Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj všichni, mám dotaz - 2 hodiny zpět mi v posteli chrstla do kalhotek voda, následně jsem v záchodě nechala velký hnědý chuchvalec (předpokládám, že zátku). Jelikož voda šla ještě trochu po ní a byla lehce do zelena, vyrazili jsme do porodnice. Kontrakce žádné. V porodnici monitor v pohodě, bez známek porodu, nicméně mě pořád znervoznovala ta voda, celkem jí byla cca decka. V porodnici udělali test na vložce, vodu nepotvrdil, na UTZ mělo mimco ještě vodu kolem sebe, při vnitřním vyšetření že mě vytekla další lžíce před zraky doktorky a roztok plodovou vodu zas nepotvrdil. Takže teď tu ležím na pozorování a podle Dr to mohla být hodně tekutá zátka (bylo to jak voda z kohoutku, až na ten jeden chuchvalec). setkala jste se s tím některá? ![]()
Předem díky za názory ![]()
@Bídžej s chuchvalcem ne, ale hlenovou zátku jsem měla jako vodu. Každopádně by ti měli zkontrolovat i plodovku, jestli není zkažená. Já to tak měla. Odešla hlenová zátka, k porodu se nic nechystalo, každej říkal, jak půjdu domů. Pak mi zkontrolovali plodovku a už to jelo.
@Amelie30 a tu plodovku ti kontrolovali jak? Mě Dr jen uvnitř prohmatla, řekla, že hlavička je hezky nalehlá, ale že na porod to nevypadá. Víc nerekla ![]()
@Bídžej Doktor kouknul dovnitř.
Nedělá se to přes ultrazvuk ani pohmatem. Musí kouknout.
U mě zjistil, že je zelená a rovnou mi vodu píchli. Ještěže tak, jinak by mě poslali domů.
Tak už mám za sebou čtyři mokré vložky různé barvy, na poslední tmavě rudá krev se skoro černým zmolkem, nicméně plodovka to prý není a ta krev je, jak se pomalu chystají porodní cesty
mám břicho jak šutr, berou mě křeče, ale na monitoru ani ťuk a prckovi se daří dobře, takže mě asi ještě pošlou domů
![]()
@Bídžej já bych se domů poslat nenechala.. V kterém jste týdnu?
@kavulenka 39+3 tt, děloha je už ready, na UTZ už jeví známky stárnutí.
Jediné, co mě neuvěřitelně láká na tom, být doma, je ticho. Jsem na čtyřlůžkovém s jednou maminkou a 3denni holčičkou a je to síla ![]()
@Bídžej mě by Teda znepokojovaly ty různé barvy plodové vody, divím se že si vás tam nenechají třeba 3 dny co můžou zjistit za 1 den
@kavulenka no to je ten kámen úrazu - podle nich to plodovka není. Dělají test tím speciálním roztokem na každé vložce, co přinesu, ale vždy negativní. A na můj dotaz „tak proč toho teče tolik“ jsem se dozvěděla, že „někdo to tak má“, čili opravdu uklidňující odpověď ![]()
Nenechala bych se pustit domu. Uplne standartni situace to neni, co si budeme povidat. Hodne sil ![]()
Také bych se snažila o to zůstat v porodnici. Mě by teda znervóznilo ta zelená.
@kavulenka @hapolda @Ada22
Tak zatím úspěšně zůstávám
minimálně dnes mě ještě budou „pozorovat“ a ja mezitím budu dělat nějaké voodoo tanečky, aby se rozjel porod a neposlali mě pryč ![]()
Tak jen update - poslední voda-nevoda tekla kolem 9 ráno, od té doby pro změnu krvácím. Úplně jak kdybych měla menses. Nicméně doktor se jen mrknul na vložku a prohlásil 'to je dobrý"
přitom na kurzech nám říkali, že krvácení je vždy špatně, tak jsem z toho už totálně jelen ![]()
Taky jsem měla další 2 monitory, prcek se pořád tváří ukázkově, děloha je na nulové aktivitě, ale já cítím pravidelně křeče v podbřišku, tak uvidíme. ![]()
@Bídžej u nás by tě s tímhle domů neposlali. Tu plodovku ti zkontrolovali? Jestli není zkažená?