Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky těhulky,prosím vás,čekám druhé miminko a od prvního si vůbec nepamatuji do kdy jsem spala na břiše,nemohu tak miminku nějak ublížit,je to nějak ohraničené časem a nebo je to na mě,jak se cítím na břiše?děkuji ![]()
Já jsem na břiše spala do chvíle než jsem cítila pohyby
a pak jsem trpěla na zádech a na boku, a hned v porodnici po porodu jsem si zase lebedila na břiše ![]()
Přesně, spi na břiše do kdy ti to bude příjemné
Miminku to ublížit nemůže…
já taky nejradši na břiše,ale ted už cítím,že s pupkem to nejde,tak se snažím na boku a nebo alespon něco mezi tím na polobřiše ![]()
Ahoj, já taky miluju spaní na břiše, ale nemůžu si ho dopřát už od nějakýho 6 týdne těhu.. protstě mi to nebylo příjemný.. každé ženě taky naroste bříško jinak, já jsem teprv 4 měsíc ale už mám pupek jak kdybyh tam měla slůně..takže na břiše už dlouho nespím a je pravda že je to boj… ![]()
Protoze jsem silnejsi, spala jsemna brise pekne dlouho - snad do ctvrteho mesice? Potom jsem pomalu prechazela na takovy polobricho a nakonec snad vuuubec nespala, protoze v jine pozici snad neumim usnout ![]()
Za me mu ublizit urcite nemuzes!!! Ono potom, pokud ho stlacis, da ti mimco peknou tafku ![]()
Já jsem to vyřešila kojicím polštářem - dala jsem si ho podélně, jednu ruku, jednu nohu hodila přes a do vzniklé „díry“ se vešlo (nějakou dobu) břicho
Sice jsem se břichem postele dotýkala, ale nebyla na něm ta váha, tak to bylo celkem v pohodě… To teda nemluvím o týdnech těsně před porodem, to jsem říkala, proč se nedělají matrace s dírou pro břicho ![]()
Já, ač jsem usínala na boku, tak jsem se vždy vzbudila na břiše, teda spíš na břichoboku až do konce těhotenství. Naopak mi můj gynekolog říkal, ať na zádech nespím. A teď nevím proč, snad kvůli nějaké tepně/žíle? To už fakt nevím přesně. ![]()
Já jsem spala na břiše, dokud mi to bylo příjemné, jak jsem začala cítit pohyby, tak to už nešlo, protože vždy když jsem si lehla na břicho, tak se malej začal vrtět a já třeba probděla celou noc… takže jsem se naučila spát na boku… ![]()
Veruš1 píše:
Já, ač jsem usínala na boku, tak jsem se vždy vzbudila na břiše, teda spíš na břichoboku až do konce těhotenství. Naopak mi můj gynekolog říkal, ať na zádech nespím. A teď nevím proč, snad kvůli nějaké tepně/žíle? To už fakt nevím přesně.
No, nekomu to vadi. Mi uz to taky ke konci nebylo prijemne lezet na zadech - vaha briska tlaci jak rikas na nejakou tepnu nebo co a to zabranuje prokrveni mozku a muzes i omdlit… to je teda vycteno z literatury, ja jsem se s tim nesetkala ![]()
já jsem taky zvyklá spávat na břichu i když se snažím spát na boku tak se vzbudím a stejně spím na břichu ![]()
Já spím vlastně od začátku, co jsem zjistila, že jsem těhotná, na boku nebo na zádech. Nedělá mi to problémy. Měla jsem divný pocit, že miminko tlačím a tak…
. Četla jsem, že to je samozřejmě blbost, ale už pro ten pocit
.
Přítel, ten to taky moc prožívá a ani mi na břiše nedovolí spát. Je moc starostlivý. Bych ho chtěla vidět spát cca 7 měsíců na zádech… Teď mě napadá, že bych se nevyspala ani já, pač to je zrovna poloha, kdy nejvíc chrápe
.
ja přestala ve 21 tt protože mě za to mimčo hrozně zkopalo vždycky ![]()
Dokud to jde, tak spi a užívej si to.Věřím, že si tělo samo řekne ![]()