Teplota v první trimestru

26894
13.1.10 16:01

Teplota v první trimestru

Moc prosím o radu,
včera jsem asi v metru chytla nějakýho bacila a dneska je mi od rána bídně, bolí mě celý tělo, mam dost kašel, na ten jsem si koupila jitrocelový sirup, ale teď mi začla růst teplota a já nevim, jestli si mam už vzít paralen a nebo vyčkávat. Před hodinou jsem měla jenom 37, teď už 37,5, tak se bojím, jestli to ještě poleze :-( Já jinak poslední roky na teploty vůbec netrpím, chřipku jsem neměla snad 8 let. Jsem 10+1 tt, mám ještě problémy s bolestma hlavy, takže občas musím vzít ibalgin, tak i proto nad každou tabletkou přemýšlím, jestli je fakt nutná.
Moc děkuju za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12332
13.1.10 16:07

Martysku - tak teplota se během dne zvyšuje běžně, ale na noc bych si asi paralen vzala, aby se ti to nerozjelo. K tomu čaj s medem a citrónem. Cibuli nakrájet a pocukrovat - pak pít tu šťávu. Chléb s máslem a česnekem :pankac:. Kdyby se to nelepšilo a teplota stoupla, tak bych zašla i k dr.

Spíše bych zvažovala ten ibalgin na hlavu - nezabere ti paralen, je přece jen slabší :think:. Já to vždycky vydržela - i celých 24 hodin, někdy jsem si udělala slabší kávu. Ale kdo trpěl před těhotenstvím na bolehlav, tak trpí většinou více a ne každý to rozchodí jako já, každý má jinou intenzitu bolehlavu :wink:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26894
13.1.10 16:10

Děkuju, taky jsem si říkala, že zatím snad vydržím a na noc ho asi radši zobnu.
Na bolesti mi paralen vůbec nezabírá, ani v kombinaci, bohužel. Já na to trpim už přes dva roky a teď v lednu se to zhoršilo, ale někdy mi stačí jenom půlka. Vydržet se to snažím, ale když se dva dny nevyspim, tak je to na houby. Ale to doufám, že se zase trochu srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
13.1.10 16:14

ahoj, já teda nevím, ale nejni teplota v těhotenství dost nebezpečná? Nechtělo by to raději zavolat na gyndu? :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
13.1.10 16:19

Nebezpečná v těhotenství je hlavně horečka nad 38°C a asi spíš dlouhodobější. A nejvíc do 8.tt. Paralen můžeš v doporučeném množství celé těhotenství. Pokud by se tvůj stav nelepšil, radši bych zašla k doktorovi (spíš k praktickému). Přeju rychlé uzdravení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26894
13.1.10 17:16

Tak jsem teď naměřila 37,4, tak snad to nahoru nepůjde a bude to dobrý, zobnu paralen na noc.
Je mi teda hrozně mizerně, bolí celej člověk, holt na to nejsem zvyklá. A ještě jak plaším, tak to asi taky není dobrý.
Doufám, že to není chřipka, ségra je v 24 tt, tak bych nerada, aby se to přes rodiče k ní dostalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
13.1.10 17:45

Parelen normnalne muzes, jestli ti je blbe a zima, vem ho hned, jinak pockej na vyssi teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka2602
13.1.10 18:07

Ahoj, měla jsem podobný problém v cca 8tt, bylo mizerně-teplota, hnusná rýma, bolest v krku,…Snažila jsem se vypít horké čaje na litry, ale nakonec jsem šáhla i po Paralenu - pokud se nebere déle než 3dny, tak to prý ohrozit nemůže-to mi řekl obvoďák.

• Citovat
  • Upravit
118
13.1.10 18:34

Já měla taky na začátku těhotenství to samé, do prášku se mi vůbec nechtělo, ale 1-2 paraleny neublíží..já ještě doporučuju na nachlazení čerstvý zázvor, taky nepřehánět, ale v malém množství je OK..Brzké uzdravení!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10704
13.1.10 20:46

Ahoj. Paralen můžeš ale u toho ibalginu bych váhala- dovolil ti ho doktor?
Já jsem s pozačátku těhotenství taky trpěla dosti na virózy, jedna známá lékařka mi to odůvodnila tak že:
Tělo musí snížit svou obranyschopnost aby imunita nevypudila z těla i plod.Proto jsme my těhule na začátku těhu tak nemocné a všechno chytneme. Takže se drž a brzy se vystonej. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
15.1.10 19:35

Ahoj Martýsku,
moc tě zdravím.....( ze snažilek ), já jsem byla na začátku těhotenství také nachlazená, rýma, kašel, bolest v krku, pomáhal mi med, citron, śtáva z cibule.....Na krk nejvíce zabrala - dát si do úst 1/3 stroužku česneku a cumlat a žvýkat do něj minimálně 20 minut, je to strašný, pak nemůžeš na nikoho ani promluvit, ale funguje to suprově! Na kašel si dělám zábaly - ohřát sádlo, pomazat průdušky, přikrýt igelitovým sáčkem a zabalit do ručníku, nahorů jsem si oblékla tričko a vydržet tak 2-3 hodinky, krásně to prohřeje průdušky… Moc držím pěstičky a přeji hodně zdravíčka…pá Marci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26894
15.1.10 20:31

Ahoj Marci,
snad už to bude lepší, byla jsem se dneska radši poradit s doktorkou, chtěla mi dát penicilin, ale mě to přijde zbytečně brzo, odpo mi ještě lezla teplota a měla jsem paralen, ale teď mám zatím kolem 37, tak doufám, že už to nahoru nepůjde a nebudu muset žádný prášky. Nakonec se mi z toho spustila šílená rýma, tak snad už to půjde pryč. To sádlo zkusím, mam šílený kašel, ale taky už se to lepší, v krku mě bolí jenom od kašle. V pondělí mám jít na gyndu, nerada bych to vynechala, už jsem takhle nervozní, jestli je prcek v pořádku, ale zas tam nechci nikoho nakazit… tak se prý mam doma pořádně vykašlat, nastříkat si do nosu, prý můžu s klidem Olynth, což je super, a prý by to mělo být v pohodě, objednává se, tak tam nikdo moc nečeká…Snad bude prcek ok. Ale bylo mi teda hodně zle, jedna pitomá cesta metrem, jinde jsem to nemohla chytit :-(
Doufám, že jste taky ok, v pondělí písnu do snažilek, jak jsme dopadli na kontrole, tak se přijď podívat a napiš, jak se vede (nebo do SZ).

Maniso - ibalgin mam povolený, ještě mi nabízela doktorka tuším nimesil, že prý se taky může, ale já ho nemám vyzkoušený a většina prášků na bolest mi nefungovala, včetně algifenu a novalginu a nevim ještě čeho, takže je asi lepší zůstat u toho ibalginu. Ale stejně nad každým práškem přemýšlím dva dny, kor když je to brzo po sobě… Ale teď záhadně mam klid, co jsem nachcípaná, tak třeba to vydrží :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí