Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky mam asi uplne stupidni dotaz, jsme na dovolene v zahranici, 4.den, s 3 letym ditetem. Dnes byla protivna jak sanky, ted namereno 38,3… dneska jsme meli klidovy den, venku skoro nebyla… zadne jine projevy nema… muze to byt z tepla? Unava? Chapu, ze dotaz zni usmevne pro nektere, ale ja jsem se uplne vyschizovala jak tu objizdime pohotovost 🤦♀️ 🤦♀️ Mate s tim zkusenosti? Muze to byt klimatem…?
@Xmichaelah píše:
Holky mam asi uplne stupidni dotaz, jsme na dovolene v zahranici, 4.den, s 3 letym ditetem. Dnes byla protivna jak sanky, ted namereno 38,3… dneska jsme meli klidovy den, venku skoro nebyla… zadne jine projevy nema… muze to byt z tepla? Unava? Chapu, ze dotaz zni usmevne pro nektere, ale ja jsem se uplne vyschizovala jak tu objizdime pohotovost 🤦♀️ 🤦♀️ Mate s tim zkusenosti? Muze to byt klimatem…?
To ti přece nikdo neřekne, může to být cokoliv. Únava, nemoc, cokoliv. Budeš muset prostě počkat do zítřka, jaký to bude mít vývoj.
Klid. Chapu, ze mas stres, ale může to být i z horka. Neplas. Dostatek tekutin. Pokud nema zimnici, tak vlazna kratsi koupel nebo sprcha(ne ledova).Studený obklad na hlavu. Pokud nema jine potíže, tak bych zatím jen sledovala. Pokud bude teplota přetrvávat nad 38,tak podat Paralen nebo co mas na teplotu.To bude dobrý. Pokud by se něco pridalo nebo se ti proste nezdala, tak pohotovost, ale myslím, že je spis prehrata.. ![]()
@vokishka ja to vubec neznam, proto se ptam i jestli to muze byt treba z unavy, emoci… nebo jestli proste tohle deti mivaj z tepla..
Klidně to může být z horka, to ti nikdo neřekne. Cekej jak se to bude vyvíjet, tohle na pohotovost není, kdyby jí teploty stoupaly a nesly dolů, nebo to trvalo více dní, tak by návštěva se nebyla od věci, ale zatím neplaš.
@MatildaMatilda dala jsem ji predtim viburcol, ale spis kvuli protivnosti… pak jsem zmerila tu teplotu a valila oci, mam tu jeste nurofen a panadol.. je fakt ze 3 dny litala jak blazen- proto jsem dnes i zavelela na klidovy den na hotelu… jako ja chapu ze musim vypadat jak blazen… dekuju 🙏
@Xmichaelah píše:
@vokishka ja to vubec neznam, proto se ptam i jestli to muze byt treba z unavy, emoci… nebo jestli proste tohle deti mivaj z tepla..
určitě, děcka můžou mít teplotu z čehokoliv, klidně jen třeba jednodenní. Blbý je, že pokud k tomu nejsou žádné příznaky, tak to prostě nepoznáš. Mohla se teprve projevit cesta spolu s novými intenzivními zážitky.
Možná úpal..holka taky měla jednou u moře, 2 dny měla teplotu.
Držím palce ať to nic není.
@vokishka to me prave napadlo taky, ze by to mohla byt kombinace vsech zazitku- letadlo, more, tisice novych vjemu… ale rikala jsem si ze je to asi blbost..: proto jsem zalozila tohle vlakno a sama se divim jak prostoduchou matku to dite ma ![]()
@Xmichaelah píše:
@vokishka to me prave napadlo taky, ze by to mohla byt kombinace vsech zazitku- letadlo, more, tisice novych vjemu… ale rikala jsem si ze je to asi blbost..: proto jsem zalozila tohle vlakno a sama se divim jak prostoduchou matku to dite ma
tak i dospělí někdy mají takovou tu cestovní horečku
uvidíš zítra.
@lucynka25 ja se modlim🙏 🙏 jsem uzkostliva normalne a natoz na dovolene.. krom toho mam pocit ze se tu nemuzeme domluvit🤦♀️
@vokishka ja asi zacinam mit horeckovou horecku
svihnu nurofen a lexaurin sobe
@Xmichaelah píše:
@lucynka25 ja se modlim🙏 🙏 jsem uzkostliva normalne a natoz na dovolene.. krom toho mam pocit ze se tu nemuzeme domluvit🤦♀️
Kde jste? On je hlavně ted problém v tom, že můžou chtít před ošetřením nejprve test. Al spíš se ráno vyspí a bude dobře.
Koukla bych do krku, jestli není zarudlý, prohmátla bříško, jestli nebolí, máčkla za ouškama, jestli nejsou citlivá, popřemýšlela, jestli nechodí často čůrat, že by mohla mít zánět močových cest. Pokud nic z toho a žádné další příznaky, tak bych dala něco proti teplotě, hodně pít a klid. Ono se to nějak vyvrbí. Naše slečna mívala jednodenní teploty z horka nebo z toho, že málo pila. Držím palce.
@vokishka v Bulharsku, vubec ale vubec se nechytame s anglictinou, nemcinou- rustinu mam spatnou na to abych si pokecala s doktorem ![]()