Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Uju píše:
@P4ja No, holter je dobrá věc jak tlakový tak tepový. Určitě holčině natočí EKG a pošlou na kardio, tam ho třeba dostane.Ono to může být i krční páteří, nebo od nervů-stresu, těch příčin je mnoho.
To jo, obvzlášť v tomhle věku.
Krční páteř má ok, stres žádný, vše je ok…
Tak netuším. A tlak měla 172 /153
V pondělí určitě k lékaři. Není to legrace. Vysoký krevní tlak mohou mít i děti, třeba na genetickém podkladě.
@Anonymní píše:
Krční páteř má ok, stres žádný, vše je ok…
Tak netuším. A tlak měla 172 /153
a co štítná? ta zvyšuje tlak i tep
@Anonymní píše:
To nevím.
taky varianta když tak jí nech nabrat krev na štítnou je v pubertě může s ní mít problémy a může to způsobovat tlak i tep
No upřímně - systolický tlak může být hodně ovlivněn stresem, měla 173, ale ten diasystolický tlak je tedy šíleně vysoký
Nevím kolik má mít dospívající dívka, ale dospělý člověk by už byl s takovým tlakem ohrožen na životě (mozková mrtvice si nevybírá) Navíc ty dvě hodnoty systolického a diasystolického jsou nebezpečně blízko. Ale toto byla naměřena pouze jedna hodnota v jeden určitý čas a mohla být opravdu ve stresu i tep by tomu napovídal. Zkuste někde sehnat tlakoměr nebo i koupit - výborný je Omron M6 a znovu hodnoty přeměřte anebo třeba v lékárně Dr.Max tlak přeměří na požádání, mají tam tlakoměry Tensoval - sednout si tam, být chvíli v klidu, nemluvit a pak zkusit tlak přeměřit. Pokud bude i tak vysoký, tak v pondělí doktor je jasná volba - hele, došli jste na to včas, pokud by se doktorům něco nezdálo nasadí odpovídající léčbu ![]()
@Paralenka červená opravdu? já mám právě nonstop nízký tlka, když mi náhodou skočí na klasiku tak je mi zle jak něco a mám právě ten ten cca 120-130 v klidovém stavu. Ten tlak mám zase díky velmi nízké váze
Všem moc díky za reakce, trošku se bojím ale snad bude vše ok. Díky moc, v pondělí napíšu, jak dopadla.
@Anonymní píše:
Všem moc díky za reakce, trošku se bojím ale snad bude vše ok. Díky moc, v pondělí napíšu, jak dopadla.
Tak co?
Ahoj mám podobný problém s 9 letou dcerou.. tep od 100-150, taky jsme poslani na kardio ale objednali nás až koncem května
tak snad to nic není. Je fakt že na těch 150 ji to skočí když třeba běhá nebo když je nemocná, to ho tak má i v klidu.
Oživuji a mám dotaz. Mám zrychlený tep, beru na to Isoptin. Ale nezabírá úplně, mívám běžně kolem stovky (i přes) v klidu, párkrát za týden to i cítím na sobě. Ale nechce se mi navyšovat léky nebo tak něco. Takže ten dotaz, je to problém? Nebo o nic nejde, když už stejně nějaké prášky beru.
@vokishka píše:
Oživuji a mám dotaz. Mám zrychlený tep, beru na to Isoptin. Ale nezabírá úplně, mívám běžně kolem stovky (i přes) v klidu, párkrát za týden to i cítím na sobě. Ale nechce se mi navyšovat léky nebo tak něco. Takže ten dotaz, je to problém? Nebo o nic nejde, když už stejně nějaké prášky beru.
Kolik berete toho Isoptinu?