Tělísko Mirena a miom

Anonymní
22.4.21 12:42

tělísko Mirena a miom

Chci se tu zeptat, moc na gynekonologické prohlídky nechodím, před časem jsem změnila doktora.Bya jsem ted asi po 3 letech a bylo mi řečeno, že mi tam roste miomek, jelikož už mi je 47let, tak ho prý budu mít až do rakve, že se to dnes neoperuje. Moje maminka s tím byla na operaci, ale až po přechodu. Trápí mě silnější krvácení, někdy to dost obtěžuje zvlášt v práci, nemůžu chodit pořád na záchod. Mohlo by to být možná i tím. Ale na to mi doporučil tělísko Mirena, nikdy jsem žádnou antikoncepci nebrala, mám křečové žíly a není to vhodné. Co čtu, tak s tím má dost žen potíže a navíc v mém věku, jestli to má vůbec význam? Ale že by na to silné krvácení nic jiného nebylo? Taky nevím jestli by mi nedělalo potíže, když mám ten miom. Šly byste do toho, zrovna zadarmo to není a mít ho jen krátký čas, v mém věku můžu jít za 3 roky do přechodu?
Prý jsou po něm bolestivé měsícky, protože krev nejde ven a otěhotnět se dá i s tím, tenkrát Dana tělísko nezafungovalo jak má a narodila jsem se. :oops:

  • Citovat
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5223
22.4.21 12:45

Moje mamka měla myomy a vzali ji po čtyřicitce dělohu, za mě rozhodně lepší řešení.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
31295
22.4.21 13:04
@Anonymní píše:
Chci se tu zeptat, moc na gynekonologické prohlídky nechodím, před časem jsem změnila doktora.Bya jsem ted asi po 3 letech a bylo mi řečeno, že mi tam roste miomek, jelikož už mi je 47let, tak ho prý budu mít až do rakve, že se to dnes neoperuje. Moje maminka s tím byla na operaci, ale až po přechodu. Trápí mě silnější krvácení, někdy to dost obtěžuje zvlášt v práci, nemůžu chodit pořád na záchod. Mohlo by to být možná i tím. Ale na to mi doporučil tělísko Mirena, nikdy jsem žádnou antikoncepci nebrala, mám křečové žíly a není to vhodné. Co čtu, tak s tím má dost žen potíže a navíc v mém věku, jestli to má vůbec význam? Ale že by na to silné krvácení nic jiného nebylo? Taky nevím jestli by mi nedělalo potíže, když mám ten miom. Šly byste do toho, zrovna zadarmo to není a mít ho jen krátký čas, v mém věku můžu jít za 3 roky do přechodu?
Prý jsou po něm bolestivé měsícky, protože krev nejde ven a otěhotnět se dá i s tím, tenkrát Dana tělísko nezafungovalo jak má a narodila jsem se. :oops:

Teď jsou tělíska na mnohem lepší úrovni než před 50 lety :zed: Pokud budeš mít nehormonální tělísko, budeš menstruovat. Ale je i hormonální a u toho se moc nekrvácí. Ne proto, že by se krev někde městnala, ale protože působením hormonů neroste výstelka a neprobíhá ovulace.

Nech si od doktora vše znovu vysvětlit.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
6446
22.4.21 13:06

Mirena je hormonální tělísko a funguje na jiném principu než nehormonální. Hormony se uvolňují lokálně v děloze. Při Mireně neroste sliznice v děloze, takže není z čeho krvácet. Žádná krev v děloze nezůstává :roll:, ale to ani při nehormonálním tělísku. Otěhotnění s Mirenou je vzácné. Velké množství žen s Mirenou nemenstruuje nebo má jen velmi lehké špinění nebo velmi slabé krvácení. Mirena působí jako prevence proti myomům, ale jestli je vhodná, když už myom máš, to nevím. Asi bych chtěla ještě názor jiného gynekologa. Myomy se vždy neoperují, ale je nutné je pravidelně sledovat. Jinak Mirena i pomáhá zmírnit problémy s krvácením při přechodu. Ale ano, každé Mirena nemusí sednout.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
6446
22.4.21 13:08
@Russet píše:
Teď jsou tělíska na mnohem lepší úrovni než před 50 lety :zed: Pokud budeš mít nehormonální tělísko, budeš menstruovat. Ale je i hormonální a u toho se moc nekrvácí. Ne proto, že by se krev někde městnala, ale protože působením hormonů neroste výstelka a neprobíhá ovulace.Nech si od doktora vše znovu vysvětlit.

Ona ta ovulace probíhá, vaječníky pracují, ale sliznice v děloze je velmi nízká (já mám vždy tak max. 2 mm), když to kontroluje gynekolog) a děložní hlen je hodně zhuštěný, neprostupný pro spermie.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
31295
22.4.21 13:11
@bartsch píše:
Ona ta ovulace probíhá, vaječníky pracují, ale sliznice v děloze je velmi nízká (já mám vždy tak max. 2 mm), když to kontroluje gynekolog) a děložní hlen je hodně zhuštěný, neprostupný pro spermie.

