Teplota a průjem u 2m kojence

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
28.9.19 22:15

Teplota a průjem u 2m kojence

Ahojky maminky,
nejspíš je tu v diskuzi podobných případů více, ale konkrétně to co trápí nás jsem nenašla. A jsem z toho všeho zmatená. Prosím poraďte.
Mám 2 měsíčního chlapečka plně kojeneho. Poslední 3 dny máme vodnaty průjem, ale jen 2 denně. Dnes má stolice strukturu jako obvykle, ale je zelená. Do toho teplotu nad 38,5 nafoukle bříško a nepomáhá ani espumisan, který dřív zabírál. Cvičit nožičkami ani masírovat, ani takové to brčko do konečníku na uvolnění prdiku nezabírá a navíc u toho všeho brečí bolesti. Jinak je více spavý než obvykle a pláče bolestí. Ráno ani nechtěl pít, teď už se kojí hezky. Byla jsem na pohotovosti a tam řekli, že to budou asi běžné střevní potíže. Stěry ani nic podobného nám nedělali. Řekli nám akorát nurofen čípek na teplotu a laktobacily, že to bude do 2 dní dobré.
Je to mé první dítko a mám strach a obavy. Proto prosím o vaše zkušenosti, měli jste podobnou situaci? Opravdu to odeznělo do 2 dnů? Myslíte, že mám žádat raději o výtěry? Nebo se prostě uklidnit a nedělat historickou matku? :lol: upřímně se nechci 100% spoléhat na lékaře po zkušenostech s mladším bratrem. Proto se radši ptám maminek, které svým drobečkům rozumí nejlépe. ;)
Předem děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2450
28.9.19 22:26

Jela bych na pohotovost znovu, 38,5 je vysoka teplota na 2mesicni dite. Nenech se odbyt, takova vysoka teplota musi mit pricinu. Moje mala kdyz nela koliky rozhodne nemela teploty. Obavam se ze to bude i neco jineho. A je dost maly, zuby mu jeste urcite nerostou aby ta teplota byla od zubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
28.9.19 22:31

Na zelenou stolici jsem se ptala doktorky a pry je to v poradku. Ale tedy dite k tomu nemelo horecku a predtim prujem. Zkusila bych jinou pohotovost. Tohle je hodne vysoka teplota na tak male miminko. A Nurofen se smi davat tak malym detem? To jsem nevedela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
28.9.19 22:33

Těžko říct. Pro klid Tvůj i malého bych jela na pohotovost a chtěla vědět víc.
Nicméně ja s malou tenkrát měla obdobný problém. Teploty, průjem, bolení… také ve dvou měsících. Dávala jsem jen nurofen a do tří dnů bylo po. Doktor říkal viróza. Ale to jen pro uklidnění, že to nemusí být opravdu nic hrozného. Každopádně příčin je mnoho a s takto malinkým dítětem se musí řešit. :nevim: hodně štěstí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
29.9.19 08:21

Meli jsme to podobne, taky presne ve 2mesicich. Horecky, ridka stolice. Ale dr rikala, ze se to nepovazuje vyslovene za prujem, kdyz je to jen 2-3× denne. Virozu jsme meli zrovna doma, tak ja to prisuzovala tomu. Ale dr rikala, ze horecky u tak malych deti jsou moc zavazne, a proto chtela vyloucit i jine priciny. Proto jsme byli i na orl, prinesli jsme moc. Nakonec bylo vse v poradku a do par dni to odeznelo. Takze asi opravdu jen viroza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
1.10.19 18:42

Máte verdikt?
Dělali testy na rotaviry? Dělají se pouze přes odběry stolice.. nám je diagnostikovali…
Ty se projevují teplotamk, zvracením a průjmem. My měli jen průjem bez teplot a zvracení a testy dělali protože už jsme leželi v nemocnici s něčím jiným… když mu testy udělali tak měl ty stolice 3… nenechte se odbýt!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
3.10.19 19:36

@luci.no čípky nurofen jsou od 6 kg a 3 měsíců. Tedy nějaké 60kove. Máme chlapce 6,5 kg tak nám na pohotovosti řekli, že klidně můžeme dát. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
3.10.19 19:44

Jinak teploty odezněli a malý už se zdá zase spokojený. Přečkali jsme jednu noc a vše se zdá být v pořádku. Za pár dní máme prohlídku tak ještě uvidíme. Lactobacilky jsme dávali a 2× čípek. Moc děkuji za pomoc :) je to super, ženy si musí pomáhat :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
4.10.19 00:19

re:

Děti trpí dětskými průjmy, častou příčinou jsou rotaviry, ale podle toho co píšete, tak to Vaše dítě zvládne. Většina dětí to zvládne, jen malá část dětí končí na kapačkách a cca 100 -120 dětí ročně dostane diabetes I typu, protože rotavity napadají slinivku - proto se proti nim od 6 týdne věku očkuje… ( placené očkování). Moje první dítě s tím skončilo na kapačkách pak jsem se poučil a očkoval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí