Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Určitě zajdi radeji na vysetreni. Jinak zagoogli pojem mozkova mlha. Mohlo by to byt ono. Ale jak pisu, prvne vysetreni u lekare.
V životě se mi nestalo, že by mi pokladní v takovém obchodě nevrátila. A to jsem občas hodně roztržitá, řeším u placení řvoucí dítě atd.
Pokud jsi takhle mimo, měla bys urgentně navštívit lékaře.
Je potřeba se objednat k lékaři. Jestli jsi měla platit osm stovek a prodavačce jsi dala třináct, už to není o neschopnosti se dopočítat, nebo nějaké lehké zmatenosti.
Mně se tohle stává u migrén. Běžně je mívám s aurou, ale párkrát se mi stalo, že jsem auru neměla a byla úplně mimo. Zpětně jak ve tmě, nedokážu mluvit, fungovat, spočítat peníze…
Téměř u každé migrény se mi najednou zhorší nálada, jak to propukne tak bezdůvodně pláču a mám paniku.
Vlastně ani nevím jestli to je migréna to zatmění, ani mě nebolela tehdy hlava. Jen jsem nevěděla co dělám.
Tak může to být asi leccos. Kdyby se to stalo jdnou, přisuzovala bych to stresu a únavě z dlouhý bolesti. Někdy mám taky dny, kdy dosahuji úrovně koncentrace na úrovni džungarského křečka, a kolikrát jsem nebyla schopna počítat ani v rámci jednotek, v takových dnech ztrácím klíče, peněženku, mobil, bourám s autem, nejsem schopna mluvit cizím jazykem, který umím fakt dobře… u mě je to většinou únava nebo hormonální výkyvy (blížící se menzes). Dej tomu čas, a kdyby se to mělo opakovat, tak upaluj k doktorovi. Jedna ojedinělá epizodka může být opravdu cokoli včetně třeba nízkýho tlaku.
@Anonymní píše:
V životě se mi nestalo, že by mi pokladní v takovém obchodě nevrátila. A to jsem občas hodně roztržitá, řeším u placení řvoucí dítě atd.
Pokud jsi takhle mimo, měla bys urgentně navštívit lékaře.
Mě taky ne. Když ty peníze chyběly, většinou jsem je měla zastrčený v nějaký postranní kapse, a jak jsem silně neurotická, tak vůbec netuším, kam peníze strkám, a pak je někdy po půl roce slavně objevím. Třeba se ještě najdou.
A měla jsi v tu chvíli migrénu? Mě se něco podobného stalo posledně při migréně. Vůbec jsem se nemohla soustředit, nevzpomněla jsem si na slova. Než jsem manželovi dořekla větu, tak jsem musela hodně přemýšlet a fakt to nešlo.
Me to přijde, jako depersonalizace a derealizace, to jsou určite firmy psych. poruch. Každopádně lékař je na míste, až je to, co je to.
Také se mi to stalo/stávalo první rok rapidního zhoršení migrén, jak s penězi, tak i při nakupování, kdy jsem několikrát nakonec odcházela z obchodu s jednou věcí místo celého nákupu.
Jednou jsem dokonce u zubaře tvrdila, že jarní prázdniny už byly a to bylo na podzim. Prostě mi vypadl datum i roční období.
A jako @Cattus někdy jsem před migrénou hodně lítostivá a beru všechno špatné na sebe.
Migrény mívám s aurou od dětství, tuhne mi ruka, jsem totalne na odpis, hlava me boli, ze bez triptanů mám chut ukončit svuj zivot, ale tohle chce podle me vysetření neurologa a hlavně magnetickou rezonanci.
@Evkad ja zapomínám hodně.. co se týče nákupu, i toho co kam dam- musím to mít napsane na lednici abych věděla. To že zapomínám jsem úplně neřešila, ale to co se stalo včera mě zarazilo. Dnes jdu k doktorovi a aby se ti řešilo. Na magnetické rezonancí jsem byla 18.12 teď čekám na výsledky. Dělali mi CT páteře.
Sotva jsem teď vstala, už cítím šílené bolesti hlavy. Tohle se dlouhodobě nedá udržet. A to nemluvím o tom, že jsem byla několikrát vyhozená z práce kvůli migrenam. Díky bohu jsem matka v domácnosti s dětmi ale dlouhodobě nevím jak to pak budu řešit pro práci.
Anonymní chápu, jak Ti je. Rapidním zhoršením jsem si prošla před sedmi lety.
Neporadím nic konkrétního, musela jsem si to prožít a časem se s tím naučit pracovat. Určitě je mi lépe jak před sedmi lety, ale ne tak dobře jako před osmi než nastalo zhoršení.
Ahoj
Neví někdo, co to je? Nebo nestalo se vám to někomu?
Je mi 29 let mám 2 děti. Trpím migrénami od roku 2015. Silné bolesti jsou mým. „manželem“ na to jsem si zvykla. Poslední dobou mám i problémy s pravou stranou tela- dle Dr hemipareza. - vše se řeší u doktorů. Jenže dnes jsem v háji. Byla jsem s dětmi v Lidlu nakoupit, a pri placení se to stalo. Jako bych stala na neznámém místě, s financemi které má mysl nedokáže spočítat. Platila jsem 820,– dala jsem ji asi více. Nedokázala jsem dopočítat peníze. (Papírové ) po cestě jako by mi něco scházelo byla jsem divna- ne ve své kůži. Přišla jsem domů, přítel odložil nákup a já svlékla děti. Celou dobu jsem byla divná, cítila jsem se jako bych měla brečet, prostě na nic. Přítel si vzal lístek a říká mi : Miláčku, kde je zbytek? Já mu má to řekla: jaký? On se usmál a řekl: to si nech, já to po tobě nechci, jen jsem se ptal. A já na to hned: počkej počkej, já nic nevzala. Pak jsem si uvědomila. ze jsem sebou vzala 1300,– (malý nákup) a na lístku je 820,– tudíž mi mělo zbýt 480,– ale ty jsi domu neodnesla. Když jsem řekla příteli, že jsem nedokázala spočítat peníze před prodavačkou, podíval se na mě jako bych mu chtěla lhát. Říkám mu: Celý den mi bolela hlava, šla jsem do obchodu, a já v tu dobu u pokladny si připadala jako bych byla v lese ve tmě a nevěděla co dělat. Prostě zatmění. Nikdy se mi to nestalo, vždy si dávám pozor. V tu dobu jsem ale nemohla spočítat par papírovek? Už vážně nemohu dál, co se to semnou děje? jsem nesvá, nervózní, a na zhroucení. Nejde mi o pár stovek, jde mimo můj stav. Nechápu to…