teplota u 10. mesicniho mimca

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
334
30.8.07 14:38

teplota u 10. mesicniho mimca

Ahoj, prosim nemate nekdo zkusenost s teplotou u 10-mes. miminka. Mala ma od vcerejsiho vecera teplotu 38 stupnu. Volala jsem na pohotovost (vcera vecer) a dnes rano detske DR, a ta mi rekla, ze mam jeste pockat do zitra a pak, kdyztak prijit. Zatim davat jen Panadal, pokud teplota bude nad 38 stupnu. Na male jinak nic jineho nepozoruji. Muze to byt treba od zoubku a prejit to samo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2346
30.8.07 14:54

Teplota u deti do 2 let vice mene nic neznamena, pokud nejsou dalsi symptomy. Deti tohoto veku nemaji jeste vyzralou termoregulaci, telo se jim zahriva vice mene jak chce a 38 C je fakt malo. U deti se stav opravdu neda posuzovat dle horecky a i kdyz je dite prokazatelne nemocne, tak vyse teploty/horecky nema vypovidajici schopnost o tom, jak je nemoc zavazna. Musi se vychazet z ostatnich symptomu. Takze pokud je holcicka jinak v poradku, nema zadne dalsi symptomy (plactivost, nechut k jidlu, silny prujem, zvraceni, caste chytani a tahani za ouska), tak se zrejme vubec nic nedeje. Pouze pokud vyleti horecka hodne nahoru (40.5 C), tak pak je teprve na miste nejaka akce, jinak se doporucuje srazet ji pouze paralenem (Panadol) ci ibuprofenem (nurofen) a to pouze nad 38 C po odectu (minus 0.5 C pri mereni v zadecku, coz je doporucene mereni). Ona teplota v tomto veku opravdu neni to same jako nemoc. Drzim palce, at to nic neni. Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
30.8.07 15:09

Linduso, dekuju moc za odpoved, uz jsem o neco chytrejsi :D . Ja jsem s tim prave jeste nemela zkusenost, mala je moje prvni mimco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
30.8.07 15:15

Pidalko, ja mam take 1. mimi, musim rict, ze celkem zdrave, bezproblemove, tak mam spoustu casu na surfovani na netu po informacich ;) . Take Allince bude brzy 10 mesicu, takze jste moje vekova skupina :D . Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2704
30.8.07 15:29

Ahoj,

něco řádí. Ta naše má už třetí den horečky přes 39st. Po Panadolu to klesne, jakmile přestane účinkovat, zase vyletí…

Střídám po čtyřech hodinách Panadol a Nurofen, hodně kojím, nechodíme ven a to je tak všechno.

Dr. jí píchla do prstíčku, zánět vyloučen, chytáme moč…a uvidíme, co se z toho vyklube.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26849
30.8.07 16:28

Může to být i pátá nebo šestá nemoc (3-5 dnů horečky a pak u jedné osypky a u druhé nic). V každém případě teplotu srážet a srážet, protože u tak malých dětí hrozí při horečkách febrilní křeče. Ty se pak můžou opakovat i u dalších horečnatých onemocnění. Ale pokud dítě nic jiného netrápí, tak to nemusí být nic vážného. Na zuby bych horečku raději nesvalovala. Teplotu možná, ale horečku určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1660
31.8.07 12:27

Tak já mám 7. měsíčního chlapečka a taky má tři dni horečky. Byla jsem u doktorky a ta mi dala prozatim léky na snížení horečky a to po čtyřech hodinách střídat ibalgin a paralenové čípky. Dneska jsme byli na kontrole, jestli nejsou nějaké další simptomy a hle máme zduřený krk a angínu. Třeba se z toho taky něco vyvrbí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1660
31.8.07 12:28

Tak já mám 7. měsíčního chlapečka a taky má tři dni horečky. Byla jsem u doktorky a ta mi dala prozatim léky na snížení horečky a to po čtyřech hodinách střídat ibalgin a paralenové čípky. Dneska jsme byli na kontrole, jestli nejsou nějaké další simptomy a hle máme zduřený krk a angínu. Třeba se z toho taky něco vyvrbí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2704
31.8.07 14:15

U nás se z toho vyvrbil zánět průdušek :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2704
31.8.07 14:16

U nás se z toho vyvrbil zánět průdušek :(