Dálkové dodělání maturity po ZŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Kamarádka si dodělává SŠ dálkově, má taky jen ZŠ,zrovna je na mateřské s 2.prckem… určitě to jde
akorát to trvá 5 let (teda aspoň ona to tak má)
Odkud jsi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že je to na domluvě s tou danou školou, resp. ředitelem.
Za sebe: sice je to už léta letoucí
, studovala jsem 3-letou obchodní školu bez maturity při obchodní akademii, poté jsem nastoupila do práce a cca za 3 roky jsem zažádala o možnost individuálně si dodělat maturitu při zaměstnání, opět na té samé škole. Ředitelka školy mi to umožnila.Docházela jsem pouze na zkoušky, sem tam na výuku,ale to fakt jen výjimečně.
- Citovat
- Upravit
Tak jenom na domluvě to určitě není,podle mě ta škola musí umožňovat dálkové studium, takže zkusit projet všechny SŠ v okolí a prostudovat jejich www jestli je u nich vůbec dálkové studium možné.Ne každá škola to dělá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě dodám, že u mě to trvalo 2 roky. Přesně si nepamatuji, jak to tenkrát bylo, ale myslím, že mi uznali 3 zakončené roky na Obchodce a Obchodní akademie byla na 5 let, takže do rozdílu 5-ti let.
Ta škola to nemusí mít nutně zveřejněné, zkusila bych se určitě zeptat ředitele/ředitelky. ![]()
- Citovat
- Upravit
Jde to jen je problém že co jsem hledala tak většinou za peníze ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Michaela23 píše:
Tak jenom na domluvě to určitě není,podle mě ta škola musí umožňovat dálkové studium, takže zkusit projet všechny SŠ v okolí a prostudovat jejich www jestli je u nich vůbec dálkové studium možné.Ne každá škola to dělá…
Psala jsem, že je to již dost roků, že to přesně nevím ![]()
Obchodní akademie tenkrát udělala výjimku, jinak inividuální studium neumožňovala.
- Citovat
- Upravit
libereckej kraj… Tady je taky jedna co to umožňuje ale je to právě soukromá a dost drahá… měla jsem na mysli spíš něco ze státního sektoru… s těma pěti lety víceméně počítám ![]()
- Citovat
- Upravit
Já jsem tvůj případ
Teď chodím na učňák, obor kuchař. Je mi 25. Je to jednou týdně. Přemýšlela jsem, jestli jít na střední dálkově(což je na 5let), ale nakonec jsem se rozhodla jít na učňák(na 3 roky) a potom si udělat nádstavbu(na 2roky) což časově vyjde nastejno
Já se toho hodně bála, ale je to „pohoda“. Neboj se toho a jdi ![]()
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:Michaela23 píše:Psala jsem, že je to již dost roků, že to přesně nevím
Obchodní akademie tenkrát udělala výjimku, jinak inividuální studium neumožňovala.
nemyslím individuální ale vyloženě dálkové ![]()
- Citovat
- Upravit
ww píše:
Já jsem tvůj případTeď chodím na učňák, obor kuchař. Je mi 25. Je to jednou týdně. Přemýšlela jsem, jestli jít na střední dálkově(což je na 5let), ale nakonec jsem se rozhodla jít na učňák(na 3 roky) a potom si udělat nádstavbu(na 2roky) což časově vyjde nastejno
Já se toho hodně bála, ale je to „pohoda“. Neboj se toho a jdi
to taky nezní špatně… že by se tedy dal nějaký účňák individuálním studiem a poté v pohodě nástvba s tou maturou…
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:ww píše:to taky nezní špatně… že by se tedy dal nějaký účňák individuálním studiem a poté v pohodě nástvba s tou maturou…
Já jsem tvůj případTeď chodím na učňák, obor kuchař. Je mi 25. Je to jednou týdně. Přemýšlela jsem, jestli jít na střední dálkově(což je na 5let), ale nakonec jsem se rozhodla jít na učňák(na 3 roky) a potom si udělat nádstavbu(na 2roky) což časově vyjde nastejno
Já se toho hodně bála, ale je to „pohoda“. Neboj se toho a jdi
Já to nemám individuálně, ale je to přímo „dálkový obor“ http://www.ssss.cz/
- Citovat
- Upravit
Tak jsem mrkla a v Libereckém kraji jsem dálkově fakt nic nenašla
jenom tu soukromou v České Lípě nebo kde to bylo
Tak jedině zkusit napsat meily na ty ostatní školy, jestli by to třeba neumožnili a nebo se pak jedině poohlédnout i po jiných městech a hold dojíždět ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, chtěla bych se poptat zda někdo nemá zkušenost s dostudováváním maturity pokud má prakticky uznanou jen ZŠ.. mám dva ukončené ročníky na střední škole a potom jak už to tak u nás tupců bývá jsem otěhotněla… celou dobu mě to stresuje..nedokážu se smířit, že bych měla jen toto vzdělaní.. je nějaká možnost jak si dálkově dodělat maturitu po základce?.. Tak po všem možném pořád koukám a veškeré dálkové studium je možné jedině po učňáku… mýlím se nebo to může být v praxi jiné?…Nebo existují speciální školy pro lidi jako já?… Předem moc velký dík za jakoukoli pomoc.