Televize v dětském pokoji?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5814
20.10.21 21:41

… naše holky - šest a osm let - obě ve svých pokojích TV mají - dívají se hlavně, když u nás přespávají kamarádi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
27.10.21 22:29

Asi je to dítě od dítěte, já třeba vím, že naši kluci by televizi moc nevyužili, dcerka možná.
Přijde mi to jako zbytečně vyhozené peníze (dovolit si to můžeme, ale nechci). Když třeba máte velkou rodinu, je podle mne lepší pořídit Netflix, O2TV…..prostě něco na ten způsob, kdy se můžete dívat i z telefonu atd.
Jinak jedna televize u nás stačí, manžel není na sport nějak,,závislý”, jemu stačí Sparta, někdy box, MMA apod., což kluky někdy přiláká😊
Ale děti si radši spolu hrají, staví a jsou venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.23 05:17

Hry na PS v 9ti letech

Zajimal by me nazor ostatnich rodicu podobne starych deti a jak to mate vy. Preci jen dnesni doba, elektronika a deti… Vecne tema dnesni doby.
Mame deti 4 a 9 let. Maji spolecny pokojik. Starsi si letos moc preje minecraft na playstationu. Ma svuj tablet, omezen na hodku a pul denne, nema telefon, na tv kouka spise o vikendu. Mam hrozne dilema, protoze bych mu zaroven chtela vyhovet a pritom mam dilema jak to udelat, aby to vyhovovalo vsem. PS mame po manzelovi, v obyvaku, ale pouzivame ho pouze misto dvd na pohadky (nemame internetovou televizi, takze mladsi jede na PS pohadky na dvd nebo klasicky decko). Kdybychom starsimu teda povolili hry na PS, mame ho hodku a pul kazde odpoledne nakvartyrovaneho v obyvaku a cucime na to vsichni, vcetne mladsiho, ktery vim ze u toho bude sedet taky, nebudu naivni. Navic mame spolecny obyvak s kuchyni, takze…
Druha moznost je PS prestehovat do detskeho pokoje, ale zase se mi nezamlouva TV v pokoji :roll: Ani jedno pro me neni nijak vabna predstava. Vim ze se tomu do budoucna nevyhneme, ale v nejblizsich trech letech se budou klukum dodelavat pokojiky v podkrovi, takze tam at si uz kazdy ma ve svem co chce, ted mi jde primarne o toho mladsiho, at na to ve svem veku uz nekouka :roll:
Treti moznost me napadlo koupit klukovi pocitac a at si hraje hry na nem. Pak teda nevim zda by bylo lepsi zvolit klasicky stolni pocitac anebo notebook. Nutno teda podotknout, ze pri zjistovani cen se mi delalo mdlo :mrgreen:
Pak tady existuje teda ctvrta moznost, pockat jeste rok, dva, at si hraje na tabletu, vysvetlit ze je dle meho nazoru na PS jeste maly (ale u kamaradu nebo bratrance to obcas ma, vidi ze to maji). Vim ze by byl zklamany, protoze si to opravdu moc preje, zaroven ale jako rodic vim, ze mu vlastne „nic neutece“… Pritom ale nechci aby se citil nejak pozadu oproti kamaradum ve tride a ze mu nic nedovolime. Vim ze uz prichazi do veku, kdy tu elektroniku bude chtit i v jine forme nez jen pohadky na Tv :roll: podotykam jeste, ze mobil nechce, to ma lepsi ten tablet.

Co byste zvolili jako nejlepsi moznost, pripadne jine napady? Jak to mate doma vy, co uz dovolite detem tohoto veku? Moc dekuji za veskere komentare :srdce:

• Citovat
  • Upravit
3323
2.12.23 05:38

Já mám holky 9 a skoro 4, zatim maji společný pokoj a televizi tam nemají, byly by jen dohady, kdo se bude na co koukat. Ale starší stačí mobil o PS nikdy nemluvila. To spíš manžel :mrgreen:. Jako kdybych si měla volit mezi TV v pokoji a tím, že se budu muset koukat na Minecraft v obýváku, volim TV v pokoji :mrgreen: :palec: Tak za rok počítám, že starší už bude chtít svuj pokoj a tam TV mít bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
2.12.23 06:29

On se ještě někdo dívá na televizi? Já ji mám v obýváku a až dojde, tak uvažuji, že ji zruším uplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
2.12.23 06:40

Dala bych to do obýváku, a že se bude koukat mladší? To je dán mladšího sourozence, 4 roky není tak málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21625
2.12.23 08:32

Zrovna Minecraft je super kreativní hra. Tam bych neměla problém ani s tím, že na to kouká mladší dítě. Ale naše rodina má toto celkově jinak posazené, dětem jsme nikdy čas na přístrojích neomezovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22554
2.12.23 08:38

Deti 5 a 8 let. Televize je jen v obyvaku a pousti se jen rano a vecer-kluci koukaji na youtube, vetsinou minecraft. Starsi hraje minecraft na tabletu a ma tam limit. Nic dalsiho zatim porizovat nebudeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.12.23 08:48
@Anonymní píše:
Zajimal by me nazor ostatnich rodicu podobne starych deti a jak to mate vy. Preci jen dnesni doba, elektronika a deti… Vecne tema dnesni doby.
Mame deti 4 a 9 let. Maji spolecny pokojik. Starsi si letos moc preje minecraft na playstationu. Ma svuj tablet, omezen na hodku a pul denne, nema telefon, na tv kouka spise o vikendu. Mam hrozne dilema, protoze bych mu zaroven chtela vyhovet a pritom mam dilema jak to udelat, aby to vyhovovalo vsem. PS mame po manzelovi, v obyvaku, ale pouzivame ho pouze misto dvd na pohadky (nemame internetovou televizi, takze mladsi jede na PS pohadky na dvd nebo klasicky decko). Kdybychom starsimu teda povolili hry na PS, mame ho hodku a pul kazde odpoledne nakvartyrovaneho v obyvaku a cucime na to vsichni, vcetne mladsiho, ktery vim ze u toho bude sedet taky, nebudu naivni. Navic mame spolecny obyvak s kuchyni, takze…
Druha moznost je PS prestehovat do detskeho pokoje, ale zase se mi nezamlouva TV v pokoji :roll: Ani jedno pro me neni nijak vabna predstava. Vim ze se tomu do budoucna nevyhneme, ale v nejblizsich trech letech se budou klukum dodelavat pokojiky v podkrovi, takze tam at si uz kazdy ma ve svem co chce, ted mi jde primarne o toho mladsiho, at na to ve svem veku uz nekouka :roll:
Treti moznost me napadlo koupit klukovi pocitac a at si hraje hry na nem. Pak teda nevim zda by bylo lepsi zvolit klasicky stolni pocitac anebo notebook. Nutno teda podotknout, ze pri zjistovani cen se mi delalo mdlo :mrgreen:
Pak tady existuje teda ctvrta moznost, pockat jeste rok, dva, at si hraje na tabletu, vysvetlit ze je dle meho nazoru na PS jeste maly (ale u kamaradu nebo bratrance to obcas ma, vidi ze to maji). Vim ze by byl zklamany, protoze si to opravdu moc preje, zaroven ale jako rodic vim, ze mu vlastne „nic neutece“… Pritom ale nechci aby se citil nejak pozadu oproti kamaradum ve tride a ze mu nic nedovolime. Vim ze uz prichazi do veku, kdy tu elektroniku bude chtit i v jine forme nez jen pohadky na Tv :roll: podotykam jeste, ze mobil nechce, to ma lepsi ten tablet.Co byste zvolili jako nejlepsi moznost, pripadne jine napady? Jak to mate doma vy, co uz dovolite detem tohoto veku? Moc dekuji za veskere komentare :srdce:

Kluci můžou hrát v obýváku, aspoň vím, co dělají :think: věk 9 a 12. Kouká i nejmladší, 3lety, občas chodí jako lego dinosaurus..

Příspěvek upraven 02.12.23 v 08:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.12.23 08:49
@moli74 píše:
On se ještě někdo dívá na televizi? Já ji mám v obýváku a až dojde, tak uvažuji, že ji zruším uplně.

Já ji mám v mobilu :mrgreen: :lol: když jdu s mladou ven, tak si pustím dokument a mobil supnu do kapsy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
2.12.23 09:06

Minecraft je podle mně super, rozvíjecí hra…na tvoji otázku - podle mně má věk na počítač, tomu stejně neutečeš a řeší to všechno. Za tři roky televize do pokoje, je podle mně pasé, synovi 16 jsem teď předělávala pokoj a už ji tam nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
2.12.23 09:55

Mám tři děti 4, 7 a 10 a když byli spolu v pokoji, měli tam televizi. Teď už jsou pár týdnů rozdělení každý ve svém pokoji (syn už nechtěl být s dcerou :lol:) a každý má ve svým pokoji telku. Nejstarší má i chytrý telefon, prostřední počítač - jak bylo jejich přání. Oni teda stejně jen koukají na YouTube na videa a hrajou Minecraft nebo Roblox :roll:

Mám je připojené ke svému Google účtu, tak mám přehled a můžu nastavovat a povolovat co chci a jak chci. I ta jedna televize je android TV, takže taky přes Google účet. Jinak koukají převážně na ČT D a Disney kanál.

Nevím, já to moc neřeším, tohle už je prostě úplně jiná generace, vidím jak mluví a co nosí ze školy - že tenhle má tohle nebo tenhle kouká na tohle, kdo jakou hraje hru a tak. Už to nebude jak my v devadesátkách, běhat do noci venku (až se rozsvítí lampy tak domů :mrgreen:), dneska si skupinove zavolají přes whatsapp a paří nějakou online hru :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
2.12.23 10:05
@moli74 píše:
On se ještě někdo dívá na televizi? Já ji mám v obýváku a až dojde, tak uvažuji, že ji zruším uplně.

Ano, na chytrou televizi kde je převážně cokoli z internetu - YouTube, Netflix atd. Klasické televizní kanály už nefrčí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
2.12.23 13:38

Tv beru uz jen jako velky displej a je jedno, jestli je to tv ci velky monitor. Starsi syn ma pc s velkym monitorem, takte na fotbal, YT, netflix atp.. kouka tam.
Ps4 mame v obyvaku, napojenou na tv, preziju, kdyz me kobylky odstavi a masti tam FIFU..
Televizni vysilani jako takove deti absolutne nezajima..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný