Partner je maminčin mazánek

Anonymní
28.7.17 11:12

Partner mamincin mazánek

Hezke poledne ženy ????
Jsem teď ne v zrovna vesele situaci, ve které jsem nikdy nemyslela, ze vubec budu :?
S přítelem, kdyz jsme se seznámili, měl rozestavěný dům - stavěl si ho témeř sam se svým otcem. Prý si do nej chtěl jednou najít rodinu. Po case mi řekl, ze by chtěl, abych tam bydlela s nim. Bylo mi hloupé přestěhovat se do domu, kde jsem nic nedala, tak se domluvilo, ze vybavim dům nábytkem, zaplatím kuchyni.. nikdy jsem nic nechtěla zadarmo..
Jenže jen co se to začalo řešit, partnerova maminka se do toho začala plést, ze navrh a cenu kuchyně, jak co bude.. prvně mě to zaskocilo, ale nevnimala jsěm to jako problém.. přeci jen jsem prisla ja do jeho domu.. jeho maminka(pres 70let), pak vymyslela podlahy, koupelnu.. neřešila jsem to.. porad jsem si říkala, ze muj dům to není.
Jenže po sestehovani měla maminka řeči na uplne všechno, a hlavně se začala plést do nas dvou. Chodila jsěm do prace a měla porad co dělat a i kdyz jsěm z toho byla špatná, tolik jsem to neřešila. Partnera jsem milovala.
Pak jsem po 3ketech známosti otěhotněla a zustala doma. A začala vse videt vic. Ze partner jde po praci k mamince, říká jí vse o nas, kdyz se pohadame, jde za ní.. a ona se do toho vmešuje… Bohužel bydlí jeho rodice par metru od nej. :( a on je tam denně
Po narozeni syna jsěm myslela, ze bude chtít více času trávit s nami, ale zůstalo to stejně. Nikdy mi s nim nepomohl a byl u nich"pracovat" každy den. Tchyne měla na me připomínky, jak msm malého vychovávat a vygradovalo to tim, ze partnerovi rekla, ze ji prý nechci ani do! Jejího! Domu pouštět! :cert: ze prý klepe a ja ji tam nepustim.. což vubec není pravda..
Pak mi vycetla, ze si tam vodim kamarádky a roztahuju se v jejím domě.. to se stalo v šestinedělí.. :think:
A partner na to nic neřekl, jen ze ty kamarádky bych si tam něméla vodit a matce byt vděčná, ze mu pomáhali s domem. Ale co mam dělat sama v cizím městě, kde nikoho neznám.. vím, ze js ten dům nepostavila, ale snad mam taky možnost si tam někoho pozvat? Radeji bych bydlela v podnájmu, než sice v krásném domě, ale byt porad někomu vděčná a dělat v našem věku kompromisy. Partner na pres 35

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
430
28.7.17 11:18

Tak to je teda blbá situace :think: :think: škoda, žes to neviděla dřív, protože to teď budeš muset snášet až do její smrti, protože partner očividně stojí vždy na její straně. A po její smrti tě nečeká nic moc lepšího, protože tě s ní bude pořád srovnávat. Měla jsem takového bývalého, vydržela jsem to rok, ale jakmile mi jeho babička začala chodit do ložnice a vykládat mi, proč nemám ustlané a spol, pohádala jsem se s ní a ona mě z domu vyhodila :lol: :lol: Z domu, kde jsem nakoupila nové vybavení jako pračku, lednici, vysavač a spol. O renovace kuchyně nemluvě. Sic to všechno stálo do 50-ti tisíc, ale ani tak jsem se nedočkala žádného vděku a to nám všechny zásahy dovolila. Ani v domě nebydlela, jen měla klíče a kdykoliv chtěla bez nahlášení přijela, třeba i na měsíc. Tehdejší přítel měl 190 cm a 90 kg a stejně se před babkou co měla 150 cm krčil v koutě. Nenaděláš nic, pokud se ozveš budete se hádat a hádej komu to řekne jako prvnímu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
28.7.17 11:21

Uprimnou soustrast, protoze tohle nema moc vyhlidky na zlepseni. Ucta k rodicum je hezka vec, ale ti by na oplatku meli respektovat rodinu sveho ditete a fakt, ze je dospely.
Tady je jedina moznost, ze si otevrene promluvite a jasne partnerovi reknes, ze takhle zit nehodlas. Ze sice respektujes, ze je to sice jeho dum, ale predevsim spolecny domov nejen pro vas dva, ale predevsim pro vase dite. Ne pro maminku. Neni mu patnact a nezijete u mamy v detskem pokojicku, abyste se museli dotazovat, muzete-li si k sobe domu nekoho pozvat.
Takhle se dlouhodobe zit neda. Tchyne te nemusi milovat, ale mela by te respektovat jako zivotni partnerku sveho syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
28.7.17 11:25

Uprimne te lituju. Mam tchyni daleko a i presto zvladne mit ke vsemu komentar a montuje se do zivota. Jen dej pozor, aby to neznicil vas vztah s partnerem. Myslim, ze uz je dost velkej na to, aby pochopil, ze vy jste jeho rodina!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
28.7.17 11:25

Tohle je fakt šílené, nevím moc, co ti poradit. Když se tě partner nezastane, právě naopak…můžou ti dělat peklo jak chtějí. A ty s malým dítětem :nevim: Blbá situace. Jediné co mě napadá je být trochu oprsklejší.

Upřímně - stejně už nemáš moc co ztratit. Partnerovi bych jasně řekla, že jste rodina vy a tchýně ti prostě už nemůže takhle zasahovat do soukromí a do života, možná by vám pomohla i poradna.

Když budeš hodně dobrá, zkusíš se s tchýní hodně skamarádit a udělat z ní svého spojence.

Dále se nauč její poznámky ignorovat, neodpovídej, ale dělej si věci po svém. Dál si voď kamarádky, dál vychovávej dítě, jak uznáš za vhodné. Přiveď kamarády na společnou večeři, které se zúčastní i partner, udělej je součástí celé vaší rodiny, takže už to nebude jen tvoje návštěva.

A hodně tolerance, protože tvůj partner o moc jiný nebude :nevim: Ale takového už sis ho vybrala (upřímně, stačilo by mi, aby mi skorotchýně vybírala podlahu do bydlení a brala bych zpátečku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
28.7.17 11:36

No nic moc. Osobne bych asi sla tak rikajic proti proudu a sla primo za tchyni. Vysvetlila bych ji, ze jejiho syna miluju, a rada ho udelam stastnym, ale tahle situace mi to nedovoluje. Jsme rodina, ale pokud mi nekdo bude jen naznacovat, ze ten dum mi nepatri, prestanu se tam citit doma. To znamena ze potrebuju vedet, ze si v dome muzu delat co chci (jsem na to dost rozumna) a mit navstevy jake chci (kazdy clovek potrebuje pratele). Ze samozrejme muze chodit na navstevy kdy chce, ze je vitana. Tahle situace neni unosna, ale bylo by skoda znicit rodinu, obzvlaste s ditetem. Bylo by to prece skoda, kdyby jako dusledek pak nemohla vidavat casto sve vlastni vnouce…no, tak nejak. Pokud by to nepomohlo, tak ja osobne bych sebe a maleho sbalila a rychle pryc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
28.7.17 11:52

Mě příjde, že sis sama vnutila názor: barák jsem nepostavila, tak se musím ve všem podřizovat…a v tomto duchu pokračuješ dál. Musíš si uvědomit že si do baráku investovala, tudíž je určitou částí i Tvůj a nemusíš stále řešit zda-li by Ti toto a tamto bylo povoleno.

S chlapem si sednout a vysvětlit mu že rodina jste primárně vy 3 a ty a dítě ho potřebujete častěji než maminka, že se Ti nelíbí že z práce kluše rovnou k ní místo aby šel domů a k matce na návštěvu můžete jít ve finále všichni (tímto ukážeš, že ti jeho matka nevadí a zároveň eliminuješ její návštěvy u vás ;) ). Zkus mu třeba říct i to že je dospělej tudíž se musí začít rozhodovat sám a ne se ptát na vše maminky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
28.7.17 11:57

No, nic moc teda. Blbý je, že tys jim vlastně už od začátku dala na jevo, že je ti jedno, že vám bude maminka o všem rozhodovat. Já se taky stěhovala do manželova domu, který měl od prarodičů, ale opravdu mu maminka, ani babička nevybíraly kuchyň, podlahy, apod. Obzvlášť když jsi to platila ty 8o Teď už si budeš muset svoje místo v rodině a domě vybojovat a půjde to podstatně hůř. Ono to, že maminka má připomínky apod., to je asi celkem normální, to je prostě všude. Ale tvůj partner by měl stát za tebou. Když tě sprdne, že si vodíš do domu kamarádky, tak to už je pro mě naprostý vrchol a u mě by se teda dočkal dost bouřlivé reakce. Já osobně bych nechtěla a nebydlela v domě, kde si nemůžu zařídit kuchyň, koupelnu a kdoví co a ještě si tam nemůžu přivést návštěvu. Jenže to teď záleží na tvé povaze a na tom, jestli si svou dokážeš před partnerem (Nne před maminkou) prosadit.

• Citovat
  • Upravit
12933
28.7.17 11:57

Je ta ženská zdravá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
28.7.17 12:04

No mě říct chlap, že si domů nemám vodit návštěvy tak ho pošlu tam kde slunce nesvítí. Nebo jsi jen návštěva ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.17 13:06

@Barbora1993 dekuji za názor, no jo, bohužel mi spadly růžové brýle pozde. Mate štěstí, ze jste prózřela zavčas ????

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.7.17 13:08

@vonajebohyne probírali jsme to uz několikrát. Ze bych si prala, aby se do nas nemontovala, aby nase veci zustaly našimi.. bohužel byl asi zvyklý žít s ni moc dlouho. A nejraději by to ani neměnil. Maminka mu donedávna chystala večeře a svacinky do prace :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.7.17 13:11

@Térouš bohužel uz se nas vztah díky tomu docela dost ponicil..uz k němu namam takovou důvěru a lituji toho, jak jsem byla blahová????

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.7.17 13:14

@Imamother ???? Dekuji za názor :) promlouvani s partnerem tu bylo několikrát, bez výsledku. S kamarády mi oponuje tim, ze jeho matka taky žádné neměla a věnovala se rodině :palec: jenže ja svou rodinu mam daleko, on je porad v rodném domě, tak jsem vděčná, kdZ za mnou někdo z kamarádek přijel - bylo to asi 6krat za 3mesice :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.7.17 13:15

@Náměsíčná asi ta druha varianta, :? uz to taky tak vidím

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky