Neustávající kašel batolete

268
11.7.21 16:05

Neustávající kašel batolete

Ahojte, potřebovala bych se vás zeptat, zda nemáte zkušenost a radu - syn (2,5) byl před dvěma měcíci nemocný, dle pediatra laryngitida. Přeléčili jsme, a 14 dní zpět začal opět kašlat, dvě noci suchý kašel, třetí den už vlhký, cca 3× za den si zakašlal. U doktorky jsme byli, běžná viróza, průdušky ok (i u dcery, chytla to taky), laryngitida to není. Doporučení dávat sirup na vykašlávání, vitamíny, případně med. Týden měl klidový režim, kašel byl pořád víceméně stejný, 3× denně zachrchlání. Dnes je to ale třetí den, co chrchlá častěji a častěji, dnes už co půl hodiny. Nic jiného mu není, neměl ani rýmu, ani teplotu. Jsem fakt zmatená, nemělo by se to spíš lepšit? Nebo se konečně uvolnilo to, co měl na průduškách? Nebo chytnul něco dalšího? :zed:

Nemáte někdo zkušenost s takovým přetrvávajícím kašlem? Případně co s ním, protože sirupy mu takovou dobu dávat nemůžu. Pokud ho to do tří dnů nepřejde, tak ho samozřejmě beru znovu k doktorce, jen ta naše měla takový postoj jakože “ty kašle jsou na dlouho no”, takže mě zmátla v tom duchu že nevím, jestli to není normální.

Díky za každou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65174
11.7.21 16:33

@racooon bohuzel mam zkusenost, byla z toho hromada alergii a astma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
11.7.21 16:37
@vokishka píše:
@racooon bohuzel mam zkusenost, byla z toho hromada alergii a astma.

A kdy se mu to projevilo? Měl do té doby nějaké problémy? Syn byl na alergie testovaný už dvakrát, astma už alergoložka taky zkoumala, protože má z obou stran predispozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65174
11.7.21 16:59
@racooon píše:
A kdy se mu to projevilo? Měl do té doby nějaké problémy? Syn byl na alergie testovaný už dvakrát, astma už alergoložka taky zkoumala, protože má z obou stran predispozici.

no někdy v těch dvou letech už byly problémy, hlavně pořád kašel. Někdy ve čtyřech už byla na pravidelných dýchátkách, k tomu ventolin při potížích. Na základce potom Staloral, vakcína, protože měl fakt velkou alergii na roztoče. PO té vakcíně se to zlepšilo, ale celou základku měla velkou absenci, nejhorší byly zimní měsíce. Bylo to jak přes kopírák, rýma, ta hned sedla na průdušky, antibiotika, dva tři týdny v pořádku a znovu kolečko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8441
11.7.21 19:42

Syn takhle kašlal dlouho (určitě minimálně měsíc) jen párkrát za den, v noci vůbec a pak se to zhoršilo zničehonic a měl zápal plic, neměl k tomu rýmu, ani teplotu, ale sedlo mu to prostě na plice :roll: Radim tedy jít na poslech k lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
12.7.21 15:22

@florenc @vokishka holky tak jste mě k tý doktorce nahnaly hned, dnes jsme tam byli a průdušky jsou úplně čisté, poslouchala ho dloooouho, říkala jsem jí i o tom astmatu. Podívala se mu do pusy a verdikt je zadní rýma, kvůli ní ten vlhký kašel. Takže dostal Pamycon, Kalobu a už by to snad mělo dospět ke zdárnému konci :kytka: Díky moc za zkušenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65174
12.7.21 15:35
@racooon píše:
@florenc @vokishka holky tak jste mě k tý doktorce nahnaly hned, dnes jsme tam byli a průdušky jsou úplně čisté, poslouchala ho dloooouho, říkala jsem jí i o tom astmatu. Podívala se mu do pusy a verdikt je zadní rýma, kvůli ní ten vlhký kašel. Takže dostal Pamycon, Kalobu a už by to snad mělo dospět ke zdárnému konci :kytka: Díky moc za zkušenosti :)

tak snad to fakt pomůže. Astma je pěkný opruz, běh na dlouhou trat, dcera je dospělá, ted sice nic nebere, ale mívá období, kdy se jí hůř dýchá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí