Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Taky jsem měla u druhého jen jeden, od několika lékařů nezávisle na sobě ![]()
barbanek píše:
A koukám, že jdu s křížkem po funuse, tak se omlouvám.....
V pohode, dlouhy protokol neznam. Ja jen, ze o tom vsude v CAR visely info, ze se pak treba i datum posl.ms „umele stanovi“, slo mi jen o to, ze s tim nema nic spolecneho den transferu (coz goldenka vi).
Obcas se to tu objevi - nedavno i jako denicek, ze si holciny mysli, ze kdyz vi, kdy prislo embryjo do bricha, tak od toho dne se to pocita (kdybysme sly do krajnosti, tak ono uz si prece par dni zije ve zkumavce
).
Je jasne, ze s tolika moznymi zpusoby oplodneni se to nejak muselo sjednotit, aby se to pocitalo vsem vsude stejne, a nebyl v tom binec.
V porodnici mi dr rekl, ze tohle kdybych chtela vysvetlit presne, tak se musim zeptat nekoho, kdo to vymyslel a uci to doktory ![]()
Ahoj, u prvního jsem měla taky jen jeden termín a porod vyšel přesně na den
.
U druhýho mě s termínem hýbali 3× a nakonec byl stejně vyvolaný.
A pro mě bylo lepší, když jsem měla ten jeden a byla jsem klidnější
.
Já taky měla jen jeden a pořád se mě všichni ptali, kdy mám druhý termín ![]()
Ahoj, taky mám jen jeden termín, podle MS. Ani mi doktor neříkal, že by to podle UTZ viděl jinak…
Čauky ![]()
Já mám taky jeden termín. Dle ms a dle utz ve 13 týdnu-oba stejný. A to je 30.3.
Já jsem těhotná poprvé a mám taky jeden termín.Nevím,že se dávají dva.
Taky jsem měla jeden, za to blbě určenej a porod byl díky tomu vyvolávanej.
Teď mám pro jistotu tři, takže snad někdy během dubna porodím ![]()
Měla jsem rozdíl termínů dle MS a UZ jen o jeden den. Takže taky v podstatě jeden. Malá se rozhodla pro ten dle UZ ![]()
Mám taky jen jeden termín, 30.3., trefili jsme se pravděpodobně zrovna do ovulace
A jsem s ním spokojená, lepší než mít dva ![]()
Podle PM i UTZ mam termin na 23.5. Ale podle prvnich pohybu je to odhadem 9.5. takze pocitam, ze od 9.5. budu pripravena ![]()
I kdyz ted mi hrozi predcasny, tak nevim jak to se mnou jeste bude, a to jsem teprve v 27tt ![]()
No myslím, že termín podle prvních pohybů už je překonanej, vzhledem k tomu, že je možný je cejtit od cca 16 do 21 týdne, tak to jaksi nemá žádnou vypovídací hodnotu.
Betula píše:
No myslím, že termín podle prvních pohybů už je překonanej, vzhledem k tomu, že je možný je cejtit od cca 16 do 21 týdne, tak to jaksi nemá žádnou vypovídací hodnotu.
to sice ano.. ale me hrozi predcasny porod uz ted.. a to jsem ve 27tydnu… a termin mam az za tri mesice ![]()