Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tunrida amen. Na těhotenství svagrove čekám jak na smilovani
protože jinak se z mamky asi brzy zblázním. A holcicka by rovněž byla výhra
@Russet píše:
Vidíš, u nás jsou samí pindíci a já už se asi nerozhoupu, abych přivedla na svět tu vytouženou vnučku. A švagr už nejspíš taky nepřispěje…Ta by teprv měla pozornost!
U nás stejně. Jenom švagr ještě bezdětný a teď má novou přítelkyni, tak babičce blýská naděje ![]()
@Tunrida píše:
U nás stejně. Jenom švagr ještě bezdětný a teď má novou přítelkyni, tak babičce blýská naděje
U nás švagr přispěl vnukem již před 15 a 11 lety. Jen ať rodí, ať je doma veselo! ![]()
@Cuddy píše:
S timto nesouhlasim. Pokud nekoho vidam casto, utvorim si k nemu vetsi vztah, jeho problemy se stanou i mymi problemy.
To není zas až tak pravda, obzvlášť pokud bydlí pod jednou střechou nebo ve stejné ulici. Ono se to vnouče, co je blízko, brzo přejí. Myslím, že diskuzí na toto téma je tu dost a dost a zkušenmost jak moje, tak kolegyň z práce je stejná jako ta, co tu prezentuju. Takže sice to zní nelogicky, ale bohužel to tak bývá. Nemluvím o vztahu jako takovém, je jasné, že se vídají častěji, případně bude babička hlídat častěji, ale třeba my byli ošizeni v tom, že jsem nemohli k babičce na prázdniny, zatímco bratranci a sestřenice jo, stejně tak jim vždy nakoupili sušenky, dárečky, když přijeli, dělala se hostina, pro nás se nikdy nic takového nedělalo. Není na tom nic špatného, ale dítěti to do určitého věku nevysvětlíš ![]()
@Amys Ale tak to zase ano, na prazdniny k babicce skutecne ob ulici nepojedes, hostinu ze te jednou za rok uvidi take neprichysta. Ale muze vyzvedavsat ze skolky, vodit na sporty, do hudebky, angazovat se v tom, aby dite bylo v dane veci dobre. Pokud maji rodice napr. financni problemy, vice tomuto diteti prispiva nez diteti, kteremu udela 2× za rok hostinu. Techto diskuzi je to take spoustu, ze prarodice pomahaji/hlidaji prednostne dite sourozence, ktery je na tom financne/socialne hure. A mozna malemu diteti to nevysvetlis, ale od urciteho veku jste to jsite videli, ne? Ze ma babicka blize k vam a hostina to nevyvazi.
@Cuddy No to záleží na rodině. Babička chodila do práce
A spíš chodila k nám - pro rybíz, pro králíka… Ono všechno má svoje pro a proti. Ale věřím tomu, že moje mamča, bydlet poblíž, by nám hlídala, ale vzácnější by jí přese všechno byli děti od bráchy, který by bydlel dál a ač už jsem dospělá, vím, že by mi bolelo a bylo nepříjemné, kdybych pořád poslouchala chvalozpěvy na něj a jeho děti. přitom máme s bráchou výborný vztah a máme se rádi. Takže osobně zakladatelku chápu, že prostě svým způsobem žárlí, případně závidí, i když ví, že to není správné. Bolet to přece může, i když se člověk sebevíc snaží.
@Anonymní píše:
Nevlastni sestra (z DD) je tehotna.Ja jsem. v 16t..ona v 5 tt.
Byla jse. uplne prvni, komu to rekla.
Jsme v kontaktu jenom pres soc.site,,vidime se snad 2× do roka.
Moc jim to preji, to ano.
My cekame tretatko, dve deti uz skolacky. Jedna v Sedme tride.
Tak trochu me stve, a citim se divne, ze my bydlime daleko a ona blizko mamy..ze vim, ze jeji miminko bude prednejsi, bude bo vic znat, mozna mit rada.
Stydim se za tyto myslenky, ja ji radila jak na to, kys. listova a ovulace atd…
A ted se chovam jak uboha zarlivka..Mam.ji rada i kdyz je trochu divna, kdyz se vcera podivila, ze porod boli tak tim to zavrsila)
Je pravda, že pokud tvoje sestra bydlí blíže, bude její dítko mamka znát více. Ale všechno má své výhody a nevýhody. Zase na druhou stranu se automaticky počítá, že dítě, které je blíže rodičům, se o něj postará, pro vnoučata, které jsou dál, se chystá jejich oblíbené jídla, vymýšlí se specielní program apod. a pro vnoučata velmi blízko tolik ne „vždyť se přece vidíme často“. Zase výhoda pro vnoučata blízko je, pokud prarodiče už nepracují, to, že je mohou vyzvedávat ze školky a více rodičům pomáhat s hlídáním apod.
Každopádně bych v sobě tyto pocity nepotlačovala, spíše bych se snažila zjistit proč je mám. Takovou malou analýzu co je za těmi pocity a s tím pak pracovat.