Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den
aktuálně jsem si podala přihlášku na obor Porodní asistence
zajímalo by mě jak jste vnímaly pomoc porodní asistentky během porodu, zda máte důvěru k porodní asistence stejnou jako k lékaři a kam až sahaly kompetence porodní asistentky během vašeho porodu
rodily jste pouze s porodní asistentkou?
Ano, opouze s asistentkou, dle mě dr. u normlního bezproblémového porodu být nemusí
Poprve na poslednich par minut dosel dr, po druhe jen s asistentkou a druhou asistentkou, ktera se ucila. Asistentka me dokonce sila.
@lumprcim píše:
Dobrý denaktuálně jsem si podala přihlášku na obor Porodní asistence
zajímalo by mě jak jste vnímaly pomoc porodní asistentky během porodu, zda máte důvěru k porodní asistence stejnou jako k lékaři a kam až sahaly kompetence porodní asistentky během vašeho porodu
rodily jste pouze s porodní asistentkou?
Ne, k porodní asistentce mám důvěru větší než k lékaři. Porodní asistentky, aspoň ty, s kterými jsem se setkala, se obvykle nesnažily do průběhu porodu zbytečně zasahovat, uměly čekat a snažily se mě podpořit a spolupracovat se mnou, nikoliv mě zastrašit a donutit k poslušnosti. To se o lékařích bohužel úplně říct nedalo.
Dobrý den, studuji obor porodní asistence a zajímalo by mě, jak vnímáte porodní asistentky. Jestli si myslíte, že je dobré mít u sebe asistentku během těhotenství, při porodu a v době poporodní. A jaký na vás udělaly dojem, když jste rodily.
Děkuji za odpovědi ![]()
Pro mě je asistentka důvěryhodnější než lékař…
Dojem dobrý, asi je to tím, že u nás v porodnici je mezi pracovníky přátelská atmosféra a asistentky nejsou brány jako něco méně než doktor.