Homeopatická masáž na emiminu

4844
12.7.21 06:34

Homeopatická masáž na emiminu

Ke clánku https://www.emimino.cz/…vani-zoubku/?…
Mi nešel dát komentář.
Vážně by mě zajímalo, co tady za tou homeopatickou masáží stojí?
Objeví se tu někdy článek z řad kritiků homeopatie (kterých je z řad odborníků naprostá většina)?
Masáže, bylinky, atd. beru, ale davát dětem preparáty bez obsahu čehokoli léčivého je tahání peněz ze zoufalých rodičů. Pokud mají děti skutečně bolesti, potřebují účinnou léčbu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
40430
12.7.21 07:27
@Petra Star píše:
Ke clánku https://www.emimino.cz/…vani-zoubku/?…
Mi nešel dát komentář.
Vážně by mě zajímalo, co tady za tou homeopatickou masáží stojí?
Objeví se tu někdy článek z řad kritiků homeopatie (kterých je z řad odborníků naprostá většina)?
Masáže, bylinky, atd. beru, ale davát dětem preparáty bez obsahu čehokoli léčivého je tahání peněz ze zoufalých rodičů. Pokud mají děti skutečně bolesti, potřebují účinnou léčbu!

Naprosto souhlasím :)

Ještě jsem nikdy slyšela, že by někomu homeopatie pomohla a to jsem pracovala kdysi ve zdravotnictví a neznám ani žádnou studii s nějakými prokazatelnými výsledky.

Za mě taky tahání peněz.

@admin

To už tady opravdu otisknete všechno každému, kdo si zaplatí?

Takže já, když dnes večer po práci sepíšu článek, že na prořezávání zubů malých dětí je nejlepší baltický jantar, který jsem nabila o úplnku a třikrát jsem na něj plivla a pronesla „nebudou bolet zuby“ a zaplatím vám, tak mi to taky otisknete? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
12.7.21 07:35

Cui bono?

Té doktorce co si takhle shání klientelu a kašle na něco jako je na důkazech založená medicína. (alespon má docela přijatelné vzdělání)

no a firmám co prodávají cukříky s fakt vysokou marží, kterou na normálních lécích, kam musíš dostat účinnou látku, pečlivě kontrolovat kolik jí tam je a ještě případně mít výzkum fakt nedostaneš.

A ano - samozřejmě že emimino je především nástroj na prodej reklamy a samozřejmě že matky jsou skvělá cílovka co se dá velmi šikovně zmanipulovat přes strach a nejistotu.

zároveň takový člávnek prostě má svoje čtenáře a server potřebuje zvyšovat počet přečtení, aby mohl prodávat reklamy, aby mohl fungovat.

A server je součást Agrofertu, jistě že cílem není nic jiného než zisk. Jsem zvědavá, jestli PR divize začne aktivně na podzim působit i tady…

S ověřenými informacemi se úplně nenamáhají ani tam, kde předstírají že dělají žurnalistiku. Natož na servreru pro matky :-D

S tím admini fakt nic nenadělají. Ti hlídají diskuze uživatelů, ne obsah publikovaných článků zaměstnanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
12.7.21 07:38

Já třeba pro obě děti dost s úspěchem používám homeopaticke čípky. Příklad kdy vím že zabraly je při teplotě. Když má lehce nad 38 (a vidím že se netrápí, to bych dala klasický lék, přece jen zabere na 100℅ a rychleji) tak ho podám a do hodiny má normální teplotu. Homeopatii bych určite nezatracovala. I když v článku mohla být i informace o běžných lécích užívaných na bolest a teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
12.7.21 07:58
@Ou píše:
Cui bono?

Té doktorce co si takhle shání klientelu a kašle na něco jako je na důkazech založená medicína. (alespon má docela přijatelné vzdělání)

no a firmám co prodávají cukříky s fakt vysokou marží, kterou na normálních lécích, kam musíš dostat účinnou látku, pečlivě kontrolovat kolik jí tam je a ještě případně mít výzkum fakt nedostaneš.

