Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Mám tento a jsem spokojená http://www.zbozi.cz/…mometer-301/ Měřím teplotu v oušku, raději víckrát za sebou a častěji, abych měla jistotu, že jsou hodnoty správné ( uvádí to i výrobce, raději měřit vícekrát za sebou ). Máme ho rok a půl, měří se s ním celá rodina a stále jsou v něm původní baterky.
Co se týká odečítání teploty - odečítá se když se měří teplota v zadečku, myslím, a o 0,5 stupně? Kdyžtak mě někdo opravte ![]()
Ja mam doma digital s gumovou spickou, drive jsem mela chicco, ale ten nedoporucuju, nekdy to proste nemerilo, muselo se to jakoby restartovat, dite rvalo.
ted mam braun, staci jedno tlacitko a vidim teplotu jak leze nahoru.
na premereni mam stary dobry rtutak jeste po nas, ale nejsou spatne ani ty lihove, jen jdou dost blbe sklepat. Pouzivam v pripade, kdy digital nameri nejakou silenost, nebo hodne vysokou teplotu a ja potrebuju vedet, jestli to je na cipek nebo ne.
Tak kdyby se ti podařilo sehnat rtuťovou rychloběžku, tak bys to měla nejlepší. Ale moc nejsou, dají se koupit třeba na Aukru (jako já
) Kombinuju ho s bezdotykáčem Microlife N100 - měří dobře, přesně, ale já stejně věřím víc rtuti. Mám ho na noc, když mimi spinká, nebo na orientační měření. Na přesné mám rycholběžku.
Ja mam bezdotykovy Microlife N100, jsem spokojena. ALE u vetsiho a pohyblivejsiho ditka je problem, ze otaci hlavu za tim modrym svetlem a je problem presne zmerit. Taky to pipani je na muj vkus dost hlasite. Taky se mi nelibi, ze k tomu neni pevna plastova krabicka. Bylo by to praktictejsi na cestovani. Je k tomu jen takovy plastovy stojanek a sacek.
Máme klasický digitál s ohebnou špičkou a nikdy jsem si nemohla stěžovat, měří dobře a přesně. Rtuťový se už snad ani neprodává?
Dobrý den, poraďte mi prosím. Odečítá se po měření teploty na čele u miminka 0,5°C? Malá má pořád 37°C na čele, je to teplota nebo ne?
U miminka je z těch cenově dostupných nejlepší rychloběžka. Úplně nejlepší je digitální teploměr, který se jen přiloží k čelíčku a během několika sekund naměří teplotu. Je dobrej pro všechny členy rodiny, akorát ten je už dražší. Pohybuje se kolem 500 Kč, i když občas se dá sehnat i za 300 Kč. A ano, při měření v zadečku se odečítá 0,5 °C jakýmkoliv teploměrem.
A pokud mohu napsat vlastní zkušenosti- používám normální rťový teploměry. Mám vždy jeden pro celou rodinu, pro děti jsem žádný extra nekupovala. Když se mi ale jednou ten rtuťovej rozbil, nechlala jsem se v lékárně ukecat na digitální od Hartmanu a byla jsem s ním hodně nespokojená! Podle něj jsme byly pořád praktocky podchlazený. Když byl můj kluk nemocnej, teploměr mu naměnil 36, 5 °C. A když jsem ho pak změřila normálním rtuťovým, měl skoro 38°C! Nevím, jak jiné značky digiteploměrů, ale má sestra má stejné zkušenosti s jinou značkou, nevím ale s kterou. Takže za mě digitální teploměry do podpaží nebrat.
Jedině rychloběžka do zadečku-odečíst 0,5 jak se tu psalo. Když jsem změřila digitálem-vždy se lišilo +- o 1 stupeň!!!
Máme čelní, ušní teploměr, měřídobře ze začátku jsem to kontrolovala digitálem, je výhoda, že nemusíš při měření prcka svlíkat a rozčilovat, chce to ale koupit, nějakej lepší, ty např. z Lidlu za 300 asi moc přesný nebudou ![]()
Rychlobezky pry EU zakazala kvuli rtuti, ale souhlasim, ze jsou nejlepsi. Ostatni (usni, celni, dudliky…) pry nejsou tak presne. Z moji zkusenosti je treba digitalni nechat dele nez do zapipani, pak to neco nameri.
Ahoj, pro uplne malinky miminko nejakej teplomer do zadecku (treba digitalni od firmy Reer). Pro deti od 3 let muzes teplomer do usi.
S odcitanim neporadim, nas doktor rikal, ze se nic neodcita, jini zase odcitaji - my neodcitame…
Dobrý den, poraďte mi prosím. Odečítá se po měření teploty na čele u miminka 0,5°C? Malá má pořád 37°C na čele, je to teplota nebo ne?
Na čele se neodčítá!!!ale nedávno jsem četla lékárnický průzkum.-kde psali, že čelové nejsou vůbec přesné-zkuste to raději jinak! jestli má v tuto dobu 37,je to ještě normální-změřte večer a ráno-něčím jiným, jinak malé ještě něco je? jestli jo, jděte k lékaři…držím palce!
Existuje rada podle čeho vybírat
Vaše zkušenost s teploměry.
Co používáte Rychloběžku a nebo Digitální teploměr.
Kde měříte teplotu u nininek aby to bylo nejřesnější.
Prý se naměřená teplota odečítá je to pravda?