Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj zajímalo by mne do kdy jste vydržely v práci? Naši prapředci pracovali až dokud si nemusely odskočit porodit, naopak dnešní doba je taková že vám lékař napíše neschopenku hned od počátku těhotenství… Tak by mne docela zajímalo do kdy jste vydržely vy?
Měla jsem v plánu jít 6 týdnů před porodem, nakonec jsem rodila předčasně, takže muž pak volal šéfové, že zítra nepřijdu…
Nastupovala jsem 6 týdnů před porodem, doma by mě to nebavilo ![]()
Hned od zacatku, protoze mam fyzicky hodne narocnou praci, a nechteli jsme nic podcenit. Takze hned jak jsem zjistila ze jsem tehotna, zustala jsem doma. ![]()
Ahoj, já jsem 25. týden a plánuji chodit až do 6 týdnů před porodem. Ano, doktor mi nabízel neschopenku, prý na to mám nárok, ale pokud se nebude něco dít nebo nebude nějaká chřipková epidemie, tak jí nevyužiji. U nás v práci všechny těhule chodí 8 týdnů před termínem.
@kora88 píše:
Nastupovala jsem 6 týdnů před porodem, doma by mě to nebavilo
já chci taky tak. Nebavilo by mě to a navíc bych měla čas myslet na blbosti a zbytečně se stresovat…
Já jsem byla naposled v práci 31+1, měla jsem moc dovolené, takže momentálně čerpám dovolenou, MD oficiálně nastupuju příští čtvrtek přesně 34+0.
@gaji - jak u kterého těhotenství, naposledy jsem pracovala do nástupu na mateřskou, to bylo 8 týdnů před termínem na plném úvazku, na brigádě jsem dělala do soboty, v neděli se narodil malý a v pátek jsem nastupovala zpátky
. Teď mám do termínu 3 měsíce a zatím ještě dělám, plánuji nastoupit těch 8 týdnů před termínem na mateřskou, ale před tím si ještě vyberu 2 týdny dovolenou. Teda pokud doktor dovolí a nebude nějaká zdravotní komplikace, pak samozřejmě nastupuji na neschopenku bez řečí hned.
6týdnu před porodem. I tak mi to přišlo až až. Pokud nejsou zdravotní problémy a samozřejmě ne nějak fyzicky náročná práce není důvod jít dříve.
@Malen právě, člověk se odreaguje, popovídá
já teda pracovala v kanceláři, takže to nebylo nikterak fyzicky namáhavé. ted má skoro ročního chlapečka a chodím do práce jen tak na skok vypomáhat
ale jen dočasně ![]()
Při prvním těhotenství jsem nastoupila 8 týdnů před termínem porodu a ted v druhém těhotenství jsem po 3 letech nastoupila do práce (v 24. týdnu) a plánuji odcházet 7. týdnů před termínem. Zatím je vše v pořádku a doma bych se unudila k smrti (dcera chodí do školky).
Já byla doma od 4. měsíce, 2krát za sebou mi naměřili dost vysokej tlak, tak mě doktorka radši nechala doma, bála se potratu. Já bych bývala do práce ještě chodila. Musím ale uznat, že doktorka měla pravdu, po 1. měsíci doma se mi tlak srovnal do normálu
.