Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Syn bude mít v dubnu 12. Na jednu stranu ho začíná válcovat puberta, umí to s ním mlátit a na druhou stranu je i dětský. On fakt přijde, jestli se budeme dívat na televizi společně. Nikdo mu nezakazuje, aby šel do jiné místnosti a pustil si tam něco sám. Včera jsme se spolu večer dívali na Spangeboba.
Nemám nic proti televizi ani v pokoji a ani v ložnici. Nevím, že furt někdo dělá strašáka. Stejně mají dnešní děti většinou svých aktivit organizovaných i neorganizovaných, kamarády. K nějakému dívání se dostanou takhle večer. Nebo o víkendu po obědě, když je chvilku relax.
Holkám 14 a 12 jsem dala taky tv do pokojíčku, a nevidím problém. Stejně ji skoro nepouští, raději prudí u nás, že se chtějí dívat s námi
a nebo si dělají jiný věci. Já spíš vidím větší problém v sociálních sítích než v televizi.
@mamule42 o sociální sítě nemá naprosto zajem. Má jen WhatsApp a komunikuje jen s námi, třídní skupinu opouští vždy, když ho někdo přidá.
@smile_xxx právě proto, že ji nemáme. Třeba bude stačit společná.
Kluk 11 ji v pokoji má. Kouka chvíli a stejně to vypne. Bych z toho zas nedělala takový drámo. Ve 14 bych to neřešila vůbec.
Dcera má TV v pokoji od jejich cca 11 let a jestli ji od té doby zapla 10×, tak je to moc, nemá na ní čas, případně jí to nebaví.
Mladší se občas přišla dívat za ní, ale obyčejně jí to nebavilo, tak si šla po svých.
Pokud, tak je baví se dívat s námi na různé cestovatelské videa.
No, pak mám kolegyně, které do pokoje děti dali TV nebo PC a litují toho dne, kdy tak učinili.
Prostě pokud k tomu má to děcko tendence být závislé, tak bych byla velmi opatrná.
Pokud už teď nějaké děcko u TV nebo PC zamrzá, tak vůbec, ani omylem.
Ať si každý má co chce, každý ví nejlépe, jak se jeho potomci chovají.
Zadna hra mě nepřesvědčila, jak je super a parádní. Ovšem pokud to někoho baví, nemám problém, když to nepřehání.
Opravdu jsou dospělí i děti, kdy se zná míra.
Osobně dám přednost knížce.
Osobně jsem proti televizi v ložnici, čili i v dětském pokoji. Zároveň ale pubertální syn má časy, kdy si může pustit cokoli podle svého uvážení. Jak chodí už později spát, často s manželem usínáme před ním a může si v obýváku pustit, co chce ![]()
@Anonymní píše: Více
Proč opouští třídní skupinu??
Tyjo, takovou mají naše děti od 1.stupně, radí si se zapomenutými úkoly, s rozvrhem, z čeho se druhý den píše apod.
Mám pocit, že jste ho moc internetové gramotnosti nenaučili…
Jelikož je TV v dnešní době už jen obrazovka na Netflix a jiné internetové kanály, vůbec nevidím důvod ji v pokoji zbytečně mít, 14letý má snad notebook, ne
Což slouží úplně stejně. TV v ložnici nechápu už vůbec, nevnímám ji jako strašák, ale prostě jako úplnou hloupost a zbytečnost.
@unuděná protože tam podle něj píšou blbosti a nesmysly.
@johanka.1987 nemá notebook. Půjčuje si můj. Zatím nemá zájem.
@Anonymní píše: Více
Vždyť Youtube si může pustit i na tom noťasu a film stáhnout taky není nejmenší problém.