Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, omlouvám se za anonym, ale snad chápete. Chci se zeptat těch z vás, které podstoupily miniinterupci, za jak dlouho se vaše tělo vrátilo do normálu a přestalo vykazovat těhotenské příznaky, jako třeba nevolnost, citlivost prsou a další. Čeká mně miniin. za pár dní a chtěla bych vědět, za jakou dobu mi moje tělo přestane připomínat, co se stalo, protože vím, že psychicky to bude ( už teď je ) šíleně těžký. Odpůrkyně potratů prosím nepište, nesuďte, někdy prostě jiná cesta není!
Fyzicky to byly jen trochu očistky a za týden dobrý, pak jsem bojovala s HA, bylo mi po ní hrozně, a do toho samozřejmě psychika, není den, abych si to nepripomnela, snad je to dostatečný trest, ale asi bych se rozhodla stejně. Především se to prostě nemělo vůbec stát, ale to už nevrátíme. Tak se drž.
Byla jsem na UPT na konci března z důvodu VV. Sice jsem neměla žádné příznaky, takže netuším za jak dlouho vymizí ale do teď po skoro 4 měsících nemám srovnaný cyklus. Takže stále se mi to připomíná…Těžko říct, každé tělo na to zareaguje jinak. Po revizi po SP (což je podobné jako UPT) jsem se do týdne cítila po fyzické stránce jako by se nic nestalo, cyklus byl pak normální…
@komtessa za pár dní…ale fakt doporučuji 2-3 dny dovolené, ne ihned mazat do práce…
Zkus tohle: www.hnutiprozivot.cz nelekej se nazvu, jen tam jsou různé rozhovory i bezplatná linka, tam by ti mohli odpovědět. A neboj, rozhodne nevnucují své názory. ![]()
Po revizi jsem fyzicky byla ok vlastně hned ale psychika to bylo peklo
Já teda nakonec byla doma docela dlouho ne kvůli psychice ale že tam byly zdravotní problémy takže jsem doma byla 2 měsíce ![]()
Po zamlklém těhotenství jsem byla na revizi a fyzicky jsem byla ok hned. Zákrok dělali navečer, druhý den ráno jsem si odřídila 40 km domů a další den jsem šla do práce. Bylo mně fyzicky dobře a psychicky mně pomohlo dělat vše, jako by se nic nestalo, abych na to nemusela myslet. Krvácení po zákroku (spíš tedy lehounké špinění) ustalo snad do druhého dne a menses přišla po 28 dnech.
Po interupci mi prakticky do nekolika hodin vymizely tehotenske priznaky. Ale dodnes vzpominam a to uz je to skoro 30 let - treba to tenkrat byla ta vytouzena holcicka - pak se mi narodil druhy syn a dalsi dite uz nebylo.
Jinak potom klasicke sestinedeli a hned se mi upravil cyklus. Je fakt ze jsem do sebe necpala hormony.
Mně po miniinterupci bylo fyzicky dobře v podstatě okamžitě. Po probuzení jsem zůstala cca tři hodiny na pozorování a pak odřídila domů, znovu se vyspala a dál fungovala v pohodě.
Do pár hodin, výtok zmizel asi do dvou tří dnů. Špatně od žaludku mi přestalo být hned po zákroku, prsa přestaly cca druhý den. Psychika byla chvíli po zákroku paradoxně ok, ale jakmile mi to došlo…občas si to vyčítám. Narkóza mi doznívala asi 14 dnů, kdy se mi v některých polohách, hlavně v polosedu, trochu motala hlava.
Po revizi po zamlklém těhotenství jsem byla fyzicky ok do dvou dnů. Bolest prsou a další příznaky mi zmizely do týdne. Trochu jsem potom krvacela a bolelo mě břicho ale psychika byla dlouho špatná. Ať si brzy v pohodě.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.