Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Holky! Kde píšu, že měřím preventivně? Mojí mamce se zdál teplejší, tak jsem změřila. Už z příspěvku je jasný, že často neměřím, když už mu jsou 4 měsíce… A já nevím, jak na to. Ale díky všem!
jak na to? kup si digitální teploměr v lékárně, super věc, teplotu změříš i v noci potmě, dítě při tom nemusíš vůbec budit, můžeš tím měřit i vodu ve vaničce i teplotu v místnosti - a nemusíš mít stres, že když sebou dítě zamele, zalomíš mu v zadečku kus skla s jedovatou rtutí
@stinga Proboha! Ty máš věšteckou kouli??? Já měřím digitálním!!! Proč reaguješ???
@Anonymní píše:
@stinga Proboha! Ty máš věšteckou kouli??? Já měřím digitálním!!! Proč reaguješ???
digitální teploměr se nestrká do zadečku, ale přikládá se 10 cm od čela
@stinga ona píše o digitálním teploměru, ne o bezkontaktním.
Samozřejmě že se digitály měří i rektálně. A ano, mají stříbrnou špičku. Já mám teda doma i dva rtuťové, nad ně totiž není.
@Anonymní píše:
To chce klid. ![]()
@JanaDaR píše:
To chce klid.
což někdo, kdo opakovaně měří zdravému dítěti teplotu a pak hledá řešení na emiminu, nedokáže
@stinga no je fakt, že tady se rady dočká málokdo, ale to zakladatelka teprve zjistí, dítě je ještě malé.
Má první děcko, trochu ji vyhoukala vlastní matka, tak ho dvakrát změřila, to nebude konec světa. Horší jsou ty, které sveřepě nesráží ani 41°C.
@stinga píše:
digitální teploměr se nestrká do zadečku, ale přikládá se 10 cm od čela
digitální může být bezkontaktní nebo normální, který se fakt někam strčit musí, ať už do pusy, zadku nebo podpaží… ![]()
@stinga píše:
což někdo, kdo opakovaně měří zdravému dítěti teplotu a pak hledá řešení na emiminu, nedokáže
Ty jsi dobře mimo, vid?
očividně se potřebuješ na někom vyřádit, když píšeš takový nesmysly… Když ti dítě připadá teplejší, tak ho snad zmeris, ne? To neznamená, že ho měří preventivně nebo nějak pravidelně… A o tom teploměru vůbec nemluvím, ty jsi asi nikdy v ruce nedržela obyčejný digitální teploměr ![]()
@JanaDaR píše:
@Mutlice hlavně to nezkoušet v pořadí podpaží, konečník, ústa.
jo to už je pak fakt lepší ten bezkontaktní… I když teda souhlas s tebou, že rtuťový je nejpřesnější, na něj nemá nic… jen náš synek si nic nikam strčit nenechá, takže tam bohužel musí nastoupit bezkontaktní a ty haluze, co občas ukazuje /a to máme podle recenzí a ceny Formuli 1 mezi teploměry/, proti starýmu teploměru o ničem.
Ženský vy byste se pomlatily i kvůli teploměru. Za mě rtuťovéj teploměr strčí všechny digitály do kapsy. Zakladatelko, buď v klidu, zvlášť pokud nepozorujes nic jinýho (neklid nebo naopak zvýšenou spavost)