Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Myslim ze nevidim co bys mohla delat vic, stridas paralen a nurofen, misto zabalu bych volila spis obklad (neprijde mi ze by 38.6 po lecich byla takova tragedie na zabal, pokud tedy myslis celotelovy)… za me dobry
ad UM, nevim jestli ti bude pit vic kdyz mu ocividne neni uplne dobre, ale pokud vytrvale nezvraci ci nema joo silny prujem (coz horecky taky muzou zpusobit mensi mire ) tak neni duvod to tlacit na silu, proste nabizej…
pro cestu k mudr bych jeste zkusila kouknout do krku, pokud ma chyceny mandle (angina) tak jet, pokud soudis ze to je chripka/viroza (nelita u vas neco?) tak s tim nic vic neudelas, jen to sledovat kdyby se to horsilo…
Pokud spí, tak bych ho nechala odpočívat, teplotu nesrážela a nasadila léky na rýmu a na bolení v krku. Není potřeba teplotu srážet, pokud to nepůsobí žádné problémy.
Jinak pokud jí chceš srážet, tak se podívej na správné dávkování podle váhy, možná mu dáváš málo.
Jo a na stekacek davame Sinecod kapky na noc urco at se vyspi
Dala bych neco na ten kašel, uz si uplne nepamatuju co tak malé dítě muze, tak nechci radit konkretne. Teplotu srazet střídáním nurofenu a paralenu, ja teda teplotu kolikrát ani nesrazim, kdyz nejde pres 39 a dite to snáší dobre, ono si tělo aspon s nemoci rychleji poradí. Pití můžeš dát vic, tim nic nezkazis, misto um bych dala treba čaj. Stravu nech na dítěti co bude chtít, moje děti nemocné většinou moc jíst nechtějí, tak nutím akorat do piti. Na teplotu jsou dobre i octové ponožky, ale nesmí mít studené nohy.
@Anonymní píše: Více
Ty leky nezabiraji, nebo proc zabaly? Ta teplota neni zase tak vysoka.
UM bych nezvysovala, davat pit vodu, nebo co pije.
Moje holky trpí na horečky od miminka. Střídat Nurofen s paracetamolem - pozor na dávkování (většina maminek poddávkovává, chce to opravdu vypočítat podle váhy).
Lepší sirup - zabírá rychleji, než čípky.
Zábaly a obklady nedávám, mně doporučila pediatrička dát dítě do vany, napustit klasicky teplou vodu a postupně přidávat studenou, Aby dítě nemělo šok. Navíc to zabírá na delší dobu, než zábaly.
Na kašel od roka se může Tussin. A na noc Fenistil kapky.
Víc udělat nemůžeš. Držím palce ![]()
Ahoj holky potřebuji poradit. V noci syn dostal teplotu tak jsem dala nurofen a ráno pořád teplota aktuálně ma po odečtení 38,6 tak jsem dala paracetamol. Je hodně spavý a má i kašel myslim že ho bolí v krku. Přemýšlím co dělat aby se mu co nejvíc ulevilo. Zkusila jsem zábaly. A ještě jsem se chtěla zeptat jakou stravu volit? Zda přidat třeba víc um? Aby se nedehydroval nevim
Zítra nejspíš pojedeme k doktorovi. Pokud se bude horšit samozřejmě dnes. Jen mě zajímají nějaké zkušenosti