Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, menší anketa. Jak vám vyšel termín porodu? Rodili ste spíše před nebo po? A tušili/cítili jste to nějak, že to přijde ještě před kontrakcema? Díky ![]()
Poprvé přímo na den termínu, podruhé 11 dní po něm, 3 týdny po planém poplachu. Já žádnou rodící intuici nemám ![]()
7 týdnů před termínem
mezi kamarádkami/známými mám holky, co rodily od 9 týdnů před až po 3 týdny po termínu ![]()
Presne na termin. Predem ne, i kdyz jsem si prala, aby to tak bylo.
Ale kontrakce nastoupily priblizne ve stejnou dobu jako zacala lehce odtekat plodovka.
Měsíc před termínem. Tušení jsem začala mít když mi praskla voda
předtím vůbec nic
První týden před, druhý 10 dni před, třetí dva týdny před. Předem jsem jic nepoznala, ale začalo to u všech 3 v přibližně stejnou denní dobu.
2× po termínu (a termín to byl přesný, po IVF). Prve vyvolávaný porod, podruhé po hamiltonu. Nic se nechystalo, proto jsem nic před porodem necítila ![]()
12 dni před termínem. A už tři dny předem jsem věděla, ze se něco děje. Navíc měl malý málo místa, takže se to dalo i čekat.
Když berem termín porodu ten stanovený ultrazvukem při prvním screeningu, tak se obě děti narodily 39+4.
První 5 týdnů před, druhé tři týdny před a poslední třetí taky tři týdny před.
Tušila jsem, že to bude vždycky dřív, protože mi už někdy od 7.měsíce dost tvrdlo břicho…