Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím maminky. Máte prosím někdo zkušenosti s tejpovanim bříška u dvouměsíčního kojence?
Malou strašně trápí koliky a už nevím jak jí pomoct. Vyzkoušeli jsme snad vše od nahřívání, masáže, cvičení, kapek, probiotika, atd…stravu si hlídám, vysadila jsem i mléko…
Bylo nám doporučeno tejpovani. Ráda bych znala zkušenosti těch, co to zkusili. Hlavně mám strach z toho sundávání pásky, aby tak malému miminku tu jemnou kůži nijak neporanila…
Moc děkuji ![]()
@ka2ka To každopádně. Vyškolený fyzioterapeut. Ale zajímají mě zkušenosti těch, co na tom s miminkem byli.
@123muminek123 My tejpujeme bříško, ale kvůli rozestupu břišních svalů. Používám dětské tejpy. Dolů to jde. Někdy to zůstane zarudlé, ale malýmu to nijak nevadí.
Ahojda my sice tejpujeme teď už 5,5 měsíční holčičce pupeční kýlu
Především to chce fyzioterapeuta co se specializuje na miminka.
Tejp používáme normální. Sundává se krásně a nemá žádné vyrážky.
Ale hlavně u nás tejpy doslova udělaly zázrak.
@Jannys Slyšela jsem na to právě samou chválu, ale samozřejmě počítám s tím, že to nemusí zabrat každému. Jen jeden Nela strach z toho sundávání, aby to malou nebolelo ![]()
@mayunka A kolik je malému? Takže se nemusím bát, že by ji to mohlo nějak bolet?
![]()
@123muminek123 teď už dva. Ale tejpujeme dlouho. Vždycky na pár dní a pak pár dní oraz
@123muminek123 musím říct, že to opravdu nebolí, protože tejp se nesundává klasicky jako náplast, ale kůže se odlepuje od tejpu.
To by ti jistě fyzio ukázal/a.
Tejpujeme už cca měsíc, ale ani jednou malá nezaplakala.
Je jasné, že po sundání kůže trošku červená je, ale to má i dospělý člověk s obyčejnou náplasti. Šla bych do toho