Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Kdo vlastníte rod.domek a máte terásku, z jakého materiálu máte podlahu? Chceme terasová prkna, ale výrobců jsou mraky někteří jsou šunti jiní předražení.. je tu někdo kdo s tím má zkušenos?
Ahoj, my koupili před 2 lety v Borohrádku terasová prkna z termojasanu… a zatím jsme nadšení, ikdyž se musí 1-2× ročně impregnovat… nejsou to prkna z exotických stromů (to se příčilo mně) a navíc se ani nijak nekroutí ani nepraskají, což ty exotické občas dělají… ![]()
Koukni sem http://www.secacz.cz/…mojasan.html
Montáž jsme si dělali sami (manžel s mým taťkou - v jednom se to nedá).. a ušetřili tím spoooustu penízků..
Ale byly to 2 dny práce od rána do večera… ![]()
Přidávám fotečku, když bylo skoro hotovo..
![]()
já bych určitě doporučila dřevoplast. mám srovnání, my a švagrová máme dřevoplast (my černá prkna, švagrová šedá, ale jsou i hnědá v barvě dřeva), tchán s tchýní mají exotické dřevo - oni musí dvakrát ročně impregnovat (záleží o jakou plochu jde, ale oni toho mají hodně, terasu a kolem bazénu, takže to je opruz) a to dřevo pracuje, takže třeba spáry jsou teď někde hrozně velké, jinde skoro žádné. Ten náš dřevoplast vypadá bez jakékoliv údržby pořád jako nový. Stačí umýt na jaře vapkou a je to
. Pokud by tě zajímalo ještě něco, klidně napiš SZ. Jo a my a švagrovi jsme si montáž dělali sami, tchánovi to dělala firma
Katule no vypadá to krásně my budeme mít terasu poměrně velkou … cca 20m2 takže to neco sežere. Nebude na zemi, ale ve vzduchu na 3 kovových I čkách…
Ahoj,
máme novostavbu domu a u něj je krytá terasa, kam ale při větším dešti trochu zaprší, nafouká a tak.
Rozhodli jsme se, že nechceme dlažbu, máme ji skoro v celém domě a chceme změnu. Líbila by se nám podlaha z nějakého dřevoplastu, ale nabídka na internetu je velice široká.
Proto se chci zeptat, zda doma máte někdo něco podobného, zkušenosti s nečistotami mezi mezírkami mezi deskami, zda se to moc nedře kovovým nábytkem. Nebo máme jít na jistotu do dlažby?
Díky moc za reakce.
Podle toho, co jsem slyšela, tak bych spíš sla do dlažby. Dřevoplast prý na slunku hodně vyšisuje a může se i kroutit.
My máme dřevoplast od Deucenicku (nevím přesně, jak se to píše) asi 4 roky a jsme spokojeni. Nekroutí se, možná trochu vyšisoval, ale nic hrozného. Rozhodně je to stabilnější, méně náročné a bezúdržbové, narozdíl od exotického dřeva. My čistíme vapkou. Na terasu prší a svítí
@1Luca
měli jsem dlažbu. Zrušili jsme ji, byla nepříjemná na bosé nosy, tvrdá,… Vyměnili jsme ji za dřevoplast Twinson a jsme moc spokojení. Žádné kroucení jsem tedy nepozorovala, ale bylo nám řečeno, že máme Mercedes mezi dřevoplasty. Možná ta levnější Čína se chová jinak. Jinak je to bezúdržbové, zametám smetákem, nebo vezmu vapkou.
@mlsalkaM
když je mokrá, tak neklouže. Samozřejmě v zimě, když se na tom udělá ledovka, tak jo.
Jj, přesně tak, při dešti neklouže, v zimě tam moc nechodíme, tak nevím
Ahoj,
tak terasu máme hotovou a máme http://www.presbeton.cz/filtr/dlazba Custo mix skladba a je parádní
.
Obnovuji diskuzi
Právě řešíme krytinu na terasu a v oku máme terasová prkna - modřín…
máte někdo? jak vypadají po letech a jak náročná je údržba?
Nebo jít radši tedy do dřevoplastu? Není to v létě rozpálené? Nešisuje?
Děkuji
@Ann na terase máme dlažbu. Když jsme se rozhodovali, jak terasu udělat, byli jsem u známých, kteří měli na terase borovicová prkna. Říkali, že na ní nemohou moc chodi bez bot, protože hned mají v noze třísku. Proto jsme od dřeva ustoupili..