Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky, mam doma prcka a v sobotu mu bude mesic, merily jsme teplotu do zadecku, digitalnim teplomerem a ma 37,6 ale ono se odecita -5,že?? znamena že ma 37,1? a žadnou teplotu teda nema??
takze teplotu nema? ani tech 37,1 nic neni? ach jo, mam prvniho prcka a jsem peknej plasan, mam o nej hroznej strach a ma rymu tak mu porad premeruju teplotu
Mně teda v porodnici říkali, že do šesti týdnů věku platí naměřená hodnota (takže 37.6), odečítat půl stupně až po těch šesti týdnech věku.
Ale už si to možná nepamatuju přesně, nejjistější máš brknout doktorce.
ty vado me desite
ja ji volam porad uz mi to je trapny, ale asi radsi zavolam
I kdyby měl 37,6 tak to teplota není. Ale v konečníku se prostě odečítá vždy.
tak jsem ji ted volala a pry se odecita pet dilu, takze teplotku nemame. ale pry ho mam jeste vzit normalnim rtutovym teplomerem, ze ty digi uz nejsou tak dobry a neda se jim verit
To má pravdu. EU zakázala rtuťové teploměry, tak se to chvilku v nemocnicích pytlíkovalo digitálníma, ale ty se musí po několika měřeních nebo po 2 letech v domácnosti kalibrovat, tak se přešlo zpátky na lihový.
hm, zřejmě co doktor, to názor.
Třeba tady http://www.porodnice.cz/node/33205 (odstavec horečka) píšou odečítat až od šesti týdnů.
Ale jak píše Ter, i kdyby měl 37.6, tak se to stejně nijak neřeší… takže se určitě neděs ![]()