Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
Kolik má tu teplotu, že už chceš srážet a to jak sirupem tak i čípkem?
nebo jí sirup nezabral? ![]()
@Anonymní píše: Více
nikdy jsem nesrážela teplotu sirup čípek sirup čípek, dají se také dávat dva různé sirupy, a jak vysokou teplotu má? že to tak urputně chceš snižovat?
Nemusí to být sirup čípek sirup čípek.. můžeš střídat paracetamol (Panadol sirup) a ibuprofen (Nurofen sirup) po 4 hod. Ale jen když je horečka.
@Keyllah no podle teploměru má 37,8,ale mě přijde strašně horká. Ráno dostala sirup pak už tak horká nebyla, ale teď už zase je horká nejradši bych ji dala zase sirup, aby ji bylo líp, ale nevím jestli můžu když se to má střídat
@Týnkaaa123 píše: Více
Chápu, že chceš, aby jí bylo lépe, ale sirupem proti horečce ji nevyléčíš. Ani čípkem. Prostě je nemocná a není jí dobře, lehni si k ní do postele a čti jí pohádku, téměř každá nemoc jednou přejde. Z mé zkušenosti přejde rychleji, když dítě žádný sirup nedostane. Ani čípek.
@stinga aha nám to takhle jednou řekli na pohotovosti když byla ještě malá že to máme takhle střídat po 4 hodinách. No podle teploměru má 37,8 ale mě přijde dost horká a hlavně když vidím jak ji chudince je tak bych ji chtěla nějak pomoct
no ale střídat se to nemusí
to není podmínka či nutnost…Nicméně bych takto vysokou teplotu nesrážela, ne přes den ![]()
jenže je otázkou, zda ji tímto pomůžeš. jde fakt jen o teplotu, ne o horečku, a teplotu tělo potřebuje k tomu, když s něčím bojuje…
teplota 37,8 se nesráží vůbec nijak, ta teplota má pro tělo smysl v tom, že ničí viry a bakterie, sráží se až teplota nad 38,6 většinou,
zatím nechej tělíčko bojovat s nemocí bez sirupů a čípků
Do teploty 38,5 nedávej nic. Spíš ti bude odpočívat s teplotou než bez ní. Postel a dostatek tekutin ji udělá lepší službu.
To střídání je myšleno tak, že snizujes teplotu střídáním různých léků po 4 hodinách pouze v případě, že dítěti nesleze teplota, nebo naopak časně po prvním léku znova vyleze na horečku (tj nad 38,5). Jinak dáváš daný lék dle letáku např á 8hodin, nebo á 6 hodin, ale vždy až je horečka.
Hlavně se ujisti, že po 4 hodinách střídáš 2 ROZDÍLNÉ ÚČINNÉ LÁTKY (paracetamol, ibuprofen) a ne 2 rozdílné lékové formy.
A teplotu nesrážet, jen horečku.
Prosím poraďte malá 2 roky ma teplotu a vím že ji musím dávat sirup čípek sirup čípek ale chtěla jsem se zeptat jestli ji muzu dávat jen ten sirup? protože čípek do ní nedostanu
děkuji