test negativní a MS nedorazila v ten správný den, může znamenat pozdější ovulaci. Já měla i po vysazení HA (ještě jsme se pak pár měsíců nesnažili) cyklus obvykle 28-29DC(tj.ovulace 15DC), první cyklus našeho snažení se možná vlivem psychiky, nebo bůhvíčeho posunula ovulace až na 21DC (měřila jsem BT) a MS přišla 34DC. MS totiž většinou chodí cca 14 dní po ovulaci. Druhý snažící cyklus jsem si dělala ovulační test i měřila BT a ovulace se mi ukázala 15DC, to znamená, že MS jsem očekávala 28DC a to nepřišla. Bazální teplota byla pořád zvýšená kolem 36,9-37 st. tak jsem si 2 dny po vynechání a tedy cca 15 dní po ovulaci udělala test a byl pozitivní. Z toho vyplývá, že hodně moc záleží kdys měla ovulaci, protože všechny těhu testy ukazují HCG hormon tak 10 dní po ovulaci-ty citlivé a může se jednat o zpoždění dané pozdější ovulací. Vím že je tohle čekání dost napínavé, ale poradila bych ti jediné, změř si po ránu ihned po probuzení (měj teploměr po ruce, abys nevstala) v pochvě teploměrem BT a pokud bude kolem 37 st. a výš jsi zřejmě těhotná a nebo a to je úplně nejrychlejší a nejpřesnější zajdi na gyndu ať ti vezmou krev. Výsledek se pak rychle dozvíš.
Hodně štěstí. Berun
Díky za odpovědi, tak snad brzy budu vědět jestli jsem nebo nejsem
každopádně když jsem si měřila BT tak byla 36,9 což je asi málo podle toho co píšeš. Já dostávám MS po 25 dnech takže je asi fakt brzy.Jednoho prcka doma už máme tak na to tak nespěcháme, ale když se to nedostavila MS tak jsem strašně nervozní (snad to vyšlo
Holky, díky za odpovědi Zlatka
36,9 není málo, já měla tuhle teplotu v den testování. Ať ti to vyjde!
@Anonymní píše:
Hodte sem dnesni testiky vase kdo se snazi o mimi
Tady dnes cca druhy den meskani ![]()
Ja mam tohle nevim zda je neco videt jeden rano jeden odpooedne a jeden ted. testuji jak blazen, cekam na poradne 2 //co myslis
@Anonymní píše:
Ja mam tohle nevim zda je neco videt jeden rano jeden odpooedne a jeden ted. testuji jak blazen, cekam na poradne 2 //co myslis
Já vidí. Hlavně na posledním ![]()
@Anonymní píše:
@Karleon vidis tam neco? pockam urcite.
Vidím na všech, ale…