Tělísko Mirena a miom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32902
22.4.21 14:54

Já mám Ladycup, větší velikost, při prvních dnech vydrží tak 3-4h. V noci buď jednou vyměním, nebo pro jistotu dám vložku. V dalších dnech mi stačí vylivat ráno, odpoledne a večer, ke konci jen ráno a večer.
 www.kalisek.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
22.4.21 15:06
@andelka83 píše:
Já mám myomy dva a právě mi Dr doporučil jako antikoncepci tělísko. Že je to výhodné právě kvůli těm myomum. Ale zatím jsem se nerozhodla, moc nechci mít něco v těle, je to psychické ( všichni říkají, že ho necítí, ale mně stačí vědět, že tam je). Děti už neplánuju, takže spíš uvažuju o sterilizaci ( je mi 38, do přechodu daleko).
Na silnější ms je bezva kalíšek. Používám ho s přestávkami 8 let.

Ja se taky bála že o tom budu „vedet“, myslet na to, V den kdy mi ho Dr aplikoval jsem se bála jít na WC že ho vytlačím. Fakt děs.. ale za dva dny už jsem o něm opravdu nevěděla. :palec:

• Citovat
  • Upravit
32902
22.4.21 15:08

@mackA159 já vím, je to v hlavě. Taky mě trochu odrazuje, že člověk nemá kontrolu, zda je vše ok, když si tam nevidí. Posunutí není ojedinělé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.4.21 16:56
@mackA159 píše:
Hlavně po hormonálním může vymizet menstruace úplně. Naopak u nehormonalniho můžeš extrémně krvácet…a měsíčky bolestivé nemám vůbec, mám Levosert levnější obdobu mireny

Kolegyně to tak měly, ze začátku lehké špinění. Jedna má nehormonální a extrémně nekrvácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.4.21 16:57
@mackA159 píše:
Ja se taky bála že o tom budu „vedet“, myslet na to, V den kdy mi ho Dr aplikoval jsem se bála jít na WC že ho vytlačím. Fakt děs.. ale za dva dny už jsem o něm opravdu nevěděla. :palec:

Mně ho doktor už nabízel a mám taky divný pocit z toho, že ve mě je kus něčeho z kovu. Ale třeba se ještě rozmyslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.4.21 17:17
@Anonymní píše:
To sice ano, ale já se celý život bránila užívání hormonální antikoncepce, mám křečové žíly a na ně není dobré brát Ha byla jsem s nimi už kdysi dávno na operaci a mám znovu, dědičnost, nebezpečí trombozy.Beru Detralex a v létě mi nohy dost natíkají, bolí…
Když je hormonální to tedy asi není dobré, jedině něco nehormonálního. Že by na to silné krvacení nebylo nic jiného?

Ty hormoby nejdou do těla, vstřebávají se lokálně. Ale to samozřejmě musí posoudit lékař, co je pro tebe vhodné. Nechala bych si zjistit hladiny hormonů, silné krvácení není úplně normální. Nejsi chudokrevná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.21 17:44

tělísko Mirena a miom

@Russet píše:
Ty hormoby nejdou do těla, vstřebávají se lokálně. Ale to samozřejmě musí posoudit lékař, co je pro tebe vhodné. Nechala bych si zjistit hladiny hormonů, silné krvácení není úplně normální. Nejsi chudokrevná?

Nevím no mám studené ruce nohy pořád. Ale lepší když to jde ven, než když bych krvácela málo, takový názor má moje maminka.Asi má pravdu, krev má odejít z těla ven..
To mi zjistí kdo? On mi nabídl pouze to tělísko. Možná vyzkouším ty prášky co tady někdo zminoval, že by měly zmírnit krvácení. Nejhorší jsem měla ted při covidu zápalu plic a kusy té sražené krve bylo toho dost a trvaly i dlouho, ale přisuzuji to nemoci.Jako děti už rozhodně u mě nehrozí, proto nevím někdo tu uvažoval o odstranění dělohy, no taky řešení, ale to potom žena strašně zestárne, tak jako po přechodu se říká ne? A do přechodu už to mám za pár, tak by to šlo řešit třeba jen těma práškama na krvácení. Chlapi at si při sexu dávají pozor, jako spoléhám na to. :oops:

• Citovat
  • Upravit
53518
22.4.21 20:34
@Anonymní píše:
Nevím no mám studené ruce nohy pořád. Ale lepší když to jde ven, než když bych krvácela málo, takový názor má moje maminka.Asi má pravdu, krev má odejít z těla ven..
To mi zjistí kdo? On mi nabídl pouze to tělísko. Možná vyzkouším ty prášky co tady někdo zminoval, že by měly zmírnit krvácení. Nejhorší jsem měla ted při covidu zápalu plic a kusy té sražené krve bylo toho dost a trvaly i dlouho, ale přisuzuji to nemoci.Jako děti už rozhodně u mě nehrozí, proto nevím někdo tu uvažoval o odstranění dělohy, no taky řešení, ale to potom žena strašně zestárne, tak jako po přechodu se říká ne? A do přechodu už to mám za pár, tak by to šlo řešit třeba jen těma práškama na krvácení. Chlapi at si při sexu dávají pozor, jako spoléhám na to. :oops:

Ta krev je odlupující se výstelka dělohy. Pokud je výstelka vlivem hormonů velmi nízká, krvácí se velmi málo. Máti radši neposlouchej, nebo tě pošle k felčarovi na pouštění žilou.

Jaké prášky? Myslíš hormonální antikoncepci? Nech si na gynekologii odebrat krev na rozbor. A žena s odebranou dělohou nemusí nutně stárnout. Protože jí nechají vaječníky. Takže jen nemá kde otěhotnět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
22.4.21 21:51
@Anonymní píše:
To mi zjistí kdo? On mi nabídl pouze to tělísko. Možná vyzkouším ty prášky co tady někdo zminoval, že by měly zmírnit krvácení. Nejhorší jsem měla ted při covidu zápalu plic a kusy té sražené krve bylo toho dost a trvaly i dlouho, ale přisuzuji to nemoci.Jako děti už rozhodně u mě nehrozí, proto nevím někdo tu uvažoval o odstranění dělohy, no taky řešení, ale to potom žena strašně zestárne, tak jako po přechodu se říká ne? A do přechodu už to mám za pár, tak by to šlo řešit třeba jen těma práškama na krvácení. Chlapi at si při sexu dávají pozor, jako spoléhám na to. :oops:

Promiň, ale máma ti povídá nesmysly. Víš, proč krvácíš při menstruaci? Ta krev vyplavuje zestárlou děložní sliznici, aby v novém cyklu mohla narůst nová vhodná k uhnízdění oplodněného vajíčka. Ale u hormonálního tělíska sliznice neroste a tak není krvácení potřeba. Naopak silné nebo časté krvácení může způsobit anémii. Pokud by lékaři kvůli myomu odebrali dělohu, tak to na stárnutí nemá žádný vliv. K žádnému přechodu nedojde, vaječníky totiž zůstávají. A Ascorutin ti může zmírnit krvácení, ale zázraky nedokáže, rozhodně ho nezastaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902
23.4.21 10:34
@Anonymní píše:

Na to kolik ti je máš dost špatné informace.
Síla krvácení závisí převážně na výšce děložní výstelky. Nechápu jak si to s maminkou představujete.? Co tam je odejde. Nikde se to neukládá. Hormony způsobí, že výstelka nenarůstá nebo ne tolik a proto se krvácí míň nebo vůbec. Nikde nic v těle nezůstává!
I sterilizaci jsem psala já. To není odebrání dělohy. Jen přerušení vejcovodů.
A na to, že si chlap bude dávat pozor bych po vlastní zkušenosti nespoléhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.21 16:16
@andelka83 píše:
Síla krvácení závisí převážně na výšce děložní výstelky. Nechápu jak si to s maminkou představujete.? Co tam je odejde. Nikde se to neukládá. Hormony způsobí, že výstelka nenarůstá nebo ne tolik a proto se krvácí míň nebo vůbec. Nikde nic v těle nezůstává!
I sterilizaci jsem psala já. To není odebrání dělohy. Jen přerušení vejcovodů.
A na to, že si chlap bude dávat pozor bych po vlastní zkušenosti nespoléhala.

No někdo tu psal odebrání dělohy, že byla maminka její. Tak sterilizace nevím, jestli ji vůbec dnes ještě dělají. Jinak bych zatím zkusila ty léky ASCOURUTIN pokud nejsou na předpis. Nepotřebuji ho zastavit úplně, ale zmírnit. Jsem ted zvyklá mít silnější menzes a pokud bude o trošku slabší to mi stačí. Já mám ted někoho s kým se vídám hodně málo, celý život si chlapi dávali pozor, většinou přerušovanou souloží, i ex manžel. Stalo se mijen jednou, že jsem otěhoněla, neplánovaně, ale to si myslím udělal ex manžel schálně. Za 2 roky můžu být v přechodu a co potom s tím tělískem? Vyhozené peníze. Ještě si to rozmyslím. Hlavně aby ten miom nedělal problémy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.4.21 17:18
@andelka83 píše:
I sterilizaci jsem psala já. To není odebrání dělohy. Jen přerušení vejcovodů. po vlastní zkušenosti nespoléhala.

přerušení vejcovodů je jako, když žena je v přechodu, tak nevím dřív zestárnu

• Citovat
  • Upravit
32902
24.4.21 00:22
@Anonymní píše:
No někdo tu psal odebrání dělohy, že byla maminka její. Tak sterilizace nevím, jestli ji vůbec dnes ještě dělají. Jinak bych zatím zkusila ty léky ASCOURUTIN pokud nejsou na předpis. Nepotřebuji ho zastavit úplně, ale zmírnit. Jsem ted zvyklá mít silnější menzes a pokud bude o trošku slabší to mi stačí. Já mám ted někoho s kým se vídám hodně málo, celý život si chlapi dávali pozor, většinou přerušovanou souloží, i ex manžel. Stalo se mijen jednou, že jsem otěhoněla, neplánovaně, ale to si myslím udělal ex manžel schálně. Za 2 roky můžu být v přechodu a co potom s tím tělískem? Vyhozené peníze. Ještě si to rozmyslím. Hlavně aby ten miom nedělal problémy.

Tak to jo, už vím,o té mamince, jo, dřív se kvůli myomum i děloha brala.
Sterilizaci samozřejmě dělají, úplně běžně,dokonce laparoskopicky,a taky se zmírnily podmínky.
Ascorutin se kupuje normálně, běžně ho beru, krvácím občas mimo ms,po sexu..Je to jen vitamin C a rutin, pro posílení cév. Ale podle mě na menstruaci to spíš fungovat nebude.
No u nás to selhalo po dvou letech, a schválně to teda nebylo. Byli jsme dost překvapení.
To člověk neví no, tělísko je na 3-5 let, tak to by ještě asi stálo za to..
Ale jasně,hlavně je,jestli vůbec ten myom bude dělat něco.

@Anonymní píše:
přerušení vejcovodů je jako, když žena je v přechodu, tak nevím dřív zestárnu

V přechodu přestanou fungovat vaječníky, ne vejcovody. Sterilizace se dělá klidně ve 30, to žena fakt není v přechodu o 20 let dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.21 10:57

tělísko Mirena a miom

@andelka83 píše:
V přechodu přestanou fungovat vaječníky, ne vejcovody. Sterilizace se dělá klidně ve 30, to žena fakt není v přechodu o 20 let dřív.

Pochybuji, že sterilizaci dělají běžně, to neudělají jen tak každému, jinak by mi ji přece doktor doporučil, místo toho mi dal leták s tím tělískem. Možná cikánkám a těm co už mají moc dětí.
Mně jde o to jen zmírnit trošku to krvácení menstruační. Jinak se spoléhat na tělísko jako antikoncepci nedá, nic není 100%, moje manika s tím tělískem neplánovaně otěhotněla, navíc prý měla bolestivou menstruci.
Nejspíš to tedy vydržím s tím silným krvácením nějak do přechodu, je mi už 47let.

• Citovat
  • Upravit
32902
24.4.21 14:20
@Anonymní píše:
Pochybuji, že sterilizaci dělají běžně, to neudělají jen tak každému, jinak by mi ji přece doktor doporučil, místo toho mi dal leták s tím tělískem. Možná cikánkám a těm co už mají moc dětí.
Mně jde o to jen zmírnit trošku to krvácení menstruační. Jinak se spoléhat na tělísko jako antikoncepci nedá, nic není 100%, moje manika s tím tělískem neplánovaně otěhotněla, navíc prý měla bolestivou menstruci.
Nejspíš to tedy vydržím s tím silným krvácením nějak do přechodu, je mi už 47let.

Sterilizaci většinou žádá žena sama. Protože tělísko ti dá doktor za pár minut v ordinaci, sterilizaci řeší nemocnice a proces trvá kvůli času na rozmyšlení skoro měsíc. Dříve bylo nutné splnit podmínky, věk nebo počet dětí nebo počet císařských řezů a byly pro to převážně zdravotní důvody. Dneska je to trochu benevolentnější. Několik mých kamarádek sterilizaci má, buďto kvůli jistotě neotěhotní plus benefity v podobě prevence rakoviny nebo jim ji udělali při posledním císařském řezu, kdy další otěhotnění by bylo příliš riskantní ( samozřejmě na jejich žádost).
Je to větší zákrok. Takže pochopitelně běžný gynekolog to doporučovat nebude, napřed nabídne jiné možnosti antikoncepce.
Mně to tělísko přijde jako dobrá možnost ve tvém případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí