Problém s tchýní - jak řešit?

Anonymní
23.7.17 10:41

problím s tchýní jak řešit?

Ženy bydlíme v dvou generačním baráku barák je lanžela protože ho rodiče zadlužil a on to musel vyplatit a začít splácet jejich druhý syn tu bydlí ale nepomohl jim s ničím ani nepomáhá a přitom to je mamanek :roll: potřebuju poradit před barákem je menší zahrada tak si jí zvelebuji podle sebe a ona mě sem když nejsem doma vleze a cpe se mě do toho měla sem tu kolečko hliny že si udělám posezení dlažbu a tu hlínuu využiji na srovnáný zahrady a ona když sem nebyla doma rozhazela po zahradě pod kytky kam sem vůbec nechtěla a zase mě jich několik vytrhla :( předtím sem jí to říkala a asi jí to je jedno nebo nevím :roll: radovala sem se že mě konečně vylezl bambus a ráno koukám a ona my oba vyškubla :( řekla sem manželoj ať jí něco řekne že se me do toho se*e :? Jak byste to řešil vy? :( já už fakt nevím :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5425
23.7.17 10:51

A Ty jsi jí něco řekla? Normálně na férovku bych jí řekla, ať se mi do zahrady neplete, ať tam na nic nesahá, že si to chceš udělat jen svépomocí, a pokud bude mít řeči, tak jí řekni že ta zahrada je Tvý králoství a ona ať si obdělává někde kout na svým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
23.7.17 10:52

Vyříkala bych si to s ní osobně. Pokud Tě nerespektuje a odkývala Ti to a pak si to udělala podle sebe a rostliny dál vytrhávala, asi bych rozdělila zahradu na dvě poloviny, každá rodina na své.

S bratrem mamánkem nic nenaděláš, tchyně k němu vztah nezmění.

Problém je nejspíš v tom, že i když dům patří formálně manželovi, jeho rodiče mají pocit, že je pořád jejich a mají v něm hlavní slovo. A upřímně, co jsou to za rodiče, zadlužit vlastní dítě?? V nejhorším si najděte vlastní byt a (teď to bude znít hnusně), až zemřou, přestěhujte se zpět. Nejspíš nebudete mít „koule“ vykopnout je z domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
23.7.17 10:53

Prosím ještě jednou a česky, se znaménky mezi větami, srozumitelně. Jestli jsem pochopila cos tím chtěla říct, což si nejsem jistá, tak tchýni vystěhujte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
23.7.17 11:18

Tchýni bych řekla, že pokud zadlužila manžela, je teď dům váš. A tudíž i zahrada… Kterou si chceš dělat sama a že Ti nemá právo něco tam vytrhávat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
23.7.17 11:27

Naučte se domlouvat jako příčetný dospělý člověk. Tedy ne abyste se pohádala a vydupala si vítězství a nebo nutila svého muže aby se postavil své matce místo vás, ale hledejte takové řešení, abyste byla spokojená i vy, i matka vašeho manžela a babička vašich (případných) vnoučat.

Čím více si ji budete v hlavě představovat jako tu pitomou tchýni co vám dělá naschvály, tím budou vaše konflikty vyhrocenější.

čím více jí budete dokazovat že nic nemá a je neschopná a nic jí nepatří, tím méně se vám bude dařit nějaká dohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
23.7.17 11:51

Ten „manželoj“ je nejaka beta verze manzela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
23.7.17 12:12
@vonajebohyne píše:
Ten „manželoj“ je nejaka beta verze manzela?

Nářečí. Nesnáším tuto verzi.. manželoj, příteloj…

"Severovýchodočeská (svč.) sousedí se střč., jvč. a středomoravskou nářeční skupinou. Dá se vymezit územím Boleslavska, Nymburska, Chrudimska, Hradecka a okrajovými oblastmi, kterými jsou Semilsko, Náchodsko, Rychnovsko, Litomyšlsko.

• koncovka -oj 3. a 6. pádu jednotného čísla mužského rodu životného (mužoj, kamarádoj)"
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
23.7.17 12:30

Takovy hovadiny. Jednak se to bez čárek nedá cist a pak-proc ma byt manzel prostředník. Si to výrikej s ni sama ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4899
23.7.17 12:37

Normálně bych jí to řekla a hotovo.. zeptala bych se, kde jsou moje bambusy a hlína, kterou jsem si tu připravila na to a tamto.. :nevim: Problémy s tchyněma jsou časté a něco se jim vážně říká a vysvětluje blbě, aby to nevyznělo jinak, ale v tomhle případě nevidím problém v tom, říct jí to sama a bez manžela.. :nevim:

@vonajebohyne taky tenhle tvar nesnáším, ale vím, že se to někde vážně používá, máme dokonce v rodině pár lidí, kteří takhle mluví.. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
23.7.17 13:17

A vy tu zahradu mate nějak rozdělenou? Nebo je společná? Vyměřila bych si svoji část a tchyninu nechala na pokoji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
23.7.17 13:36

Nedělej si z manžela prostředníka, mohl by z toho vyjít jako ehm prostředníček.

Celej problém je v tom, že to bylo její a teď je to vaše a neumíte spolu mluvit.
Ja bydlím s tchánovci na jednom pozemku, ale každý ve svém domě. Tchyně se nudí, tak mi tu občas vytrha plevel. Požádala jsem, ať nic nestriha, nesazi a je to. Krátkodobě se urazila, ale už to nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.17 13:10

Zahrada je oddělená ma tak 5× větší než já je dodělaná brankou a plotem na mou žádost kvůli dcerce protože to není daleko v cestě kde jezdí dost aut o pod barákem nám tu občas jezdí.. a když jsem za ní šla a řekla sem jí slušně že jí prosím aby mě dole nic nedělala a netřhala protože mě vytrhala zase kytky a bambus tak na to uraženě hnusně odsekla že tam žádná kytka nebyla a že nic nevytrhala ja že jo že už byl velký.. a ona že prostě tam nic nebylo že mě klidně prohledá kolečko s trávou že tam nic není.. a já že nemusí že sem si ho našla a znovu zasadila.. :roll: pak zamnou na zahradu přišla proč sem jako rozkopala tu hromadu trávy a ať jí jako ukážu kde byl ten bambus.. tak sem jí řekla že sem nic nerozkopala že sem si hledala tu kytku abych jí zasadila.. sem jí ukázala kde byl a ona že tam nic nebylo a nic netrhala přitom bylo vydět že to tam je rozryté :roll: hlínu co nasypala k odtoku z okapu kde se drží voda sem odělala protože by to bylo šílený jak zaprší a ona jako prpč sem to oddělala když to tam dala a jak že se tam drží voda že by tam bylo bahno atd.. ona že by to zarostlo trávou mávla rukou urazila se a odešla :roll: :nevim: no sem ta nejhorší ale doufám že to aspoň zase nacjvílku pochopí že mě to vadí :(

• Citovat
  • Upravit
7355
26.7.17 23:39
@Anonymní píše:

Zkus se jí zeptat, jestli se jí taky bude líbit, když poupravíš tu její zahradu. Nezasahovat, nevstupovat, hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.7.17 00:00

Pár větších kaktusů, nějaké slupky od banánu a až si napíchne zádel tak už tam nepoleze :mrgreen: ne dělám si pochopitelně legraci, ale když si takto představím tu svojí musím se smát :mrgreen: tak já nevím, já bych prostě šla a tu její zahradu bych jí totálně zryla, poškubala a přesadila a já nevím co ještě, aby jí to došlo. A nebo prostě oddělit plotem nebo zídkou s brankou a zamykat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová