Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No, to jsem měla já. v klidu jsem měla tep od 100-120/min. Roky jsem s tím neměla žádné problémy až potom se to nějak nakupilo a já musela na ablaci.Ale i ten tlak je vysoký, podle mého je bolest hlavy způsobena vyšším tlakem a i ten tep. Já na to beru nebilet a je to dobré-tlak v normě a tep od 70-100v klidu (podle toho jak často ho zapomenu vzít) ![]()
Jinak si myslím, že neplašíš zbytečně, ne že by jsi se měla hroutit, ale k lékaři zajdetě.
Plašit zbytečně, to určo ne, v pondělí bych taky letěla k dr. Já mám teda takový tep už od malička normálně ale díky tomu trpím často na bolest hlavy. Měla jsem plno vyšetření a vše ok, takže dodnes se neví proč mám taková tep i když vegétím třeba u tv, ale srdce hlava atd ok…horší když mám zátěž to už mi dává zabrat protože v tu chvíli tep vyletí ještě více
No a nemá takhle náhodou nadváhu?? To by mohlo vysvětlit, jak tlak, tak tep. Ale aby to měření bylo průkazné, tak je potřeba mít krabičku. terá ji bude měřit třeba týden. Z jedné hodnoty se toho moc usoudit nedá.
Ale určitě bych zašla.
@katuska84 No, já nemám tlakoměr(ten teda spíš nefungoval než fungoval),ale mám prográmek kardiograf (existuje jich taky hodně) a tento jsem na interně s doktorem srovnávala s EKG-lišil se o cca 5tepů-takže super.
@Uju Já těmhle věcem moc neveřím. Sice mám MiBand, který tep taky měří. Ale na přesnou tepovku mám hrudní pás od Polaru.
A právě to není jedna hodnota, v mobilu asi 20 a jinak 4… Takže z 24 pokusů to divné je
@Anonymní píše:
Má 58 kilo a 168 cm… nadváhu nemá
Tak bych učitě šla. Jinak s tlakem může zamávat nadbytek soli, malej příjem tekutin a tak.
@P4ja No, taky jsem ho brala s dost velkou rezervou, teď už mu docela věřím. Jinak doma mám na kontrolu oxymetr (taky se většinou schoduje s telefonem)-jen ještě naměří hodnotu okysličení.
@Uju Jasný ale oni by to doktoři stejně pak řešili tou sledovací krabičkou, kdyby měl člověk nějaké problémy.
Vyssi tep je zpusoben nizkym tlakem. Jaky ma tlak?
Zaroven nesportovci mivaji vyssi tep nez sportovci.
@P4ja No, holter je dobrá věc jak tlakový tak tepový. Určitě holčině natočí EKG a pošlou na kardio, tam ho třeba dostane.Ono to může být i krční páteří, nebo od nervů-stresu, těch příčin je mnoho.
Díky Holky. Předpokládám, že nás pošlou na EKG a možná bude mít tu krabičku co měří pořád :/
Dobré ráno.
Dcera (14) si ve škole měřili tep. Přišla domů, že měla 94 tepů a paní učitelka ji nevěřila.
Další hodinu přinesla učitelka tlakoměr. Dcera měla 172/153 a 152 tepů (dle sešitu, kde si zapisovali hodnoty) Byl to kvalitní tlakoměr.
Učitelka ji nevěřila, tak jsem dceři stáhla tlakoměr do mobilu. Hodnoty 100-125 v klidu.
Učitelka stále že to není možné, ručně ji změřila tep a 60 za půl minuty (120 za minutu).
Nemá nějak jiné problémy. Jen ji občas bolí hlava. V pondělí s ní chci k lékaři, ale nevím, zda jen neplasim. Díky moc ????