Já myslela, že hormony v mireně podobně jako při braní prášků, ovulaci zastaví. Každopádně lékař, který zná její zdravotní stav, by měl nejlépe poradit, co je pro ni vhodné. Nechtěla bych se otravovat ve 47 se silnou MS.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
6072
22.4.21 13:42
@Russet píše:
Teď jsou tělíska na mnohem lepší úrovni než před 50 lety :zed: Pokud budeš mít nehormonální tělísko, budeš menstruovat. Ale je i hormonální a u toho se moc nekrvácí. Ne proto, že by se krev někde městnala, ale protože působením hormonů neroste výstelka a neprobíhá ovulace.Nech si od doktora vše znovu vysvětlit.

Hlavně po hormonálním může vymizet menstruace úplně. Naopak u nehormonalniho můžeš extrémně krvácet…a měsíčky bolestivé nemám vůbec, mám Levosert levnější obdobu mireny

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Anonymní
22.4.21 13:49

tělísko Mirena a miom

@Russet píše:
Já myslela, že hormony v mireně podobně jako při braní prášků, ovulaci zastaví. Každopádně lékař, který zná její zdravotní stav, by měl nejlépe poradit, co je pro ni vhodné. Nechtěla bych se otravovat ve 47 se silnou MS.

To sice ano, ale já se celý život bránila užívání hormonální antikoncepce, mám křečové žíly a na ně není dobré brát Ha byla jsem s nimi už kdysi dávno na operaci a mám znovu, dědičnost, nebezpečí trombozy.Beru Detralex a v létě mi nohy dost natíkají, bolí…
Když je hormonální to tedy asi není dobré, jedině něco nehormonálního. Že by na to silné krvacení nebylo nic jiného?

  • Citovat
  • Nahlásit
6446
22.4.21 14:09
@Anonymní píše:
To sice ano, ale já se celý život bránila užívání hormonální antikoncepce, mám křečové žíly a na ně není dobré brát Ha byla jsem s nimi už kdysi dávno na operaci a mám znovu, dědičnost, nebezpečí trombozy.Beru Detralex a v létě mi nohy dost natíkají, bolí…
Když je hormonální to tedy asi není dobré, jedině něco nehormonálního. Že by na to silné krvacení nebylo nic jiného?

No, tak při nehormonálním ti naopak může krvácení spíš zesílit. Ale hormonální tělísko menstruaci velmi zeslabí nebo ta zcela vymizí. Hormony u hormonálního tělíska působí pouze lokálně, to není stejné jako u braní pilulek.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1703
22.4.21 14:14

Co se týče mireny neporadím, ale myomy se teď spíš než jako nádory berou jako takové hormonální ztluštění. Mně se třeba jeden objevil na začátku těhotenství, po porodu po něm nezbylo nic. Moji maminku chtěla kdysi Dr asi ve 45 letech hnát kvůli myomu na hysterektomii, což maminka odmítla a k Dr několik let raději nešla… Potom šla na vyšetření až po přechodu a myom též úplně zmizel.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Anonymní
22.4.21 14:19

tělísko Mirena a miom

@bartsch píše:
No, tak při nehormonálním ti naopak může krvácení spíš zesílit. Ale hormonální tělísko menstruaci velmi zeslabí nebo ta zcela vymizí. Hormony u hormonálního tělíska působí pouze lokálně, to není stejné jako u braní pilulek. [/cit

Takže by to na ty křečáky vadit nemělo myslíte? Zas je to chemie může z toho být rakovina.Ta cena je dost vysoká, nemusí mi to sedět a vyhozené peníze, navíc brzy můžu přestat menstruovat, co já vím kolem 50tky můžu být v přechodu, si říkám jestli to má význam. Já si někdy musím dát tampon a ještě vložku, v práci nemůžu co chvilka lítat na záchod, no nějak to zatím zvládám, tak nevím. Naposledy jsem měla před 2měsíci nejsilnější a trvaly i dlouho, ale zrovna jsem měla covid zápal plic, jistě to bylo k tomu. NEVÍM, KDYŽ UŽ BYCH SE ROZHODLA, TAK JESTLI BYCH NEMOHLA MIÍT LEVNĚJŠÍ VARIANTU SE ZEPTAT, STEJNĚ MI PŘIJDE, ŽE JE TO PROPAGACE JENOM.

