Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
jakože celý den lítá, škola, kroužkz, učení a pak si večer nemuže pustit film?
no, musí mezi spolužáky dost vyčnívat a nedivím se, že chce mít aspon chvilku Tv bez vaší kontroly…no nic, až bude někde sám, tak u TV stráví celý dny, protože bude jak utržený ze řetězu, neb jste ho nenaučili míru…
Jinak si myslím že zakázané ovoce chutná. Dávat někomu bez nějaké zkušenosti omezený čas na mobil ve 14 letech mi přijde dost mimo.
Naši kluci dělají roky sport. Ve většině případů s cyklisty tréninky neměli na nějaké vysedávání čas. Ale abych je v 8 třídě buzerovala s 2 hodinami se mi zdá mimo. Pokud funguje jinak ok.
Tak u TV zamrzne. Ok. Ráno zřejmě bude mít problém, další dny bude ko. Trenér bude mít řeči, že není výkon. Ale my to nemuseli nikdy nějak řešit, věděli že když mají volno, atd… mohou sedět jak uznají za vhodné. Tak se občas stalo, že to s klukama někdy protáhli. Ok. Příště si dali pozor. Podmínka byla aby byli totálně po tichu ( to platí i v plnoletosti) a respektovali spící členy baráku. Takže byl třeba vydán zákaz vaření tak třetí večeře a dlouhá sprcha o půlnoci, protože to rušilo a vařila s nimi ve sluchátkách tak půlka ulice.
Oba ve všední den chodí spát normálně, mají tolik aktivit, že spánek je lepší.
Edit. Syn třeba ještě je na tréninku. Vstává v 5.00 hodin. 2 hodiny tam nenarve, ví to je s tím ok. Naučil se to. Tak se podívá o víkendu, pokud bude mít čas, jestli hodina nebo na 3 hodiny- je mi to fuk. Ale kdy se tu míru má naučit, když mu budu v 15 dávat samé příkazy. ![]()
@Anonymní píše: VíceŽe vy se nedíváte neznamená, že se syn nechce dívat
Ja zvazuju, ze dam me 8 lete dceri TV do pokoje nebo mozna spis 5 letemu synovi, protoze tam je vic mista. Nicmene, pokud bych to udelala, tak jedine tak, ze si ji nebudou zapinat sami. Taky bych ji vubec nenapojila na antenu, proste pohadky by se pousteli, az my dospeli bychom nejaou na tom pustili. Tecka.
@Keyllah nemyslím, že vyčnívá. O víkendu neomezuji, ale často vypadne ráno a vrátí se večer, takže nestíhá.
TV má u babičky a i když tam je, tak není jak utržený ze řetězu.
@kocourGarfield on zamrzne úplně, to má od nejútlejšího věku. To byl schopný nejíst, nepít a ignorovat úplně vše. Mívali jsme TV a před lety zastarala a novou jsme nekoupili. Nemáme ani anténu a kupovat nebudeme.
@ibis ptala ses, jestli se dívá s námi, nedívá. Asi se chce dívat, jinak by ji nechtěl do pokoje.
Asi zahájíme tím, že pořídíme televizi do obýváku.
tak zas je normální, že se 14letý nechce dívat společně s rodiči na jejich filmy, to ti přijde divný? ![]()
Tak pokud je pořád někde, tak proč je problém, když se pak dívá dvě hodiny na Tv? ![]()
Proč do obýváku
Diskusi si založila o tv v dětském pokoji
Spíš než na syna by ses měla zaměřit na sebe
Protože problém není v synovi, ale v tobě ![]()
14 letýho puberťáka bych fakt nevysí. ala se zákazem nebo limitem na tv, pc apod. Pokud to neovlivňuje přípravu a stav, ve kterém chodí do školy, tak ať si pro mě za mě čumí na ty filmy dva. Co mám kolem sebe děti v tomhle věku, tak všichni mají v pokoji televize, konzole, vlastní notebooky a žádný omezený limity teda nemaj. Jasně, všeho s mírou. Prvně povinosti, pak zábava. Ale dát puberťákovi limit na telce hodinu, dvě? Příjde mi to v dnešní době mimo.
Televizi tam nemá a nedostane (skoro 13). Na film se případně může podívat na notebooku, jinak má dobu na zařízeních omezenou…
Synovi jsem koupila televizi do pokoje v 10 letech, chtěl se dívat na co chce sám. Teď v 17ti jsem pokoj předělávala a už tam telku nechtěl. Jinak my máme televize všude, kromě wc, syn má počítač, a protože jsem nikdy nic neomezovala a nehlídala, není to zakázané ovoce, je to volně k dispozici, nikdy z toho nebyla žádná senzace a hádky o minuty. Po večerech je teď u toho ve svém věku přikovaný, ale škola vyznamenání, do loňska závodně sportoval a teď už chodí po odpolednách do práce. Podle mně jde s tou prosbou o telku do pokoje i o jakousi nevyřčenou prosbu o soukromí. Jako chtít po puboších, aby večer seděli s rodiči v obýváku u telky…?! skibidi 😂
@kocourGarfield píše: Více
tak ve 14 by snad uz mohl… pokud by to neprehanel.
Naše děcka mají každý ve svém pokoji přípravu na televizi. Takže postupně ji budou mít všichni u sebe televizi. Spíš až projeví víc zájem o soukromí. Teď pod stromek ji dostala nejstarší (momentálně má 16 let). Má kluka, chtějí soukromí. O víkendu se schází u nás, když je doma. Tak přišel manžel s tím, jestli mládež nedostane do pokoje televizi. Takže ji tam mají. Přes týden je dcera stejně pryč. Jezdí domů jen na víkendy. Už ani ne každý víkend. Říkala jsem v neděli večer mladší dceři, ať se jde dívat klidně k sestře do pokoje a nechtěla. My máme víc televizí doma, v různých místnostech a bez problémů. Nikdy se nedělalo žádné tabu. Většinou se stejně díváme večer spolu. Teď momentálně se díváme v ložnici na seriál na Nově
.
Ve 14 letech bych fakt neprudila s 2 hod. u zařízení. Jinak ve 14 si snad zvládne už nastavit pravidla tak, aby krom aktivit které má ještě zvládal svoje další povinnosti.
Jinak mají, stejně jako ale mají další zřízení třeba mobil, ntb. Jako vlastní.
A pokud mají splněné povinnosti tak fakt neřeším jestli po příchodu domu a povinnosti sedí u PC hodinu nebo 2. Je to jeho zodpovědnost.
Jinak pokud ta TV narušuje nějaká pravidla a fungování ( únava ve škole, neplnění školních a domácích povinností ), tak bych ji pořídila s nějakými pravidly.
Ale jako časovač, protože proč?, že rodič tam nesedí? Nebo jaký to má důvod?
Příspěvek upraven 14.01.25 v 19:56