Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Cvičit. Najdi si klidně na YouTube nějaké cvičení pro těhotné a začni. Já mám ráda jógu. Jsem těhotná potřetí a prostě to tak je, že různě někde něco bolí. Pak je fajn spát s nějakým dlouhým polštářem - dát si ho na boku mezi nohy. Pak je to taky lepší. Tělo se mění a ty vazy, pánev… bolí.
První těhotenství bohužel provází bolestivé roztahování vazů a svalů. Zkus brát hořčík, později nos podpůrný pás nebo těhotenské kalhoty s tím pásem. A vydrž, za pár dní to přejde a začne tě píchat a bolet jinde. ![]()
Děkuji moc za tipy. Na tu jógu se vrhnu..
Ten podpůrný pás jsem přemýšlela, ale já mám zatím úplně ploché bříško tak nevím zda to bude mít efekt 😕
@JancaS84
Ty to nejsou. Tohle je opravdu jiná bolest. Gynekologickeho rázu.
Ahoj, je to normalni, taky jsem mela obcas krecovity bolesti v podbrisku a bolely me zada. Ted v druhym trimestru me zas boli spis horni cast bricha a stred pupku. Ale nikdy to nebylo na prasky proti bolesti. Hlavne je nezobej jak lentilky, taky to neni zrovna nejlepsi pro maly. Me trapily bolesti hlavne v noci, ale pomohlo mi vyklidnit se tim, ze je to normalni, ze tam vsechno roste a ze moje telo je na to uzpusobeny a bude to v poho.
Rika se, ze bolest je i hodne spojena se strachem. Zkus treba i nejake dychaci techniky na uklidneni, minimalne se nebudes soustredit na bolest, kdyz se budes soustredit na dech. Neboj, bude lip.
Já jsem také poprvé a jsem 8tt, mimco mám na pravé straně, nemám bolesti jako ty, ale taky mě děsili, tahalo to, píchalo to.. Předepsala ti doktorka magnesium? Přímo pro těhotné. Já ho piju dvakrát denně a pomáhá to. Roztahuje se děloha, bolet to bude, většinou na pravé straně jsou kratší ty vazy, některé ženy je mají kratší na levé. Taky mám někdy úplně strach, co se děje s tím malinkym, ale nesmíme se stresovat.
Ahoj holky,
jsem těhotná poprvé. Momentálně 14tt a poslední dva dny brutální bolest na levé straně v podbrisku (v místě kde je momentálně mimi) jsou to bolesti, které mě nutí se úplně svíjet. Takové píchání a zároveň tahání. Občas mi to vystřeluje do zad. Raději jsem byla na gynde, měla jsem strach o mimi, ale naštěstí je úplně v pořádku 🙏🏻 ♥️
Nemáte prosím někdo nějaké tipy?? 🙏🏻
Doktorka mi k bolestem moc neporadila. Řekla, že je to normální. Ale je to fakt mazec. Já už si na to musím brát i Paralen, abych zvládla tak nějak fungovat přes den