A ano - samozřejmě že emimino je především nástroj na prodej reklamy a samozřejmě že matky jsou skvělá cílovka co se dá velmi šikovně zmanipulovat přes strach a nejistotu.

zároveň takový člávnek prostě má svoje čtenáře a server potřebuje zvyšovat počet přečtení, aby mohl prodávat reklamy, aby mohl fungovat.

A server je součást Agrofertu, jistě že cílem není nic jiného než zisk. Jsem zvědavá, jestli PR divize začne aktivně na podzim působit i tady…

S ověřenými informacemi se úplně nenamáhají ani tam, kde předstírají že dělají žurnalistiku. Natož na servreru pro matky :-D

S tím admini fakt nic nenadělají. Ti hlídají diskuze uživatelů, ne obsah publikovaných článků zaměstnanci.

I diskuze uživatelů hlídají nespravedlivě. Záměrně nechávají hádky, aby to lidi přitahovalo a četli a tím bylo více kliků na ty reklamy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
12.7.21 08:55

@LucEm to určitě, nám třeba ty proti horečce nikdy nepomohli, ale ty proti nadýmání ano. To ale nic nemění na tom, že je to předražená sranda. Je tam výtažek z kmínu a trochu glycerinu a balení 10ks stojí kolem 150Kč. Takže za mě to jsou zloději :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.7.21 09:55
@LucEm píše:
Já třeba pro obě děti dost s úspěchem používám homeopaticke čípky. Příklad kdy vím že zabraly je při teplotě. Když má lehce nad 38 (a vidím že se netrápí, to bych dala klasický lék, přece jen zabere na 100℅ a rychleji) tak ho podám a do hodiny má normální teplotu. Homeopatii bych určite nezatracovala. I když v článku mohla být i informace o běžných lécích užívaných na bolest a teplotu.

Hele, víš jak. Já taky občas strčím dětem místo léku bonbon… ;) Zabere to spolehlivě, jen mě to nestojí stovky korun, ale dvě kačky a neříkám tomu homeopatie, ale placebo… ;)

• Citovat
  • Upravit
4164
12.7.21 11:00
@LucEm píše:

Když má dítě lehce nad 38, tak mu dávám pít a jsem s ním, aby to tu dobu lépe zvládlo a nechám ho ať se to tělo vyléčí. Teplota není nemoc, ale ozdravný mechanismus proti nemoci. Srážení nemoci je vlastně snižování obranyschopnosti. Maximálně, když to příjde před spaním, protože spánek je důležitý a dodá tělu energii na ten boj, který klidně pak nechám proběhnout druhý den. Dítě se pak většinou do 48 hodin plně uzdraví samo. A dospělí taky tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
12.7.21 11:10
@Aduš8 píše:
@LucEm to určitě, nám třeba ty proti horečce nikdy nepomohli, ale ty proti nadýmání ano. To ale nic nemění na tom, že je to předražená sranda. Je tam výtažek z kmínu a trochu glycerinu a balení 10ks stojí kolem 150Kč. Takže za mě to jsou zloději :mavam:

Pokud je v necem vytazek z kminu a ten kmin tam opravdu je, tak uz to neni homeopatikum, ale bylinny pripravek, proti tem v principu neni co namitat. To se da i studovat, jake to ma ucinky.

Homeopatika jsou vsak preparaty, ve kterych je absurdne naredena „ucinna latka“, takze po tom redeni v tom neni ani molekula te latky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
12.7.21 12:48

Já mám dost nevědecký argument :-D
Po homeopatii taky sahám. Nejsem vysloveně její fanda, ale prostě sem tam nějakou tu kuličku sezobnu a i dceři dávám.
Homeo mi (zřejmě… :think: ) pomohlo s laktací, dceři se zvládnutím očkování a pomáhá (asi :think: ) i při alergii… :nevim:
Beru to tak, že někdo věří bylinkám, někdo homeopatii, někdo jen lékům… Není nakonec jako jedno, kdo čemu věří? :nevim:
Za mě: ať si každý po(u)žívá, co chce… ne? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
12.7.21 12:52
@LucEm píše:

