Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pokud ji budou chtít, tak ji budou mít. Spíš teda pořídím tv kartu do PC než tv jako takovou.
Ano, budou tam mit televizi, ale zatim k ni neni v planu antena… takze na prehravani pohadek. Ale jsou tedy o dost mladsi.
@Kakika My jsme měli PC také v ložnici. Přestěhovali jsme jej do jídelny. Takže je to taková pracovna s jídelnou ale vypadá to lépe
. Nad zámkem X,,internetové kriminalitě,, také uvažujeme. Ale to až děti budou ve škole. ![]()
Ja jaki mala mela. Ale. stejne sem na ni necucela. Nic zajimaveho tam nedavaj ![]()
Televizi mame v obyvaku, v loznici i v pokojicku. Kdyz manzel zapne nejaky sport, tak ja zalezu do loznice a deti se divaji u sebe.
Nemají a nebudou, televizi jsem zrušila v celé domácnosti, protože jí považuju za velké zlo. Je to pasívní trávení času, bere to dětem fantazii, stávají se na tom závislé atd. Když chce nějaké dítě z rodiny na něco koukat, pouštím to na pc a po dokoukání rezolutně vypínám..
Ano má, dokonce 3,5 lettá ale není to tak, že by se dívala ustavičně na tv, to ani omylem. Pouštíme jí pohádky jak uznáme za vhodné.
Šestiletý syn má, dostali jsme malou od našich. Pouští si ji o víkendu ráno, když ještě spíme, tak zatím kouká na pohádky. Občas mu pustíme večer pohádky místo čtení - třeba když mě bolí v krku a špatně se mi mluví, když se musím věnovat mladšímu synovi a pod. Hodí se taky, když je nemocný a potřebuju ho udržet v posteli. V poslední řadě na ní s tátou hrají občas playstation. TV v pokojíčku jsem se bránila, ale musím uznat, že jsou chvíle, kdy se to hodí.
Kluk 11 let má, ne u sebe v pokojíku, ale ve „dětském“ obýváku (mají svůj se starším bráchou). Přítel i já máme večer jiný program než Simpsonovi. Jsem ráda, že ji nemá v pokoji, koukal by na ni do noci.
Dcera od přítele když s náma žila tak TV v pokoji měla bylo ji 13 a měla jí tam do 19 než se odstěhovala. A naše dcerka bude mít tři a televizi v pokoji má taky. Né, že by jí tam jela celý den, ale když jí já pustím pohádky.
Moje deti maji maji tv asi 1,5 roku (synovi je 5 dceri 19m). Jen k ni nemaji setobox, ale DVD prehravac, takze to pouzivaji kdyz chteji pustit pohadku na dvd. Maji to vysoko, takze sami si to nepusti, tak mame prehled. A tc mi teda prijde jako mensi zlo nez pocitace, tablety atd, to mame zas zakazane u nas. Pocitac jsem zrusila kdyz byl synovi rok a poridili jsme teprve asi pred dvema mesici. A dikybohu za to, syna to nezajima radsi sportuje. Jen obcas prijde a pta se me, ze ve skolce deti mluvili ze hrajou na pc a pousti si youtube atd a co to je a jestli taky bude moct zkusit hrat. Casem ano, ale zatim mi to prijde zbytecne. A pokud bude potrebovat ne o do skoly, pouzije nas, do pokojiku pc nedam.
@76Luca dcera má v pokoji tv zhruba od 12let a stejně na ni moc nekouká, občas má puštěné očko a raději stahuje seriály na internetu a kouká na noťasu ![]()
Budeme dcerce dělat nový pokojíček tak uvažujeme, že jí tam dáme televizi
Malá stejne kouka jen na poníky ![]()