Termíny porodu - mám pouze jeden

2891
17.2.11 11:44

termíny porodu

ahojky všude čtu, jak mají rodičky 2 i 3 termíny porodu, ale já mám jen jeden a to 23.2. Může to být tím, že podle poslední MS i podle UTZ mi vychází stejný termín? Každý na mě totiž kouká divně, když řeknu, že termín mám jen jeden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
17.2.11 11:51

Já taky měla jen jeden, podle posl. menstruace i podle UTZ vyšel stejný :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
17.2.11 11:51

páji já měla u druhého těhotenství taky jen jeden termín - 30.11 a mimčo přišlo 19.11. U první dcery jsem měla termíny dva a ani jeden se nevyplnil (5 a 9.2 narodila se 12.2) Ono je to celkem jedno, někdy kolem toho datumu se mimčo určitě narodí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
17.2.11 11:53

Neboj, taky jsem měla jen jeden :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
17.2.11 11:56

Já mám taky jen jeden termín - 11.3. Nepamatovala jsem si poslední menstruaci (měla jsem to vždycky dosti nepravidelně), takže jen pouze dle UTZ… aaa, už to chci mít za sebou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
17.2.11 12:06

Taky mám jen jeden, shodujeme se podle PM i UTZ. na 12.6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
17.2.11 12:14

Já měla taky jeden, ale my jsme věděli zcela přesně den i hodinu oplodnění :-D
Narodil se den před termínem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
17.2.11 12:18

taky máme jen jeden a někteří doktoři to nedokážou pochopit :cert: nechápu je. můžu jim pořád dokola vysvětlovat, že je to po IVF a že vím i hodinu transferu embrií a stejně mě řeknou jakto, že nemám termínů víc :roll: no blbci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
17.2.11 12:40
goldenka píše:
taky máme jen jeden a někteří doktoři to nedokážou pochopit :cert: nechápu je. můžu jim pořád dokola vysvětlovat, že je to po IVF a že vím i hodinu transferu embrií a stejně mě řeknou jakto, že nemám termínů víc :roll: no blbci.

OT - ale IVF nema s terminem porodu moc spolecneho, termin se vypocitava VZDY dle posledni MS (i kdyz je v pripade IVF umele vyvolavana), pak podle UTZ apod (ale samozrejme muze byt jen jediny termin, nekomu se to shoduje, jak tu pisou holky).
Taky jsem mela IVF. Moje dr mi na prukazku napsala termin podle transferu :roll: , a musim rict, ze v porodnici, kam jsem se sla registrovat byla dost za blbce. Neco jsem si o tom i nastudovala, je to i vsude v CARech na nastenkach apod. (kluk se samozrejme narodil nejbliz terminu podle posledni ms) - ten termin moji dr byl o 3 tydny dal :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
17.2.11 12:51

já věděla kdy je transfer, od toho datumu odečetli 14 dnů jakoby k tý menzes. no a podle toho mám termín, v CARu mě řekli, že v žádným případě mě to žádnej dr. nesmí měnit, že my prostě víme jak je mimčo staré přesně a to že to neodpovídá je daný tím, že se mimčo vyvíjí buď rychleji nebo pomaleji, ale že to nic nemění na termínu porodu, ten je pořád stejný :nevim: no je mě to celkem fuk, hlavně ať se tak nějak plus mínus narodí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
17.2.11 12:54

u IVF se nevychází z menzes, protože třeba u dlouhýho protokolu nemusí vůbec žádná proběhnout, je to počítaný podle vyvolaný ovulace= punkce,od toho datumu se odečte 14 dnů a to je braný za začátek těhotenství, no snad je to pochopitelný :mrgreen:
takže tvoje dr. ti samozdřejmě napsala termín blbě, když vycházela jen z transferu a neodečetla těch pomyslných 14 dnů, potom jsi měla o to termín dýl než měl být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
17.2.11 12:59

Tak to jo, tomu rozumim :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
17.2.11 13:02

Taky jsem měla jen jeden..... :wink:

Nakukovatelko - není pravda, že i při ivf se bere v potaz datum menzes… co když třeba k oplodnění (ivf) dojde cca 2 měsíce po ms? To bych teoreticky v den oplodnění začínala už třetí měsíc těhotenství, což je blbost..... :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
17.2.11 13:03

A koukám, že jdu s křížkem po funuse, tak se omlouvám..... :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
17.2.11 13:05

já měla taky jen 1 a porodila jsem den před termínem