Téma diplomové práce - Fakulta životního prostředí

234
21.9.11 12:04

téma diplomové práce

Hezký den všem,
studuji fakultu životního prostředí a měla bych začít přemýšlet o tématu diplomové práce. Ale nějak mě nic nenapadá. Napadlo by Vás někoho nějaké zajímavé téma z oblasti životního prostředí zejména ochrana přírody. Děkuji předem za příspěvky
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
218
21.9.11 12:18

S tématem teda nepomůžu, ale někdy není od věci volit taky podle vedoucího práce. A určitě nějakou nabídku témat máte, nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
21.9.11 12:19

no já bych si chtěla to téma vybrat sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
21.9.11 12:20

a co zkusit zdokumentovat situaci šumavských lesů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10222
21.9.11 12:25

trideni odpadu?jak to bylo driv, co se pro to dela ted, jake jsou vysledky. udelat si dotaznik a zjistit co si o tom lidi mysli, jestli trideji, jak a co… co na to legislativa EU, popr srovnani s jinymi zememi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
21.9.11 12:28

Taky mě jako první napadlo třídění odpadů. Třeba i udělat srovnání, jak se třídí u nás a jak jinde ve světě (jsme lepší x horší), v případném dotazníku třeba i otázku, zda je to pro lidi dostupné (rozuměj zda mají poblíž kontejnery na tříděný odpad) atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10222
21.9.11 12:30

a popripade se pokouknout i po tom, co se s odpadem deje potom, co se z nej treba vyrabi a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
21.9.11 12:41

Kláro,
u nás se teď ruší Vojenský újezd Brdy, uvažuje se o zřízení CHKO (a například se nemůže udělat hloubkový sběr munice na dopadových střeleckých plochách, protože by se tím přeoráním zničily biotopy, kvůli kterým se CHKO má zřídit, to mi přišlo zajímavé), do toho řeší obce, že by měly dostat zpátky nějaké katastry, přes újezd vede silnice (zatím byla zavřená), která když se otevře, stane se pravděpodobně velice frekventovanou tepnou… nebavilo by Tě něco z toho?
Mám újezd 50 kroků od baráku a tu silnici taky, tak mě to dosti zajímá (laicky samozřejmě).
Kdyžtak se ozvi, pozvu Tě na návštěvu a seznámím s naší starostkou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
21.9.11 12:48

myslím, že třídění odpadu je takové vděčné téma, a tudíž ho bude zpracovávat hodně lidí…

životní prostředí mi přijde celkově dost zajímavé… témat by bylo spousta. já se například zajímám ještě hodně o architekturu,takže bych to určitě spojila.
teď zrovna jsme s manželem dostavěli dům - máme ho jako pasivní s certifikátem od MŽP. Bylo s tím ale spousta starostí, jen velmi málo firem u nás nabízí technologie pro pasivní stavby (a když, tak jen pro jednoduché dřevostavby), navíc mají pramálo zkušeností.
Zaměřila bych se na výhody a úspory pasivních domů oproti klasickým stavbám, návratnost investic v středně a dlouhodobém horizontu, jaké parametry musí pasivní dům splňovat, alternativní energie, vhodné technologie atd. Uvedla seznam všeho, na co se investor musí připravit, jaké instituce mu dají certifikát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
21.9.11 12:55

Rekultivace krajiny v Podkrušnohoří, třebas Mostecká pánev,… vliv těžby na okolní faunu a floru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
21.9.11 13:01

ahoj, také jsem dělala diplomku v oblasti ŽP, i když už nějaký ten pátek pozpátku.
Nepřijdu asi se žádným konkrétním návrhem, protože část ochrany přírody mě až tak nebavila. Spíše mě zaráží, že si téma chceš zvolit sama, ale přitom nevíš jaké, nevíš, co by Tě bavilo. Pochopila jsem, že nechceš dělat tu průmyslovou část ochrany prostředí, takže odpady a i ty energetické úspory pro Tebe zřejmě nebudou to pravé. Být Tebou bych se asi zaměřila na nějakou CHKO nebo národní park poblíž bydliště a zmonitorovala biotop v průběhu let (samozřejmě zastoupený pouze pár vybranými složkami), jak se vyvíjel, jak to tam vypadá teď, podporující složky pro rozvoj atd. :nevim: Nebo bych zašla za vedoucími, kteří se specializují přímo na ochranu přírody, zda by je něco nenapadlo, co třeba i je konkrétně zajímá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
21.9.11 14:00

Já bych psala o deštných pralesech v Amazonii, ale k tomu je asi těžké získat informace. Napadá mě také psát o změnách v přístupu k životnímu prostředí v historických a geografických souvislostech. Přístup tzv. městských aglomerací a venkova. K tomu bych uvedla nějaké konkrétní případy, třeba kde došlo ke zničení prostředí v historii nebo současnosti a kde se k tomu schyluje, nebo naopak zlepšuje… a jakým způsobem se tak děje, bla bla bla…
Máš zajímavý obor, to by mě bavilo… Hodně štěstí. :wink:

• Citovat
  • Upravit
43035
21.9.11 16:03

Hele tema bych mela, ale dost uzke. tyka se to zbytecnych obalu a zbytecne prevazeneho vzduchu v obalech. Porad to komentuje manzel - jak se vyrobci ruznych potravin snazi na to zabalit stale mensi mnopzstvi potraviny do co nejvetsiho obalu, aby to pusobilo. takze treba mnas plato jogurtu, ktere maji nahore vicka jako u pulkilovych, ale dole jsou uplne malinky - kelimek tvar trychtyre. Tim pade, se tam narve jogurtu mene, vypada to dobre, ale kamionama se na obrovske vzdalenosti prevazi vlastne spousty prazdneho prostoru mezi kelimky. Tak to zkusit nejak propocitat, kolik nafty se spali zbytecne a jeste k tomu dat nejakou informacni kampan pro lidi, aby takoveto zbozi nekupovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
22.9.11 11:44

děkuji vám všem, ale chtěla bych se spíše zabývat přírodou, obalové hospodářství je také důležité to ano, ale není to moje oblast zájmu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
22.9.11 11:45

jo a už se něco rýsuje, napadlo mě psát o vodní erozi, špatné hospodaření na orných půdách atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze