Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Fusak můžeš mít nějaký lehčí podzimní, ale ani klasický teplý se neztratí, ten využiješ možná koncem října taky. Na tuhle dobu jsou fajn třeba takové ty plyšové overaly.
Jako na cestu domů z porodnice? Nebo na kdy? V srpnu a na září ještě ne ale v říjnu už možná jo, a nebo teplejší oblečení…já mám teda připravený až na zimu…a jinak mám různé teplejsi oblečky… Kombinézy apod…
Ja jsem zatim vyprala obleceni po starsim do velikosti 68 vcetne. Jinak beru do porodnice body, dupacky, overal, mikinu. Uvidim, podle pocasi, v nejhorsim to jisti deka pres autosedacku na tech par kroku na parkoviste. Do kocarku mam lehoucky latkovy fusak, tak nejspis zatim ten. Zalezi i jak bude, jestli 25 st nebo 15 st.
@Vladusxx píše:
Jako na cestu domů z porodnice? Nebo na kdy? V srpnu a na září ještě ne ale v říjnu už možná jo, a nebo teplejší oblečení…já mám teda připravený až na zimu…a jinak mám různé teplejsi oblečky… Kombinézy apod…
Mám 1 plyšový overálek a 1 bundičku ze semiše dupačky a tak. Jen nevím zda li Mám koupit ještě nějakou kombinézku už na zimu a zda li ve velkosti 56 a nebo 62 nebo 67 už? Říkám si co když bude v půli srpna nebo začátkem září chladněji jak miminko obléci
@Anonymní píše:
Mám 1 plyšový overálek a 1 bundičku ze semiše dupačky a tak. Jen nevím zda li Mám koupit ještě nějakou kombinézku už na zimu a zda li ve velkosti 56 a nebo 62 nebo 67 už? Říkám si co když bude v půli srpna nebo začátkem září chladněji jak miminko obléci [/citace
v srpnu a začátkem září bývá i 30 stupňů běžně, vždyť to dítě povezete v autě, ne?
Já budu rodit 9.8. domu půjdem nejspíš 13. Ten týden má být vedro..mám připravený lehký overal a tenkou deku. Kdyby náhodou bylo chladno dám avízo aby babičky manželovi připravily pro mimčo něco teplejšího na sebe co sebou má vzít až pro nás pojede ![]()
@stinga přesně, navíc myslím že není problém kdyžtak někoho vyslat koupit teplejší oblečení kdyby náhodou bylo chladněji… Já mám několik kombinéz od nejmenších velikosti až po rok a půl cca. Ale vše sem zdědila… Být tebou zatím nic nekupuji když nevíš jak mimčo bude velké a jak rychle poroste..dneska není problém zaběhnout do obchodu nebo objednat na netu a za dva dni to máš doma ![]()
@Vladusxx taky bych se tak spolehla, DM, HM, a e-shop to jisti ![]()
@Anonymní píše:
Mám 1 plyšový overálek a 1 bundičku ze semiše dupačky a tak. Jen nevím zda li Mám koupit ještě nějakou kombinézku už na zimu a zda li ve velkosti 56 a nebo 62 nebo 67 už? Říkám si co když bude v půli srpna nebo začátkem září chladněji jak miminko obléci
Kombinézu nekupuj, to je zbytečné a v zimě velikost 56-62 určitě bude malá. Ten fusak klidně kup, ten se neztratí.
Rodila jsem konec srpna 2015, venku zima, vůbec jsem to necekala. Malý měl normální bavlněný komplet ( polodupacky a body) na to jsem mu dala teplejší mikinu s kapucí a zabalila jsem ho do chlupaté deky. Úplně to stačilo na ten přechod z porodnice do auta ( tuším ze tehdy bylo 16-18 stupňů a studený vítr). Ted mam termín na konec října a řeším to chlupatým overalem a dekou. V te sedačce jsou dost krytí a ta deka prostě musí stačit, když se to miminko pěkně zachumla az po bradu ![]()
Taky budu rodit v srpnu, dvojcata, a pro holcicku mam slaboucky kabatek, leginky, ponozky a slabou cepicku, pro klucika to same, jen misto leginek slabe teplacky.
Do vajicek pro kazdeho jeste pripdne plenku na prehozeni, nebo slabsi deku, bude-li zima.
Fusak jsem měla takový prechodovy na jaro/podzim, zimní jsme porizovali až později.
Z oblečení jsem využívala v prvních týdnech nejvíce overaly, polo/dupacky, dlouhé body. Lehké svetriky, mikiny, tenké čepice. Naopak krátké body apod. letní oblečení. Dcera nar na konci srpna.
Fusak se ti neztratí. Taky jsem měla a to je dcera v dubnu, on se hodí většinou pak i další zimu. Jinak bych nic extra dopředu nakupovala. Pokud nebydlís nekde na samotě u lesa tak to seženeš dneska skoro na kazdym rohu. Nevíš jak se to narodi velký miminko a jak bude rychle růst. Já mám ve skříni krásnou kombinezu co jsme dostali od babičky velikost 62 a tu měla dcera v létě takže ji neměla ani jednou na sobě.
Pěkný večer maminky. Jaké oblečení je dobré mít pro miminko když se narodí v srpnu nebo v září? Je už vhodné mít i fusak nebo ne? Děkuji