Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte, můžu se sprchovat v teplé vodě v těhotenství? Mám ráda dost teplou vodu, jinak mi je zima. Vím, že koupel a sauna se nemůže, ale co sprcha? Mohla by též zvýšit teplotu uvnitř těla a nějak uškodit miminku? Studenou sprchu, nebo vlažnou nemám ráda a byl by z toho akorát stres.. Jak to bylo/je u vás?
@Molu píše: Více
Určitě nebudeš mít tak horkou sprchu a tak horkou vanu na dlouho, aby jsi byla schopna si zvýšit vnitřní teplotu těla na nějakých 39 stupňů a navíc to udržet, aby to mohlo cokoliv udělat
doma si klidně vanu dej, saunu jsem chodila na 5-7 minut do nějaké té 85-90 stupňů. Nezůstávala jsem celý cyklus 15, ale ani tak bych nebyla schopna si zvýšit vnitřní teplotu nějak extrémně. Para je taky fajn. To uz bych mela větší respekt z nějaké bylinkové sauny. Me doktor řekl, ze se nesmím potápět a kdybych jezdila na koni, tak at nespadnu.
Rozhodně se každá těhule nemyje ve studené vodě
Taky jsem si zahrivala záda a břicho dost teplou vodou ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
Ja si dávala na podbřišek velký nahřívací polštář - krásně mi to relaxoval. Tam teda už jsem byla obezřetná, abych na něj nezapomněla a nenechala ho tam třeba půl hodiny, ale stejně ný se asi nic nestalo. Kluk je po mě a miluje horkou sprchu. Holka nejdřív dost vlažnou, ale už se taky začíná profilovat a přidává na teplotě ![]()
Chodila jsem i do vířivky. Jen jsem si dávala pozor, aby měla max 38 a dělala jsem si přestávky.
@Molu píše: VíceÚplně normálně se muze jak vana, tak sauna…
Pardon, ale já se musím smát. Fakt myslíš, že se těhotné ženy sprchují studenou vodou??
Většina jich chodí klidně i do té vířivky nebo si napustí vanu. Dřív, než bys uhřála dítě, bude z horké vody zle tobě samotné.
@unuděná píše: Více
Přesně. Me je blbě jakmile mi teplota v nemoci vyleze na 37,8. Horečky jsem mela naposledy skoro 20 let zpět u anginy.