Takze kdyz ma dite lehci teplotu nic mu nedate (=date homeopatika). Diteti nic moc nebylo, teplota ho prejde. Kdyz je fakt nemocne a ma teplotu vysokou, srazite ji skutecnymi leky. A vas zaver je, ze homeopatika fungujou? Muj zaver je, ze je podavate v momente, kdy nic nepotrebuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
12.7.21 12:55
@maladroit píše:
Po homeopatii taky sahám. Nejsem vysloveně její fanda, ale prostě sem tam nějakou tu kuličku sezobnu a i dceři dávám.
Homeo mi (zřejmě… :think: ) pomohlo s laktací, dceři se zvládnutím očkování a pomáhá (asi :think: ) i při alergii… :nevim:
Beru to tak, že někdo věří bylinkám, někdo homeopatii, někdo jen lékům… Není nakonec jako jedno, kdo čemu věří? :nevim:
Za mě: ať si každý po(u)žívá, co chce… ne? :mavam:

Hele klidně si to používej dle libosti. Sice je to placebo, ale jestli ti to pomůže a nebolí tě pak peněženka, tak to klidně používej dál. :kytka:
Problém je to tam, kde lidi vysadí klasické léky které potřebují a vrhnou se střemhlav do homeopatik a obskurních procedur. V poslední době je ta masírka proti klasické medicíně tak neuvěřitelná, že to může napáchat opravdu velké škody. A zrovna bylinky bych do tohohle netahala, ty mají prokazatelně alespoň nějaké účinné látky.

• Citovat
  • Upravit
4844
12.7.21 13:04
@maladroit píše:
Za mě: ať si každý po(u)žívá, co chce… ne? :mavam:

No, pokud to berete tak, jestli vam pomuze placebo efekt, tak vira fakt leci.
Ale fakt neni jedno, jestli verite leku, jehoz ucinnost je overena vyzkumem a radou klinickych studii, nebo jestli verite, ze vas uzdravi cukr.
Bylinky nejakou ucinnost maji a i na to se da udelat studie, jak moc a na co pomahaji. U homeopatik to z principu nejde. Neni v nich ani molekula ucinne latky. Myslim tim z hlediska ucinnost lecby to jedno neni, kdo cemu veri. Jinak mi je jedno, kdyz nekdo, kdo ma kompletni informace, veri nesmyslu a zobe bonbonky :) jedinne, co mi vadi, je propagace tech nesmyslu bez vysvetleni podstaty „lecby“ a ze opravdu neexistuji nezavisle studie, ktete by ucinnost prokazaly. Bohuzel, ne kazdy si zjisti, co homeopatika obsahujou. Ne kazdy je na tom s intelektem tak, aby pochopil rozdil mezi virou a klinickou studii.
Moje teta si treba roky myslela, ze v tom jsou vytazky z bylin a kupovala to. Jak pak byla zklamana, kdyz jsem ji to vysvetlila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20855
12.7.21 14:32
@free333 píše:
Naprosto souhlasím :)

Ještě jsem nikdy slyšela, že by někomu homeopatie pomohla a to jsem pracovala kdysi ve zdravotnictví a neznám ani žádnou studii s nějakými prokazatelnými výsledky.

Za mě taky tahání peněz.

@admin

To už tady opravdu otisknete všechno každému, kdo si zaplatí?

Takže já, když dnes večer po práci sepíšu článek, že na prořezávání zubů malých dětí je nejlepší baltický jantar, který jsem nabila o úplnku a třikrát jsem na něj plivla a pronesla „nebudou bolet zuby“ a zaplatím vám, tak mi to taky otisknete? 8)

Dobrý den,

souhlasím s výše zmíněnými názory, že na daný zdravotní problém je třeba účinné léčby. Článek pouze informuje a nabízí různé úhly pohledu. Zkrátka něco, co můžete udělat navíc. Rozhodnutí je ale vždy na vás.

Hezký den :kytka:
Terka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
17.9.21 16:08

Homeopatie není vědecky prokázáná metoda, tj. není dostatek kazuistik, aby se to uznalo, za což si můžou homeopatici sami. Fakticky nemá čím ublížit, pokud se tam nedostane nějaké svinstvo.

Na obranu - naprostá většina toho, co je na trhu, tak je tahání peněz, tak pokud ten dotyčný na férovku řekne, jak to je, tak pak už je to rozhodnutí dospělého člověka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí