Teplota a nateklá dáseň

1000
23.6.24 08:21

Teplota a nateklá dasen

Ahoj,

prosím o radu či vaši zkušenost. Dcera stará cca rok a 10 měsíců má od vcera teplotu. Naměřili jsme maximálně lehce přes 38 stupňů po odectu.

Všimla jsem si, ze kolem špičáku, který má již dlouho vyrostly, na velmi nateklou dáseň. Myslíte, ze by mohla mít zánět dásní? Nebo špičák ještě nebyl úplně dorostly a ten po měsících dorůstá a dělá potíže? Obecně dcera měla s růstem zoubků trápení.

Zítra zavolám pediatrovi, na pohotovost to naštěstí není. Nemáte ale někdo podobné zkušenosti, ať alespoň tuším, co to může být? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1000
23.6.24 08:25

Ještě mě napadá, ze ve středu měla průjem, ale ten trval cca 12 hodin a zvládli jsme ho běžnými léky z lékárny. Nevim, zda to může mít souvislost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
23.6.24 10:12

Rostou jí další zuby, zřejmě stoličky. Může k tomu být i teplota i průjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
23.6.24 10:26

@Aduš8 Dekuji, tato varianta me taky napadla. Jen me „mate“, ze ma velmi nateklou dasen kolem spicaku, ze temer neni videt. Je mozne, ze by byla natekla dasen prave napriklad kolem spicaku, ale rostly ji petky? Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
23.6.24 13:08

Stesti je, ze jak je dcera jedlik, tak i pres bolest v ramci moznosti dobre ji a pije, jen si obcas stezuje na bolest dasni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
23.6.24 18:41

Zdravím, synovi takto kdysi zhruba ve stejném věku začala stomatitida - zánět dásní… Nejprve oteklá dáseň okolo jednoho zubu, že se zub v otoku skoro ztrácel, postupně natekly dásně obě…teploty k tomu měl také…celé to trvalo víc než týden, přežíval na studených polévkách - cokoliv teplého tehdy nepozřel… Tak přeju, ať to není ono 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
23.6.24 19:12

Těžko říct, z teploty už je poměrně vysoká horečka, že musíme kombinovat Nurofen/Paralen a dásně má chudák strašně natekle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
23.6.24 23:23

Tak to bohužel vypadá, že je to ono…taky jsme tehdy sráželi Nurofenem/Panadolem… Pamatuju se, že mu tehdy kvůli zánětu fakt hodně smrdělo z pusy… Nejhorší bylo čištění zubů, které zubařka nakázala provádět i tak - aby se nečistoty z pusy odstraňovaly… dásně mu samozřejmě při tom krvácely, brečel a byl to boj - ale byl v tu dobu ještě moc malý, aby dokázal cíleně vyplachovat ústní vodou, případně kloktat… měl k tomu ještě navíc afty v puse, na to pomáhaly rozmačkané mražené borůvky… Ať je to co nejdříve za vámi ❤️ 🤞

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
24.6.24 05:21

Děkuji za zprávu. Jo, čištění zubů včera bylo otřesný. Ale kdysi dávno v prvním těhotenství jsem měla zánět zubů a právě vím, že i přes bolest je potřeba čistit.

No nedalo se nic dělat, já jsem dceru pevně držela a manžel čistil. Vím, ze ji to muselo strašně bolet, dásně i krvácely, jenže co se dá dělat :nevim:

Zatím dcera spinká a v polospanku teď vypila 100ml UM a nezdála se mi při pití hořká jak vcera večer, ale uvidíme. Rána jsou téměř při všech nemocech často lepší a teplota jde postupně nahoru.

Jinak chápu to správně, ze pokud by se jednalo o zánet dásní, žádny cílený lék neexistuje, nemoc se řeší jen symptomaticky a čeká se, až se situace zlepší, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
24.6.24 08:22

Tak je to super, dcera se vzbudila bez teploty. Předpokládám, ze ji v průběhu dne asi ještě vyskočí, ale každopádně se nezhoršuje.

Nurofen jsem ji ale dala, dásně má porad strašně natekle, tak ať ji ulevim od bolesti a třeba Nurofen pomůže i díky protizánětlivemu ucinku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
24.6.24 10:00
@Pdoctor píše: Více

Ano, řešili jsme jen symptomaticky - sráželi horečky a čekali, až dásně splasknou… Jak jsem psala, trvalo to celkově přes týden do úplného ustoupení otoku a uzdravení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
24.6.24 10:17

@mindudu Super, moc dekuju! Jsem stastna, ze horecky snad uz dcera mit nebude a ted jen budeme cekat, kdy se dasne uplne uzdravi. Psala jsem nasi zubarce, cim nam doporucuje dasne potirat. Na trhu je mnoho pripravku a je tezke nejaky vybrat. Doma mame Neocide gel, tak ted potiram dasne timto gelem.

Edit: tak odpoledne uz zase bohuzel 39, radovala jsem se predcasne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
24.6.24 19:56

U nás se tehdy horečky taky vracely skoro celý ten týden - jen se prodlužovaly intervaly mezi nimi… A Neocide gel jsme používali taky 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
24.6.24 21:10

@mindudu dekuji za zpravu. Take jiz mame potrvzenou stomatitidu a musim zaklepat, ze co jsme si o nemoci nacetla, tak my porad mame „mirny“ prubeh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
26.6.24 23:26

@mindudu samozrejme to budu resit i s lekarem, ale taky se vam cca minimalne 5 dni stav dasni dramaticky zhorsoval? Dnes vecerni cisteni zubu bylo strasne. Dasne jsou neskutecne natekle a silene krvacely. Ne, ze by byl jen nejaky curek krve, ale vazne skarede krvacely…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí