Termín porodu - před /po?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21
12.5.22 19:02

@berunecka6 Tolik dětí. Bravo, že to vše zvládáte!! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
12.5.22 19:08

@Ernais Tak ja bych asi po těch 5 km byla unavena taky 🤣 🤣. Kolik vám bylo let? Obdivuji. Já jsem sice aktivní, ale se psem už nechodím, protože jam zatáhne, tak mě bolí břicho. Ale do práce ještě pořád na chvilku jo. 😁. Jen právě nevim, kdy mám raději skončit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
12.5.22 20:12
@Lucie_Sx píše:
Otazka cislo dva:
Jak presne vam stanovili termin porodu? :lol: :lol:

Jeden mi zkoušeli podle ms, ale vůbec to neodpovídalo. První termín jsem měla podle screeningu ve 12. týdnu a druhý mi jen řekla, co si tipuje moje dr podle UTZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
12.5.22 20:24

Vždy po termínu. První týden po, druhý 3 dny po. Beru tedy terminy dle utz, které se zhruba plus minus den shodovaly s mým určením dle ovulace a předpokládaným otěhotněním. Termíny dle ms jsou jen administrativní.

Stejně by mě zajímalo, podle čeho se tělo teda „rozhodne“, že teď se bude rodit. Já jsem si říkala, že musím mít těhotenství přece stejně dlouhé. Ale jak jsem to tehdy počítala, tak druhý porod měl přijít ještě o 2 dny později. :nevim: tak to asi nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
12.5.22 20:28

@Cruisova no jo, kdybych to nezvladala tak si je neporizuju 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4090
12.5.22 20:29

Poprvé dva dny před, podruhé tři dny po a potřetí deset dní po. Nepoznala jsem nikdy nic. Termín dle UTZ vždy odpovídal MS i ovulaci, kterou bezpečně poznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
12.5.22 22:16
@Cruisova píše:
@Ernais Tak ja bych asi po těch 5 km byla unavena taky 🤣 🤣. Kolik vám bylo let? Obdivuji. Já jsem sice aktivní, ale se psem už nechodím, protože jam zatáhne, tak mě bolí břicho. Ale do práce ještě pořád na chvilku jo. 😁. Jen právě nevim, kdy mám raději skončit.

Sladkych 30 :mrgreen: ale ja jsem fakt blazen, v 5 mesici jsem lezla po Alpach, jeste v 8 mesici jsem chodila do fitka a 39tt jsem zahajovala 10km turou, takze 5km byla jen takova flakarna :lol: Jinak od prace jsem si dala pauzu tyden pred porodem, do te doby jsem pracovala jeste na plny uvazek, ale PA mi doporucovala aspon tyden az 14 dni pred porodem skoncit, abych si odpocinula a naladila se na porod. A musim rict, ze mi ten tyden klidu fakt bodl, udelala jsem si takovou prijemnou dovolenou pred tim porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4644
12.5.22 23:07
Stejně by mě zajímalo, podle čeho se tělo teda „rozhodne“, že teď se bude rodit. Já jsem si říkala, že musím mít těhotenství přece stejně dlouhé. Ale jak jsem to tehdy počítala, tak druhý porod měl přijít ještě o 2 dny později. :nevim: tak to asi nefunguje.

Porod zahajuje dítě - pokud už je zralé nebo se mu nedaří, tak by v ideálním případě mělo dát pokyn ke spuštění porodního hormonálního koktejlu. Proto se taky pro vyvolání porodu doporučuje nárazová fyzická aktivita - dítěti se to moc líbit nebude, tak se bude snažit dostat už ven. Samozřejmě je to všechno provázané s matčiným tělem - jak dítě dozrává, tak by měly postupně dozrávat i porodní cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4090
12.5.22 23:33
@Cruisova píše:

To není věkem, ale osobním nastavením. Je mi o 10 let více než @Ernais a aktivní jsem byla podobně. Ještě na začátku 8. měsíce jsem lezla na stěnu. Jinak jak píše i @Ernais, pauza před porodem je dobrá ani ne tak kvůli fyzické únavě, jako spíš kvůli psychickému naladění se na novou životní etapu. Na mateřskou jsem nastoupila jednou 3 týdny před termínem a dvakrát týden před termínem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
13.5.22 07:59

@Hibou Tak na stěnu bych určitě nelezla. To už malinko zavání neštěstím :andel:. Mě bude 36. Nevím jestli to na to má vliv, e energie mám určitě míň, než když mi bylo 20. To máte dobré, že vamto vyšlo. Já se právě bojim, aby mě to nechytlo při učení a nebo hraní. Ten týden volna před termínem mám jasný určitě, ale 14 dní ještě uvažuji. :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
13.5.22 17:20

Já rodila 4 dny po termínu a vůbec jsem to netušila. Nepraskla mi ani plodová voda. To byl jediný záchytný bod, podle kterého jsem myslela, že to poznám :mrgreen:.
Aspoň vím, že už nebudu věřit okolí s řečmi „to poznáš, až začneš rodit,…až se narodí, tak budeš přirozeně všechno vědět, jak kojit, jak s dítětem manipulovat atd..“…já teda ne :nevim: :lol:. Sama tyhle kecy dále nepoužívám na další prvorodičky :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
13.5.22 19:34

@Cruisova jojo věděla přesně a dokonce i datum početí :D se to tak nějak zvláštně sebehlo tehdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí