Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Prvního sem rodila po termínu, další dva před. A ne, ani u jednoho sem předem netušila, že se něco chystá.
Měla sem termín 18. a 20. Malá se trefila krásně mezi na 19. ![]()
První porod 14 dnu před termínem.
Dva dny před mi bylo divně a nemela jsem vůbec chuť na čokoládu, která mi během těhotenství hodně chutnala
Den před porodem jsem zvracela a nemohla vůbec jist, měla jsem pocit ze se,,něco” chystá;)
S druhým jsem si sama,,vybrala” datum, kdy chci porodit ( 8 dnu před termínem )
a opravdu mi ten den začaly kontrakce, kluk se narodil druhý den ráno, takže týden před termínem. Poslicky jsem nikdy neměla, takže jakmile začaly první kontrakce nekdy brzo večer, už jsem tusila ze to bude ono. Třeba jsem si to na to datum nějak přivolala ![]()
Každopádně ten konec už byl každý den fakt utrpení, zvlášť u druhyho v neskutečným letním pařáku… a to jsem si nikdy nedostala ani do 39tt, nedovedu si představit, jaký to musí byt přenášet ![]()
Prvni 10 dnu pred, druhe 1 den po, treti 1 den pred, ctvrte 8 dnu po, pate 7 dnu po a seste se zatim rozmysli co vymysli 😂
Rodila jsem par dni pred terminem. Netusila jsem nic, ale ted zpetne si uvedomuju, ze jsem byla par hodin pred najednou necekane unavena. Jeste dopoledne pred porodem jsem sla 5km se psem a uklizela cely dum, odpoledne na me padla unava, ze jsem uz zvladla jen lezet u telky, coz me mohlo trknout, kdyz jsem byla cele tehotenstvi tak aktivni a nejdnou slus. No a v noci mi praskla voda.
Poprvé čtyři dny po, podruhé 14 dní před, tušila jsem houby.
@Lucie_Sx píše:
Otazka cislo dva:
Jak presne vam stanovili termin porodu?![]()
Podle prvotrimestrálního screeningu
Edit: blbě jsem četla
odpovídám úplně na něco jiného
Edit2: podle MS to vycházelo o 2 dny dřív. Nyní mám termín 3.10. podle UZ v prvním trimestru a podle MS to vychází na 6.10.
Příspěvek upraven 12.05.22 v 13:13
@Lucie_Sx píše:
Otazka cislo dva:
Na prvotrimestralnim screeningu, ale já třeba u třetího věděla, kdy mám ovulaci, tak to vycházelo i podle toho. Podle ms to bylo snad o dva týdny mimo.
První 6 dní po, nějak jsem to už ráno tušila, po obědě začaly kontrakce. Druhý 12 dní před a třetí 11 dní před, praskla voda.
Pár dní po termínu. Od rána jsem to tak nějak tušila, že se něco děje, protože jsem měla průjem, což normálně nemivam.
@Lucie_Sx píše:
Otazka cislo dva:
Tak třeba já to věděla přesně, jedno dítě po IVF, u druhého jsem měla dost ukázkový cyklus a první ultrazvuky dost odpovídaly. Což vůbec nebránilo dětem v tom, aby už na prvotrim. screeningu o 5-7 dní ujížděly a narodilo se jedno 4 dny po a druhé 14 dní po termínu. Což je obé ještě zcela v normě.
@el.leanor21 a tu MS si věděla přesně? Já totiž ne. Tak se spíš odpichuji od toho UZ.