  • Citovat
  • Nahlásit
Anonymní
22.4.21 14:22

tělísko Mirena a miom

@dickys píše:
Co se týče mireny neporadím, ale myomy se teď spíš než jako nádory berou jako takové hormonální ztluštění. Mně se třeba jeden objevil na začátku těhotenství, po porodu po něm nezbylo nic. Moji maminku chtěla kdysi Dr asi ve 45 letech hnát kvůli myomu na hysterektomii, což maminka odmítla a k Dr několik let raději nešla… Potom šla na vyšetření až po přechodu a myom též úplně zmizel.

No mojí mamince miom brali až po přechodu současně s nádorem.

  • Citovat
  • Nahlásit
25492
22.4.21 14:28

Já mám myomy dva a právě mi Dr doporučil jako antikoncepci tělísko. Že je to výhodné právě kvůli těm myomum. Ale zatím jsem se nerozhodla, moc nechci mít něco v těle, je to psychické ( všichni říkají, že ho necítí, ale mně stačí vědět, že tam je). Děti už neplánuju, takže spíš uvažuju o sterilizaci ( je mi 38, do přechodu daleko).
Na silnější ms je bezva kalíšek. Používám ho s přestávkami 8 let.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
6446
22.4.21 14:29
@Anonymní píše:
@bartsch píše:
No, tak při nehormonálním ti naopak může krvácení spíš zesílit. Ale hormonální tělísko menstruaci velmi zeslabí nebo ta zcela vymizí. Hormony u hormonálního tělíska působí pouze lokálně, to není stejné jako u braní pilulek. [/citTakže by to na ty křečáky vadit nemělo myslíte? Zas je to chemie může z toho být rakovina.Ta cena je dost vysoká, nemusí mi to sedět a vyhozené peníze, navíc brzy můžu přestat menstruovat, co já vím kolem 50tky můžu být v přechodu, si říkám jestli to má význam. Já si někdy musím dát tampon a ještě vložku, v práci nemůžu co chvilka lítat na záchod, no nějak to zatím zvládám, tak nevím. Naposledy jsem měla před 2měsíci nejsilnější a trvaly i dlouho, ale zrovna jsem měla covid zápal plic, jistě to bylo k tomu. NEVÍM, KDYŽ UŽ BYCH SE ROZHODLA, TAK JESTLI BYCH NEMOHLA MIÍT LEVNĚJŠÍ VARIANTU SE ZEPTAT, STEJNĚ MI PŘIJDE, ŽE JE TO PROPAGACE JENOM.

Nerozumím, co je propagace? Tento druh antikoncepce? :nevim: Rozhodně je pro mě mnohem pohodlnější Mirena než brát prášky, které mají na tělo větší vliv než hormonální tělísko. Nemám problémy s menstruací (já ji nemám vůbec), nemám PMS. Není zde problém se sníženou účinností při zvraceni, průjmu a různých lécích. Nemusím na antikoncepci prakticky vůbec myslet. Je to prevence myomům nebo rakoviny dělohy atd. Mirena je na 5 let, Levosert na 4 roky. Ona ta cena se zdá vysoká, ale je třeba si uvědomit, že to je investice na 4 - 5 let. A ano, používá se i při problémech se silným krvácením.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Anonymní
22.4.21 14:49

tělísko Mirena a miom

@bartsch píše:
Nerozumím, co je propagace? Tento druh antikoncepce? :nevim: Rozhodně je pro mě mnohem pohodlnější Mirena než brát prášky, které mají na tělo větší vliv než hormonální tělísko. Nemám problémy s menstruací (já ji nemám vůbec), nemám PMS. Není zde problém se sníženou účinností při zvraceni, průjmu a různých lécích. Nemusím na antikoncepci prakticky vůbec myslet. Je to prevence myomům nebo rakoviny dělohy atd. Mirena je na 5 let, Levosert na 4 roky. Ona ta cena se zdá vysoká, ale je třeba si uvědomit, že to je investice na 4 - 5 let. A ano, používá se i při problémech se silným krvácením.
Já už děti neplánuji ve svém věku, někdo tady zmínil jinde při velkém menstruačním krvácení, že navrhují i odstranění dělohy, nebo lék co ho zmízní Ascorutin.Můžu přestat menstruovat za 2 roky, to mi nikdo neřekne.
@andelka83 píše:
Já mám myomy dva a právě mi Dr doporučil jako antikoncepci tělísko. Že je to výhodné právě kvůli těm myomum. Ale zatím jsem se nerozhodla, moc nechci mít něco v těle, je to psychické ( všichni říkají, že ho necítí, ale mně stačí vědět, že tam je). Děti už neplánuju, takže spíš uvažuju o sterilizaci ( je mi 38, do přechodu daleko).
Na silnější ms je bezva kalíšek. Používám ho s přestávkami 8 let.

Ten kalíšek to se předpokládám nějak zavede a nejsou s tím problémy, jak dlouho vydrží, kolikrát za den se musí měnit?

  • Citovat
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat